פורסם ב ארוחת ערב, פסטה, צמחוני, שבועות

פשטידת תרד – פסטה, תרד, גבינות ועגבניות

פשטידת תרד מעולה (שנולדה בטעות) – ללא ביצים, קמח, בצק, או עבודה! רק תרד, גבינות, מעט עגבניות והכל עם פסטה. מומלץ לאירוח, נראה נהדר, גם ילדים אוהבים, וגם לא סטנדרטי.. מה יותר?


מתכון לפשטידת תרד מעולה: פסטה, תרד, גבינות, ועגבניות

פשטידת תרד טעימה וממש קלה להכנה – כל הדברים הטובים נוספים לפסטה ויש לכם פשטידה מעולה!

התרד מוסיף נגיעה עדינה ולא ממש משתלט על הטעם (מתאים גם לילדים וגם למי שלא אוהב תרד). לא כדאי לוותר על השמנת כי היא "עושה" את הפשטידה – מחברת בין העגבניות לתרד.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
 לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול
 בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון

לפסטה
 500 גרם (חבילה) פסטה מסולסלת
 5 ליטר מים
 4 כפיות מלח בישול גס

לתרד
 300 גרם עלי תרד טריים
 3 ליטר מים
 3 כפיות מלח בישול גס

לירקות
 4 כפות (¼ כוס) שמן זית לטיגון
 2 בצלים יבשים גדולים (רצוי אדומים)
 6 עגבניות בשלות (850 גרם)
 1 כרישה גדולה
 ½ ראש שום
 ½ - 1 פלפל צ'ילי טרי חריף
 ¾1 כפיות מלח בישול גס
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

לחיבור
 250 מ"ל (חבילה קטנה) שמנת מתוקה לבישול
 120 גרם גבינת פטה עיזים
 50 גרם גבינת פרמיז'ן

• פלפל שלם לאוהבי חריף חזק

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פשטידת תרד

⇓ הסבר קצר
1.    מבשלים את הפסטה ב- 5 ליטר מים + מלח, לפי הוראות היצרן (כ- 10 דקות).

2.    שוטפים את התרד ומפרידים את העלים (אפשר לקנות תרד שטוף, עלים בלבד).

3.    חולטים את התרד: מרתיחים מים עם מלח, מוסיפים את התרד, משאירים דקה וחצי, מוציאים ומעבירים ישר למסננת. שוטפים במים קרים, סוחטים, וחותכים לרצועות.

4.    ירקות: פורסים בצל לפרוסות דקות, פורסים כרישה, קוצצים קטן את השום ואת הפלפל החריף, וחותכים את העגבניות לקוביות גדולות (3 על 3 ס"מ).

5.    מטגנים: מחממים סיר טיגון גדול, מוסיפים שמן זית ומטגנים – מוסיפים לפי הסדר: בצל – 2 דקות, מנמיכים את האש ומוסיפים פלפל צ'ילי וכרישה – 3 דקות, מגבירים לאש חזקה ומוסיפים עגבניות – 4-5 דקות, מערבבים פעמיים-שלוש (לא למעוך), מנמיכים את האש ומוסיפים שום – לדקה. מכבים את האש.

6.    מוסיפים את התרד ומערבבים בעדינות (בלי להפוך את העגבניות לדייסה). מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים. אם יש זמן, משאירים 10 דקות להתקרר.

7.    מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

8.    מגרדים גבינות: גבינת פטה במגרדת (פומפיה) גסה ופרמיז'ן במגרדת דקה.

9.    מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים (אחרי שהירקות קצת התקררו). מעבירים את הפסטה עם הרוטב לתבנית מתאימה לתנור. משאירים שליש מהפרמיזן ואת כל יתר הגבינות מטמיעים בעדינות בתוך הפסטה. מפזרים מעל את הפרמיזן ששמרנו.

10.    אפייה: מורידים ל- 180°, מכניסים לאמצע התנור ל- 30-35 דקות, עד שהפסטה מעט מזהיבה. מוציאים מהתנור מיד.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מבשלים את הפסטה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן: מרתיחים 5 ליטר מים, מוסיפים מלח, פסטה ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים (כ- 10 דקות) ללא מכסה. מסננים את הפסטה ושוטפים במהירות במים קרים. משאירים במסננת.

2.    שוטפים את התרד
אפשר לקנות תרד שטוף, עלים בלבד. אם קונים תרד לא מטופל, שוטפים את התרד: כדאי להשרות בקערה ממש גדולה מלאה במים כדי שהחול ירד לקרקעית, ולהחליף מים כמה פעמים. מפרידים את העלים, ושוטפים שוב תחת מים זורמים.

3.    חולטים את התרד
מרתיחים מים עם מלח. לאחר שרתחו מכניסים פנימה במהירות את כל עלי התרד, בוחשים עם כף עץ גדולה, ובדיוק אחרי דקה וחצי, מוציאים ומעבירים ישר למסננת.
שוטפים תחת מים קרים זורמים, סוחטים היטב בתוך המסננת, ומניחים את הגוש (שנראה מצומק) על קרש חיתוך: חותכים לרצועות, מסובבים ושוב חותכים. לא לקצוץ דק מדי.

4.    מכינים את הירקות
בזמן שמרתיחים את המים לפסטה ולתרד מטפלים בירקות:
בצל: לחתוך לחצי ולפרוס לפרוסות דקות (שליש ס"מ).
כרישה: שוטפים, זורקים את העלים והחלק הירוק כהה. חוצים לאורך וכל חצי – חוצים שוב, וחותכים לפרוסות לא עבות (כס"מ).
שום: מקלפים ופורסים או קוצצים (אין צורך לכתוש).
פלפל צ'ילי: לחתוך לקוביות קטנות או לפרוסות (אם לא אוהבים חריף אפשר לוותר).
עגבניות: לחתוך לקוביות גדולות (3 על 3 ס"מ).

5.    מטגנים את הירקות
מחממים סיר טיגון (טפלון, כבד, קרמי) במשך כחצי דקה, ומוסיפים 4 כפות שמן זית. מחממים עוד כחצי דקה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה במשך 2 דקות, עד שהוא מעט מתרכך. מערבבים מידי פעם עם כף עץ.
מוסיפים פלפל חריף וכרישה, מנמיכים אש, ומטגנים 3 דקות. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים עגבניות, מגבירים לאש חזקה ומטגנים במשך 4-5 דקות, עד שהנוזלים כמעט נעלמים. מערבבים בעדינות פעמיים-שלוש – לא יותר – לא להפוך את העגבניות לדייסה.
מוסיפים שום, מנמיכים את האש, ומטגנים עוד דקה. מערבבים בעדינות.
מכבים את האש.

6.    מוסיפים תרד ושמנת
מוסיפים את התרד ומערבבים בעדינות(בלי להפוך את העגבניות לדיסה – כדאי להשתמש במזלג גדול). מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.

אם יש זמן, מחכים 10 דקות שהתערובת תתקרר לפני הוספת הגבינות.

7.    תנור
מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

8.    מגררים את הגבינות
מגרדים את גבינת הפטה במגרדת (פומפיה) גסה.
מגרדים את גבינת הפרמיז'ן במגרדת (פומפיה) דקה.

9.    מחברים את הפסטה, הרוטב והגבינות
מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים (קל יותר אחרי שהירקות קצת התקררו).
מעבירים את הפסטה עם הרוטב לתבנית מתאימה לתנור.
משאירים שליש מהפרמיזן בצד לצורך פיזור מלמעלה.
את כל יתר הגבינות מטמיעים בעדינות בתוך הפסטה: מפזרים את כל הגבינות המגורדות מעל לכל הפסטה, ומטמיעים בעדינות, בעזרת שני מזלגות עץ גדולים, בתנועות של היפוך, בתוך הפסטה. יותר קל לעשות זאת כשהפסטה קרה – כשהיא חמה מאד הגבינה נמסה בזמן העירבוב והופכת לגושים.
מפזרים מעל את הפרמיזן ששמרנו בצד.

10.    אפייה
מכניסים לאמצע התנור, מורידים טמפרטורה ל- 180°, ואופים 30-35 דקות, עד שהפסטה מעט מזהיבה. אם אוהבים מאד קריספי למעלה – משאירים עוד כמה דקות. מוציאים מיד מהתנור, ומקררים על השיש (לא להשאיר בתנור).

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה לתנור: מומלץ פיירקס גדול (כגון אליפסה באורך 39 ס"מ ובגובה 7 ס"מ) או 2 פיירקסים קטנים או קחו חצי מכל הכמויות במתכון כדי להכין בפיירקס קטן (אפשר גם בטוסטר אובן)
» סיר לבישול פסטה + סיר לבישול התרד (אפשר להשתמש באותו סיר)
» סוטז’ או סיר בינוני די רחב, רצוי עם ציפוי לא דביק, לטיגון הירקות
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מגרדת גבינה גסה (חורים גדולים) ועדינה (חורים קטנים)
» מסננת לפסטה

הערות
תרד

• תרד לא מטופל עלול להכיל הרבה חול. לא תמיד כדאי לקנות תרד לא מטופל אף על פי שזה נראה יותר זול, מאחר והוא כולל גבעולים שתצטרכו לזרוק. כך יוצא שחלק גדול מהמשקל שאתם משלמים עליו זה גבעולים.

גבינות

• את שתי הגבינות הרבה יותר קל לגרד כשהן ממש קרות. לכן כדאי לשמור את הגבינות במקרר עד לרגע הגירוד.
• פרמיז'ן: כדאי להחזיק בבית חתיכת גבינה שלמה, לחתוך ממנה את הכמות הדרושה ולגרד.
פרמיז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים.

תרד במקום בזיליקום

הפשטידה הנהדרת הזאת נולדה בטעות: הבזיליקום אצלי בגינה מת בחורף שעבר (מעודף מים. אם שותלים בזיליקום באדנית כדאי להעביר אותה בחורף למקום מקורה או לדאוג שלא יצטברו באדנית יותר מדי מים) ונשארתי עם תוכנית להכין פשטידת פסטה, עם גבינת פטה עיזים ובלי בזיליקום.

איכשהו לא נראה לי לקנות בזיליקום, אבל ראיתי שקית עלי תרד יפה ומכאן זרמתי.. האמת שהפשטידה הזו זכתה לתגובות נלהבות אף יותר מהמקור – זו עם הבזיליקום. וזה כמובן בזכות השמנת המתוקה. אז ההיא יותר בריאה וזאת יותר.. עם שמנת 🙂

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 30 דקות
• זמן בתנור: 35 דקות
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• נשמר היטב שלושה-ארבעה ימים במקרר

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: