טחינה ביתית – זה בריא, זה טעים, זה משתלב, זה מוסיף המון למאכלים שונים, זה קל ומהיר להכין וזה לא יקר. בקיצור – רק טוב! כדאי להתחבר לטחינה (ולהרגיל גם את הילדים) כמה שיותר מהר..
מתכון לטחינה ביתית אמיתית מטחינה גולמית
איך מכינים טחינה ביתית טובה? הכי קל שיש – טחינה, מים, לימון, מעט מלח. מעבד מזון או קערית ומזלג ויש טחינה. הדבר היחידי שחשוב זה היחס בין המרכיבים.
קל יותר להכין את הטחינה במעבד מזון, אך אפשר לערבב גם ביד – קחו קערה לא גדולה מדי ומזלג, וטרפו כמה דקות.
אפשר להכין ולאכול מיד, אפשר לאפסן במקרר עד 4 ימים ולאכול כל בוקר 2 כפות על טוסט מלחם מלא, אפשר לשים בתוך פיתה חמה, ואם יש לכם קציצות – קיבלתם מנת גורמה: פיתה טריה או חמה, טחינה, ו- 2 קציצות. מושלם! אפשר להוסיף חריף, כל דבר אחר מיותר..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים 1 כוס טחינה גולמית (240 מ"ל, 240 גרם) 210 מ"ל מים קרים (כוס מידה פחות 2 כפות) ¼ כוס מיץ לימון טרי (60 מ"ל, מיץ מלימון גדול) ⅛ כפית מלח שולחן (מלח דק) תוספות פטרוזילה שום פפריקה חומוס ביתי חציל קלוי (ראו גם רשימה נפרדת של כל התוספות)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: כ- 5 דקות
• הכמות במתכון: כ- 2 כוסות טחינה ביתית
• איכסון: במקרר, בקופסא אטומה, עד 4 ימים
• אני מקפיאה! אני יודעת שיש כאלה שזה נראה להם מוזר (מה, להקפיא טחינה?) אבל כן, אני מקפיאה: אני מכינה צנצנת טחינה גולמית שלמה (כ- 3 כוסות), מחלקת ל- 4 קופסאות, אחת במקרר ושלוש מיד לפריזר.
• הפשרה: כדאי להפשיר כמה שעות במקרר, ואח"כ לערבב את הטחינה ידנית כחצי דקה, עד שמקבלים מראה אחיד. כמו חדש!
טיפים
לטחינה ביתית טעימה דרושה טחינה גולמית טובה – אני מעדיפה את טחינת היונה
חומוס הולך נהדר עם טחינה – היכנסו למתכון מצוין לחומוס ביתי נהדר
וקציצות – רוצים קציצות נהדרות? ראו לקציצות בשר בתנור או לקציצות עוף במחבת