מרק קישואים בתיבול עדין שמעשיר את טעם הקישוא אך לא מעפיל עליו, ועם המון אפשרויות: אפשר לטחון ואפשר גם לא, אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה בסיום הבישול או להגיש עם שמנת חמוצה, אפשר לאכול חם או קר – ים של אפשרויות..
מתכון למרק קישואים מושלם
אני התאהבתי במרק הזה, ולא רק בגלל שכל כך קל ומהיר להכין אותו. הוא משביע מאד אך אינו כבד כמו מרק קטניות, הוא מיוחד ושונה, והוא מרשים ומתאים לאירוח.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים למרק ¼1 ק"ג קישואים עגולים (קישואים למלוי) (כ- 7-8 קישואים) 2 בצלים יבשים קטנים 2 גזרים (כ- 200 גרם) 1 כרישה 1 תפוח אדמה לבן גדול (עד 275 גרם) ⅓ ראש שום 4 כפות שמן זית ¼2 כפיות מלח בישול ¼ כפית פלפל שחור גורס 3-4 ענפי קורנית טרייה (טימין) 6 כוסות מים רותחים (½1 ליטר) בנוסף, לא חייבים: שמיר (עד שליש כוס שמיר ללא גבעולים) ⅓ כוס שמנת מתוקה לבישול (לא יותר, אפשר פחות) שורש פטרוזיליה קטן
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 30 דקות + 20 דקות בישול + רבע שעה המתנה + 5 דקות טחינה
• הכמות במתכון: כ- 16 מנות
• אפשר לאכול קר או חם, מרוסק או שלם
• איחסון: 5-6 ימים במקרר (אפשר להקפיא אבל המרק מאבד ממרקמו)