פורסם ב אירוח, בשר, מתכונים לשבת, פסח, ראש השנה

צלי כתף בקר ביין בניחוח צרפתי

מתכון מעולה לתבשיל קלסי של צלי כתף בקר ביין אדום ופטריות – הבשר רך ומלא טעם והרוטב נהדר. מנה משובחת עם טעם עשיר שנובע מבישול איטי. מגישים עם אורז לבן. הכי מושלם, הכי חגיגי, וגם הילדים אוהבים!


מתכון לצלי כתף בקר ביין עם פטריות בניחוח צרפתי

מתכון נהדר! רשימת החומרים ארוכה, נכון, אבל ההכנה די פשוטה. הכי חשוב: להשתמש בבשר טרי, לייבש את הבשר לפני הסגירה במחבת, לסגור במחבת כמות קטנה של בשר בכל פעם, ולבשל 3 שעות.

התבשיל הרבה יותר טעים למחרת! ולכן זו מנה אידיאלית לאירוח (אני תמיד מעדיפה לארח עם תבשילים שמשתבחים אחרי יום במקרר): מכינים יום קודם, שומרים במקרר, מוציאים את הסיר חצי שעה עד שעה לפני האוכל, ומחממים עד רתיחה על הגז לפני הארוחה – הכי נוח שיש.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

בשר
 1.5 ק"ג בקר טרי כתף מס. 5, נקי וחתוך לקוביות קטנות
 4 כפות (60 מ"ל) שמן זית

ירקות לטיגון
 7 כפות (105 מ"ל) שמן זית
 4 בצלים יבשים (כדאי רגילים וסגולים)
 3 כרישות
 7 גזרים קטנים (כ- 500 גרם)
 3 פלפלים (כדאי בצבעים שונים: אדום, כתום, צהוב)
 1 חבילה סלרי אמריקאי (גבעולים ומעט עלים)
 ½ פלפל צ'ילי אדום (או פלפל שושקה לחריפות קלה)
 ½1 ראש שום

רוטב ותבלינים
 20 עגבניות שרי
 12 שזיפים שחורים יבשים
 4 כפות קונפיטורת משמש או שזיפים צהובים
 3 כוסות יין אדום יבש
 ½1 כוסות מרק עוף או ½1 כוס מים+2 כפיות אבקת מרק
 ½2 כפיות מלח בישול
 ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס
 12 כדורים פלפל אנגלי
 4 ענפים קטנים של קורנית טרייה (תימין) (לא חובה)

פטריות
 1 כף שמן זית
 35 גרם חמאה (או 2 כפות נוספות של שמן זית)
 400 גרם פטריות שמפניון קטנות (2 סלסילות)
 250 גרם פטריות פורטובלו (כ- 5 פטריות בינוניות)

תיבול בסוף
 1-2 כפיות מלח בישול
יין אדום יבש
• היין חייב להיות טעים לכם (אל תשתמשו ביין לא מוצלח או שהיה פתוח זמן רב)
• אני מעדיפה קברנה סוביניון (לאחרונה מצאתי קברנה סוביניון של יקב טפרברג שהיה מוצלח במיוחד
[40 שקלים], אבל לא בכל סופר יש יינות טפרברג)

בשר בקר
• כדאי לבקש בחנות: לנקות שומן וסחוס, לחתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ.
ל- 1.5 ק"ג בשר נקי יש לקנות כ- 1.6 ק"ג.

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

צלי כתף בקר

⇓ הסבר קצר
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט
אביזרים
הערות
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: כשעה
• זמן בישול: 3 שעות
• הכמות במתכון: 12-16 מנות
• נשמר היטב שלושה ימים בקופסא אטומה במקרר, אפשר להקפיא
• אפשר לחלק לחצי את כל הכמויות במתכון, ולהכין כמות קטנה יותר
• הרבה יותר טעים אחרי יום במקרר!

בהצלחה!

3 תגובות בנושא “צלי כתף בקר ביין בניחוח צרפתי

  1. איך אפשר להדגיש את טעם הפטריות? אני רוצה שייצא לי צלי עם פטריות ויין כמו בצרפת…

    1. אפשר להגדיל את כמות הפטריות, להקפיד על חתיכות גדולות ובישול קצר (5 דקות).
      מאחר ומבשלים את הפטריות בנפרד (זמן קצר) ומוסיפים רק בסוף הבישול – הטעם החזק שלהן נשמר והבישול הקצר ביחד מעשיר את הרוטב.
      עוד רעיון: פטריות כדאי לאכול מיד בסיום הבישול, אז טעמן הכי חזק. אפשר לבשל כמות נוספת של פטריות (עם חמאה) ממש לפני ההגשה ולהוסיף ישר לצלחת!

כיתבו לי מה אתם חושבים: