אורז אדום הוא קודם כל טעים בטירוף, אבל גם יפה וחגיגי. בעל מרקם מתפצפץ, מאד שונה מאורז לבן או אורז מלא. מנה טעימה ומשביעה לארוחה ללא בשר או כתוספת מיוחדת בארוחה חגיגית..
מתכון לאורז אדום עם ירקות שורש
אורז מיוחד, שאתם פשוט חייבים לנסות. אני מוסיפה בצל, כרישה ושום וגבעולי סלרי בשרניים, ומעט גזר למתיקות. מתכון פשוט ומהיר והתוצאה ממש מעולה (כדאי להכין כמות גדולה – נשמר מצוין במקפיא).
אורז אדום הוא אורז מלא ולכן גם בריא במיוחד ומזין, וכל כך משביע.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לאורז ½2 כוסות אורז אדום 2 כפות שמן זית לטיגון האורז לירקות 5 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות 3 בצל יבש, רצוי בצל אדום 2 כרישה (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר) 4 גזר (בגודל בינוני) 1 חבילה גבעולי סלרי אמריקאי ½ פלפל צ'ילי טרי (פלפל אדום חריף) ½ ראש שום לחיבור ½5 כוסות מים חמים 3 כפיות מלח בישול גס ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 25 דקות
• הכנות לפני בישול: 3 שעות השריית אורז
• זמן בישול: 2 שעות
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• בגמר הבישול מומלץ לתת לתבשיל לעמוד כחצי שעה
• האורז טעים יותר לאחר יום במקרר
• נשמר היטב שלושה ימים בקופסא אטומה במקרר. נשמר מצויין במקפיא
עוד אורז אקזוטי..
• מה זה אורז בר? אורז בר בעצם איננו אורז אמיתי אלא קטניה שנראית מאד דומה לאורז אדום, ולכן קיבלה באנגלית את השם Wild Rice (ומכאן התרגום לעברית).
• מה זה אורז פרא? אורז פרא (באנגלית Mixed Wild Rice) הוא תערובת של כמה סוגי אורז, בדרך כלל: אורז מלא, אורז אדום, אורז שחור, ואורז בר. אפשר לקנות תערובת מוכנה ואפשר גם להכין לבד..