פורסם ב אורז, אירוח, מתכונים בריאים, פסח, צמחוני, ראש השנה

אורז אדום עם ירקות

אורז אדום הוא קודם כל טעים בטירוף, אבל גם יפה וחגיגי. בעל מרקם מתפצפץ, מאד שונה מאורז לבן או אורז מלא. מנה טעימה ומשביעה לארוחה ללא בשר או כתוספת מיוחדת בארוחה חגיגית..


מתכון לאורז אדום עם ירקות שורש

אורז מיוחד, שאתם פשוט חייבים לנסות. אני מוסיפה בצל, כרישה ושום וגבעולי סלרי בשרניים, ומעט גזר למתיקות. מתכון פשוט ומהיר והתוצאה ממש מעולה (כדאי להכין כמות גדולה – נשמר מצוין במקפיא).

אורז אדום הוא אורז מלא ולכן גם בריא במיוחד ומזין, וכל כך משביע.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לאורז
 ½2 כוסות אורז אדום
 2 כפות שמן זית לטיגון האורז

לירקות
 5 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות
 3 בצל יבש, רצוי בצל אדום
 2 כרישה (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר)
 4 גזר (בגודל בינוני)
 1 חבילה גבעולי סלרי אמריקאי
 ½ פלפל צ'ילי טרי (פלפל אדום חריף)
 ½ ראש שום

לחיבור
 ½5 כוסות מים חמים
 3 כפיות מלח בישול גס
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

אורז אדום

⇓ הסבר קצר
1.    אורז: שוטפים היטב, משרים ל- 3 שעות (כדאי להחליף מים 3-4 פעמים), שוטפים שוב ומייבשים היטב.

2.    ירקות: חותכים בצל וגזר לקוביות (1 ס"מ), כרישה לחצאי פרוסות, גבעולי סלרי לפרוסות, ופלפל צ'ילי הכי קטן. כותשים שום.

3.    טיגון ירקות: מחממים סוטז' רחב, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי עירבוב – מוסיפים לפי הסדר: בצל אדום – 3 דקות, כרישה ופלפל צ'ילי – 2 דקות, מוסיפים מעט שמן, סלרי וגזר – 4 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מכבים אש.

4.    טיגון האורז: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש גבוהה את האורז והכוסמת במשך 4 דקות. מערבבים כל העת.

5.    חיבור: מוסיפים את האורז לסיר עם הירקות, מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה.

6.    בישול: מנמיכים אש ומבשלים שעתיים. בסיום מסירים מכסה ומחכים חצי שעה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    השריית האורז
• מניחים את האורז בקערה ושוטפים היטב עד שהמים צלולים. ממלאים מים נקיים עד לגובה 3 ס"מ מעל לאורז ומעמידים כך על השיש ל- 3 שעות. מומלץ להחליף את המים 3-4 פעמים במשך ההשרייה.
• בגמר ההשרייה מעבירים את האורז למסננת ושוטפים מתחת למים זורמים. מנערים ככל האפשר, במשך כדקה – רצוי לייבש את האורז ככל האפשר.

2.   מכינים את הירקות
• בצל, גזר: לחתוך לקוביות (בגודל של כ-1 ס"מ).
• גבעולי סלרי: לחתוך לפרוסות. אפשר לחתוך גם מעט עלים בהירים.
• כרישה: לחתוך לאורך לחצי (או לרבע אם הכרישה גדולה) ואז לפרוסות (חצאי עיגולים).
• שום: לקלף שיניים ולכתוש קטן (בכותש שום) או לקצוץ דק.
• פלפל צ'ילי: לחתוך לחתיכות קטנטנות.

3.   מטגנים את הירקות
• מחממים סוטז' (סיר נמוך ורחב) במשך כחצי דקה, ומוסיפים 3 כפות שמן זית.
• מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש גבוהה במשך 2-3 דקות (2 דקות לבצל רגיל, 3 דקות לבצל אדום). מערבבים מידי פעם עם כף עץ.
• מוסיפים את הכרישה והפלפל צ'ילי החריף ומטגנים על אש גבוהה במשך 2 דקות נוספות. מערבבים מידי פעם עם כף עץ.
• מזיזים את הירקות לשוליים ומוסיפים 2 כפות שמן זית במרכז הסיר. מניחים סלרי וגזר במרכז ומטגנים על אש גבוהה במשך 4 דקות נוספות. מערבבים מידי פעם.
• מחלישים את האש, מוסיפים את השום, ומטגנים דקה נוספת תוך כדי עירבוב עדין. מכבים את האש ומשאירים את הירקות בסיר.

4.    טיגון האורז
מחממים מחבת גדולה במשך כחצי דקה, ומוסיפים 2 כפות שמן זית. מוסיפים את האורז ומטגנים על אש גבוהה במשך 4 דקות. מערבבים כל העת עם כף עץ.

5.    חיבור
מוסיפים את האורז לסיר עם הירקות. מוסיפים ½5 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל. בוחשים היטב ומביאים לרתיחה.

6.    בישול
מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה בינונית, מחלישים לאש נמוכה, ומבשלים שעתיים. בסיום מכבים את האש, מסירים את המיכסה, ומשאירים לעמוד כחצי שעה.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סוטז' רחב לא גבוה ודי גדול, רצוי תחתית עבה/קרמי/לא נדבק
» מחבת טפלון גדולה לטיגון האורז
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מסננת לאורז
» כותש שום (לא הכרחי)

הערות

• בגמר הבישול: התבשיל נראה עדיין רטוב במקצת, ולכן כדאי להשהות חצי שעה בסיר, ללא המיכסה.
• הוספת שמן באמצע טיגון הירקות: אם מתחילים את הטיגון עם 5 כפות שמן הוא ייספג ברובו בתוך הבצל. הוספת חלק מהשמן באמצע הטיגון מאפשרת להפחית את כמות השמן הכוללת.
• ייבוש האורז לפני הטיגון: כמה שיותר – יותר טוב.
• כדאי להכין כמות גדולה ולהקפיא, נשמר מצוין במקפיא (להפשיר לאט על השיש).

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 25 דקות
• הכנות לפני בישול: 3 שעות השריית אורז
• זמן בישול: 2 שעות
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• בגמר הבישול מומלץ לתת לתבשיל לעמוד כחצי שעה
• האורז טעים יותר לאחר יום במקרר
• נשמר היטב שלושה ימים בקופסא אטומה במקרר. נשמר מצויין במקפיא

עוד אורז אקזוטי..

• מה זה אורז בר? אורז בר בעצם איננו אורז אמיתי אלא קטניה שנראית מאד דומה לאורז אדום, ולכן קיבלה באנגלית את השם Wild Rice (ומכאן התרגום לעברית).

• מה זה אורז פרא? אורז פרא (באנגלית Mixed Wild Rice) הוא תערובת של כמה סוגי אורז, בדרך כלל: אורז מלא, אורז אדום, אורז שחור, ואורז בר. אפשר לקנות תערובת מוכנה ואפשר גם להכין לבד..

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: