פורסם ב ארוחת ערב, בראנץ, פסטה, צמחוני, שבועות

פסטה עם קישואים ושמנת בתנור

פשטידת פסטה עם קישואים מהירה ומוצלחת – קלה, עדינה, נשמרת מעולה במקרר כמה ימים – תשובה טובה לשאלה הנצחית "יש משהו לאכול בבית הזה?" (בתשע בערב). אפשר להכין בסופ"ש ולאכול עד יום רביעי..


מתכון לפשטידה של פסטה עם קישואים ושמנת בתנור

פשטידה טעימה וקלה מאד להכנה, מאד עדינה ולא כבדה, עם קישואים, כרישה, וגבינת צ'דר. ניתן להשיג עכשיו בחנויות צ'דר כתומה או לבנה תוצרת אנגליה, במחיר ובאיכות טובים – אין צורך בכמות גדולה, 80-100 גרם יספיקו. לזה נוספת גבינת פרמיז'ן טובה, שמחזקת את הטעמים ויוצרת שיכבה קריספית מלמעלה.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול
בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון

לפסטה
 500 גרם (חבילה) פסטה פטוצ'יני (אטריות)
 5 ליטר מים
 4 כפיות מלח בישול גס

לירקות
 4 כפות (¼ כוס) שמן זית לטיגון
 3 קישואים עגולים
 2 כרישות גדולות
 1 בצל יבש
 2 שיני שום
 2 כפיות מלח בישול גס
 קומץ גרגרי פלפל שחור גרוס גס

לחיבור
 250 מ"ל (חבילה קטנה) שמנת מתוקה לבישול
 80-70 גרם גבינת צ'דר*
 50 גרם גבינת פרמיז'ן

• אפשר לקנות צ'דר כתומה תוצרת אנגליה בחבילה אטומה

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פסטה עם קישואים בתנור

⇓ הסבר קצר
1.    מבשלים את הפסטה ב- 5 ליטר מים + מלח, לפי הוראות היצרן. אפשר לבשל דקה פחות כדי שהפסטה תהיה ממש אל-דנטה גם אחרי האפיה.

2.    קוצצים בצל, קישוא, וכרישה (כולל החלק הירוק בהיר) לקוביות קטנות (כס"מ). את השום קוצצים קטן או כותשים.

3.    מחממים סיר טיגון גדול על להבה גדולה, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומטגנים בצל כדקה על אש חזקה. מנמיכים את האש, ומוסיפים כרישה – ל- 3 דקות. מוסיפים כף שמן, ואת הקישואים – ומטגנים כ- 5 דקות על אש נמוכה – מערבבים פעמיים-שלוש בעדינות. מוסיפים שום – לעוד דקה אחרונה (סה"כ הטיגון לוקח כ- 10 דקות). מכבים את האש.

4.    מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

5.    מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס].

6.    מגרדים גבינות: צ'דר במגרדת (פומפייה) גסה ופרמיז'ן במגרדת דקה.

7.    מעבירים את הפסטה לתבנית, מוסיפים את הירקות ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הצ'דר וחצי מכמות הפרמיז'ן, ושוב מערבבים בעדינות. מפזרים מעל את יתר הפרמיז'ן.

8.    מכניסים לאמצע התנור ל- 40-45 דקות, עד שהפסטה מזהיבה. מוציאים מהתנור מיד (לא להשאיר בתנור כי המאפה יתייבש).

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מבשלים את הפסטה
מבשלים לפי הוראות היצרן: מרתיחים 5 ליטר מים, מוסיפים מלח, פסטה ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים (כ- 10 דקות) ללא מכסה.
מסננים את הפסטה ושוטפים במהירות במים קרים. משאירים במסננת.
אפשר לבשל דקה פחות כדי שהפסטה תהיה ממש אל-דנטה גם אחרי האפיה.

