עוגת דבש מעולה עם אגוזי פקאן – מעודנת וממכרת.. מתיקות הדבש מאוזנת ע"י טעם הלימון ונגיעת התפוז, והתוצאה היא עוגה רכה ונימוחה, לחה אך לא כבדה, מתוקה אך לא מדי, ומשודרגת עם אגוזי פקאן קלויים..
מתכון לעוגת דבש מעולה עם אגוזים ולימון
מתכון מיוחד! זו ממש לא עוד עוגת דבש פשוטה – השילוב בין דבש, לימון ותפוזים ממש מושלם, ותוספת הפקאנים הקלויים הופכת את העוגה למעניינת הרבה יותר. ולמרות זאת, מדובר בעוגה בחושה – הרבה מרכיבים אך קלה להכנה.
שני שידרוגים:
• ציפוי מהיר (5 דקות, 4 מרכיבים, בתוך סיר קטן) והעוגה הופכת ל- "עוגת קונדיטוריה" משגעת מעשה ידיכם (במקום – אפשר לפזר אבקת סוכר).
• אפיה בתבנית מהודרת מיוחדת תעניק את הפיניש האחרון לעוגת דבש מושלמת, טעימה, חגיגית ומרהיבה!
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית קוגלהוף או 2 אינגלישקייק לעוגה 200 גרם חמאה (רכה) ½1 כוסות (לא דחוסות) סוכר חום כהה (240 גרם) 4 ביצים L ½2 כוסות קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות) (350 גרם) שקית אבקת אפייה (10 גרם) ⅔ כפית מלח שולחן (כ- 5 גרם) ½ כוס דבש 100 מ"ל שמנת מתוקה (⅓ כוס+1 כף) ¾ כוס מיץ תפוזים או 45 מ"ל תרכיז תפוז+135 מ"ל מים 3 כפות תרכיז לימון פריגת (45 מ"ל) 1 כפית תמצית ווניל משובחת גרד תפוז (קליפה מגורדת מתפוז אחד) 120 גרם אגוזי פקאן קלופים טבעיים (¼1 כוסות) להכנת התבנית 10 גרם חמאה או תרסיס שמן לשימון התבנית 1 כף קמח לציפוי ולהגשה (לא חובה) ⅓ כוס מיץ תפוזים או 20 מ"ל תרכיז תפוז+60 מ"ל מים 2 כפות (30 מ"ל) ליקר שקדים (אמרטו) ¼ כוס (40 גרם) סוכר חום כהה 4 כפות קונפיטורה משמש או: מעט אבקת סוכר
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
ציפוי על בסיס ריבה – לא חייבים אבל מומלץ!
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 30 דקות
• זמן אפייה: כשעה
• הכמות במתכון: כ- 16-20 מנות
• נשמר 5 ימים במקרר, יומיים מחוץ למקרר
טיפים
על כל פרוסה, שמוגשת עם כף רוטב לחיזוק מהציפוי שהכנתם, אפשר להניח ערימת קצפת קטנה, אבל זו כבר תהיה ממש שחיתות..