פורסם ב אירוח, בשר, מתכונים לשבת, פסח, ראש השנה

צלי כתף בקר ביין בניחוח צרפתי

מתכון מעולה לתבשיל קלסי של צלי כתף בקר ביין אדום ופטריות – הבשר רך ומלא טעם והרוטב נהדר. מנה משובחת עם טעם עשיר שנובע מבישול איטי. מגישים עם אורז לבן. הכי מושלם, הכי חגיגי, וגם הילדים אוהבים!


מתכון לצלי כתף בקר ביין עם פטריות בניחוח צרפתי

מתכון נהדר! רשימת החומרים ארוכה, נכון, אבל ההכנה די פשוטה. הכי חשוב: להשתמש בבשר טרי, לייבש את הבשר לפני הסגירה במחבת, לסגור במחבת כמות קטנה של בשר בכל פעם, ולבשל 3 שעות.

התבשיל הרבה יותר טעים למחרת! ולכן זו מנה אידיאלית לאירוח (אני תמיד מעדיפה לארח עם תבשילים שמשתבחים אחרי יום במקרר): מכינים יום קודם, שומרים במקרר, מוציאים את הסיר חצי שעה עד שעה לפני האוכל, ומחממים עד רתיחה על הגז לפני הארוחה – הכי נוח שיש.

כל המתכון בתמונות

איך מכינים

חומרים
הסבר קצר
הסבר מפורט
אביזרים
הערות
איך וכמה..

• זמן הכנה: כשעה
• זמן בישול: 3 שעות
• הכמות במתכון: 12-16 מנות
• נשמר היטב שלושה ימים בקופסא אטומה במקרר, אפשר להקפיא
• אפשר לחלק לחצי את כל הכמויות במתכון, ולהכין כמות קטנה יותר
• הרבה יותר טעים אחרי יום במקרר!

בהצלחה!

3 תגובות בנושא “צלי כתף בקר ביין בניחוח צרפתי

  1. איך אפשר להדגיש את טעם הפטריות? אני רוצה שייצא לי צלי עם פטריות ויין כמו בצרפת…

    1. אפשר להגדיל את כמות הפטריות, להקפיד על חתיכות גדולות ובישול קצר (5 דקות).
      מאחר ומבשלים את הפטריות בנפרד (זמן קצר) ומוסיפים רק בסוף הבישול – הטעם החזק שלהן נשמר והבישול הקצר ביחד מעשיר את הרוטב.
      עוד רעיון: פטריות כדאי לאכול מיד בסיום הבישול, אז טעמן הכי חזק. אפשר לבשל כמות נוספת של פטריות (עם חמאה) ממש לפני ההגשה ולהוסיף ישר לצלחת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

CAPTCHA