2.    קוצצים את הירקות לקוביות
בזמן שמרתיחים את המים לפסטה מטפלים בירקות:
קוצצים את הבצל, והקישואים לקוביות קטנות – כס"מ.
כרישה: שוטפים, זורקים את העלים והחלק הירוק כהה – אל תהססו להשתמש גם בחלק הירוק בהיר של הכרישות! חוצים לאורך וכל חצי – חוצים שוב, וחותכים לקוביות (כס"מ).
שום: מקלפים וכותשים או קוצצים.

3.    מטגנים את הירקות
מחממים סיר טיגון (טפלון, כבד, קרמי) על להבה גדולה, במשך כחצי דקה, ומוסיפים 3 כפות שמן זית. מחממים עוד כחצי דקה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה במשך דקה. הופכים עם כף עץ.
מוסיפים כרישה, מנמיכים את האש, ומטגנים 3 דקות. מערבבים מידי פעם.
מזיזים הכל לשולי הסיר – יוצרים "חור" במרכז הסיר – מוסיפים כף שמן במרכז, ואת הקישואים. מטגנים כ- 5 דקות, דקות על אש נמוכה – מערבבים פעמיים-שלוש בעדינות. בזמן העירבוב השתדלו להפוך את הירקות אך לא למעוך אותם.
מוסיפים שום – ומטגנים דקה. מכבים את האש.

כל הטיגון לוקח כ- 10 דקות – לא יותר.

הקישואים צריכים להישאר שלמים ודי מוצקים. טיגון יתר יהפוך את הכל לדייסה..

4.    מוסיפים שמנת
מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
משאירים כך, שהתערובת תתקרר קצת, עד שמכינים את הגבינות:
קל יותר לערבב את הגבינות לתוך התערובת כאשר היא לא מאד חמה.

5.    תנור
מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

6.    מגררים את הגבינות
מגרדים את גבינת הצ'דר במגרדת (פומפיה) גסה.
מגרדים את גבינת הפרמיז'ן במגרדת (פומפיה) דקה.

7.    מחברים את הפסטה, הקישואים המטוגנים, והגבינות
מעבירים את הפסטה לתבנית מתאימה לתנור.
מוסיפים את הקישואים ומערבבים בעדינות – משתמשים במזלג גדול כמו בתמונה.
משאירים בצד חצי מהפרמיז'ן לצורך פיזור מלמעלה.
מוסיפים את הצ'דר וחצי מהפרמיז'ן לפסטה: מפזרים את הגבינות המגורדות מעל לכל הפסטה, ומטמיעים בעדינות, בעזרת שני מזלגות עץ גדולים, בתנועות של היפוך, בתוך הפסטה – את החיבור הזה קל יותר לעשות כשהפסטה והקישואים קרים. כשהכל חם הגבינה נמסה בזמן העירבוב והופכת לגושים.
מפזרים מעל את יתר הפרמיז'ן ששמרנו בצד.

8.    אפייה
מכניסים לאמצע התנור, ל-  40-45 דקות, עד שהפסטה מזהיבה. אם אוהבים מאד קריספי למעלה – משאירים עוד כמה דקות.
מוציאים מיד מהתנור, ומקררים על השיש (לא להשאיר בתנור כי המאפה יתייבש).

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה לתנור: מומלץ פיירקס גדול (כגון אליפסה באורך 39 ס"מ ובגובה 7 ס"מ) או 2 פיירקסים קטנים או קחו חצי מכל הכמויות במתכון כדי להכין בפיירקס קטן (אפשר גם בטוסטר אובן)
» סיר לבישול פסטה
» סוטז’ או סיר בינוני די רחב, רצוי עם ציפוי לא דביק, לטיגון הירקות
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מגרדת גבינה גסה (חורים גדולים) ועדינה (חורים קטנים)
» מסננת לפסטה

הערות
גבינות

• את שתי הגבינות הרבה יותר קל לגרד כשהן ממש קרות. לכן כדאי לשמור את הגבינות במקרר עד לרגע הגירוד.
• פרמיז'ן: כדאי להחזיק בבית חתיכת גבינה שלמה, לחתוך ממנה את הכמות הדרושה ולגרד.
פרמז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן בתנור: 45 דקות
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• נשמר היטב 4-5 ימים במקרר

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: