פורסם ב אורז, ירקות בתנור, מתכונים בריאים, צמחוני

אורז מלא עם ירקות

אורז מלא שמבושל עם ירקות הופך לארוחה שלמה, טעימה ביותר, משביעה מאד וכנראה גם בריאה! אז מה עוד צריך? זה מתאים כתוספת ליד כל מנה, וזה מעולה בערב, כשרעבים למשהו מנחם..


מתכון לאורז מלא עם ירקות

מאז שהתחלתי לבשל אורז מלא (ואם להודות על האמת – לא תמיד עשיתי זאת) כמעט ולא אוכלים אצלנו אורז לבן… אני מוסיפה לאורז גם חצי כוס כוסמת – שזה דבר ממש טעים, מסתבר, אבל לא חייבים: אפשר להכין רק עם אורז מלא. כדאי להכין סיר גדול שיספיק לשלושה-ארבעה ימים.

מומלץ לחכות לפחות חצי שעה לפני שאוכלים. למעשה, התבשיל טעים יותר למחרת.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לאורז
 2 כוסות אורז מלא עגול
 ½ כוס כוסמת (אם אין, שימו ½2 כוסות אורז)
 2 כפות שמן זית לטיגון האורז והכוסמת

לירקות
 4 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות
 3 בצל יבש
 2 כרישה (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר)
 4 גזר (בגודל בינוני)
 2 פלפל אדום ו/או כתום
 ½ פלפל צ'ילי טרי (פלפל אדום חריף)
 ½ ראש שום

לחיבור
 5 כוסות מים חמים
 3 כפיות מלח בישול גס
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

אורז מלא עם ירקות

⇓ הסבר קצר
1.    שוטפים היטב את האורז והכוסמת מתחת למים זורמים, ומשרים ל- 3 שעות בקערה עם הרבה מים. כדאי להחליף את המים פעמיים-שלוש באמצע.

2.    מכינים את הירקות: חותכים בצל, גזר ופלפלים לקוביות, כרישה לחצאי פרוסות, ופלפל צ'ילי הכי קטן שאפשר. כותשים שום.

3.    מטגנים ירקות: מחממים סוטז’ רחב, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש חזקה תוך כדי עירבוב – מוסיפים לפי הסדר: בצל – 2 דקות, כרישה ופלפל חריף – 2 דקות, גזר ופלפלים ומעט שמן – 2 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים שום ומטגנים – 3 דקות. מכבים אש.

4.    מטגנים את האורז בנפרד: שוטפים שוב את האורז והכוסמת במסננת מתחת למים זורמים ומייבשים (מנערים במסננת). מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש חזקה את האורז והכוסמת במשך 4 דקות. מערבבים כל העת.

5.    מחברים: מוסיפים את האורז והכוסמת שטיגנו לסיר עם הירקות, מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל, מכסים במיכסה, ומביאים לרתיחה.

6.    מנמיכים אש ומבשלים שעתיים. בגמר הבישול מסירים מכסה ומחכים חצי שעה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    שוטפים ומשרים את האורז והכוסמת
מניחים את האורז והכוסמת בקערה ושוטפים הרבה פעמים עד שהמים צלולים. ממלאים מים נקיים עד לגובה 3 ס"מ מעל לאורז והכוסמת ומעמידים ל- 3 שעות.

2.    שוטפים, מקלפים וקוצצים ירקות
בצל, גזר, פלפלים: חותכים לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ.
כרישה: חותכים לאורך לחצי (או לרבע אם הכרישה גדולה)  ואז פורסים בעובי ס"מ.
שום: מקלפים את השיניים וכותשים (בכותש שום) או קוצצים.
פלפל צ'ילי: חותכים קוביות קטנות או רצועות דקות.

3.    מטגנים את הירקות
מחממים סוטז’ (או סיר נוח אחר) במשך כחצי דקה, ומוסיפים 3 כפות שמן זית.
מוסיפים לפי הסדר ומטגנים על אש חזקה – מערבבים מידי פעם עם כף עץ:
מתחילים עם הבצל ומטגנים כ- 2 דקות, עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים כרישה ופלפל צ'ילי חריף, ומטגנים עוד 2 דקות.
מזיזים את הירקות לשוליים ומוסיפים כף שמן במרכז הסיר. מניחים את הפלפלים והגזר במרכז הסיר ומטגנים 2 דקות.
מנמיכים את האש, מוסיפים שום, ומטגנים 3 דקות נוספות.
מכבים את האש ומשאירים את הירקות בסיר.

4.    מטגנים את האורז בנפרד לפני החיבור
מעבירים את האורז והכוסמת למסננת ושוטפים היטב מתחת למים זורמים.
מנערים ככל האפשר – רצוי לייבש את האורז והכוסמת כמה שיותר.
מחממים מחבת גדולה במשך כחצי דקה, ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את האורז והכוסמת ומטגנים על אש חזקה במשך 4 דקות. מערבבים כל העת עם כף עץ.

5.    חיבור
מוסיפים את האורז והכוסמת לסיר עם הירקות.
מוסיפים 5 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל.
בוחשים היטב, מכסים במיכסה, ומביאים לרתיחה.

6.    בישול
מעבירים ללהבה בינונית, מנמיכים את האש, ומבשלים שעתיים.
אחרי שעתיים מכבים את האש, מסירים את המיכסה, ומשאירים לעמוד חצי שעה.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סוטז' רחב ונמוך, רצוי קרמי (עבה ולא נדבק) שיכול להכיל את האורז והירקות
» מחבת טפלון גדולה לטיגון האורז
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מסננת לאורז

הערות
• אם אין כוסמת – אפשר להכין את התבשיל רק עם ½2 כוסות אורז מלא
• בגמר הבישול: התבשיל נראה עדיין רטוב במקצת, ולכן חשוב לחכות חצי שעה – השאירו בסיר, ללא מיכסה.
• הוספת שמן באמצע הטיגון: אם מתחילים את הטיגון עם 4 כפות שמן הוא ייספג ברובו בתוך הבצל. הוספת חלק מהשמן באמצע הטיגון מאפשרת להפחית את כמות השמן הכוללת.
• ייבוש האורז לפני הטיגון: מנערים בתוך המסננת – כמה שיותר – יותר טוב.
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 35 דקות
• הכנות לפני בישול: 3 שעות השריית אורז וכוסמת
• זמן בישול: 2 שעות
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• בגמר הבישול רצוי לתת לתבשיל לעמוד חצי שעה
• נשמר היטב ארבעה ימים בקופסא אטומה במקרר, ניתן להקפיא

ירקות חתוכים עם קוצץ אורז מלא וכוסמת

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: