פורסם ב מתכונים לחג, עוגות בחושות, קינוחים מיוחדים, ראש השנה

עוגת דבש מעולה

עוגת דבש מעולה עם אגוזי פקאן – מעודנת וממכרת.. מתיקות הדבש מאוזנת ע"י טעם הלימון ונגיעת התפוז, והתוצאה היא עוגה רכה ונימוחה, לחה אך לא כבדה, מתוקה אך לא מדי, ומשודרגת עם אגוזי פקאן קלויים..


מתכון לעוגת דבש מעולה עם אגוזים ולימון

מתכון מיוחד! זו ממש לא עוד עוגת דבש פשוטה – השילוב בין דבש, לימון ותפוזים ממש מושלם, ותוספת הפקאנים הקלויים הופכת את העוגה למעניינת הרבה יותר. ולמרות זאת, מדובר בעוגה בחושה – הרבה מרכיבים אך קלה להכנה.

שני שידרוגים:

• ציפוי מהיר (5 דקות, 4 מרכיבים, בתוך סיר קטן) והעוגה הופכת ל- "עוגת קונדיטוריה" משגעת מעשה ידיכם (במקום – אפשר לפזר אבקת סוכר).
• אפיה בתבנית מהודרת מיוחדת תעניק את הפיניש האחרון לעוגת דבש מושלמת, טעימה, חגיגית ומרהיבה!

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית קוגלהוף או 2 אינגלישקייק

לעוגה
 200 גרם חמאה (רכה)
 ½1 כוסות (לא דחוסות) סוכר חום כהה  (240 גרם)
 4 ביצים L
 ½2 כוסות קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות) (350 גרם)
 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
 ⅔ כפית מלח שולחן  (כ- 5 גרם)
 ½ כוס דבש
 100 מ"ל שמנת מתוקה (⅓ כוס+1 כף)
 ¾ כוס מיץ תפוזים או 45 מ"ל תרכיז תפוז+135 מ"ל מים
 3 כפות תרכיז לימון פריגת (45 מ"ל)
 1 כפית תמצית ווניל משובחת
 גרד תפוז (קליפה מגורדת מתפוז אחד)
 120 גרם אגוזי פקאן קלופים טבעיים (¼1 כוסות)

להכנת התבנית
 10 גרם חמאה או תרסיס שמן לשימון התבנית
 1 כף קמח

לציפוי ולהגשה (לא חובה)
 ⅓ כוס מיץ תפוזים או 20 מ"ל תרכיז תפוז+60 מ"ל מים
 2 כפות (30 מ"ל) ליקר שקדים (אמרטו)
 ¼ כוס (40 גרם) סוכר חום כהה
 4 כפות קונפיטורה משמש

או:  מעט אבקת סוכר

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

עוגת דבש מעולה

⇓ הסבר קצר
1.    קולים אגוזים במחבת ללא שמן, עד שהם משחימים מעט. מקררים. קוצצים גס.

2.    משמנים ומקמחים את התבנית (קוגלהוף יש לשמן היטב עם מברשת או ספריי).

3.    מחממים תנור אפייה ל-  160° [צלזיוס].

4.    מקציפים חמאה וסוכר כ- 5 דקות, עד שהתערובת בהירה, תפוחה ואוורירית (כאשר משתמשים בסוכר חום היא צפוייה להיות פחות בהירה, תפוחה ואוורירית).

5.    בינתיים, מכינים 3 קערות נוזלים וקערת חומרים יבשים:
בקערה 1: טורפים היטב את הביצים.
בקערה 2: מערבבים דבש ושמנת מתוקה.
בקערה 3: מערבבים תרכיז לימון, מיץ תפוזים, גרד תפוז ותמצית ווניל.
בקערת יבשים: מנפים קמח, מוסיפים מלח ואבקת אפייה.

6.    מוסיפים את הנוזלים לפי הסדר לקצף החמאה:
מוסיפים את הביצים בהדרגה (ב- 3-4 חלקים), תוך כדי הקצפה במהירות בינונית. לאחר שהתערובת אחידה, מוסיפים את קערת הדבש והשמנת, ומקציפים קצרות עד לאיחוד. מוסיפים את המיצים, ומקציפים קצרות.

7.    מוסיפים את הקמח:
מוסיפים את קערת הקמח, בהדרגה, תוך כדי הקצפה מינימאלית במהירות איטית. מפסיקים מיד כשהתערובת נראית אחידה (כדקה).

8.    מקפלים לתוך התערובת את האגוזים בעדינות, בעזרת מרית ומעבירים לתבנית.

9.    אפייה בתבנית קוגלהוף: מכניסים לתנור לשליש התחתון (שלב 2) למשך 60-65 דקות. בודקים אחרי שעה: קיסם כמעט יבש, ועוגה קפיצית.
• תבנית קפיצית רגילה אופים באמצע התנור, 40-50 דקות.
• שתי תבניות אינגלישקייק אופים באמצע התנור, 35-40 דקות.
כשמוכן, מוציאים ומקררים על השיש.

ציפוי על בסיס ריבה – לא חייבים אבל מומלץ!

⇓ הכנת ציפוי לעוגה
הציפוי מוסיף ברק וטעם וגם שומר על העוגה לחה וטרייה:

• בסיר קטן מערבבים מיץ תפוזים, ליקר, סוכר וקונפיטורה.
• מחממים על אש קטנה 4-5 דקות, תוך כדי עירבוב מפעם לפעם, עד שהתערובת נוזלית ואחידה, והסוכר נמס.
• מברישים את העוגה בציפוי החם: משתמשים בכמחצית מכמות הרוטב.
• את היתר שומרים להגשה – מגישים עם 2-33 כפיות רוטב ליד כל פרוסת עוגה.

במקום ציפוי – אפשר לפזר אבקת סוכר:

אבקת סוכר מפזרים רק לאחר שהעוגה התקררה לגמרי (כדאי ממש לפני שמגישים).

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    קולים אגוזים
• מחממים היטב מחבת במשך כדקה (לא מוסיפים שמן).
• מוסיפים את האגוזים (מקולפים וחצויים) ומנערים מידי פעם. הופכים לפי הצורך. קולים על אש חזקה במשך כ- 2 דקות, עד שהאגוזים משחימים מעט ומדיפים ריח נעים (לחילופין, אפשר לקלות על אש נמוכה במשך כ- 7 דקות).
• כשמוכן, מורידים מיד מן האש, מעבירים לקרש חיתוך ומשאירים להתקרר קצת.
• כאשר האגוזים נעימים למגע, קוצצים גס (כל מחצית ל- 2-3 חלקים).

2.    מכינים תבנית
• משמנים ביסודיות: עם תרסיס שמן או עם 10 גרם חמאה מומסת (ממיסים במיקרוגל) ומברשת. בתבנית קוגלהוף יש לשמן היטב גם את העמוד האמצעי.
• מקמחים היטב: מפזרים סביב כף קמח, מנענעים עד אשר התבנית כולה מצופה בקמח וזורקים את העודפים.

3.    מדליקים תנור
מחממים תנור אפייה ל- 160° [צלזיוס] (עם רשת להנחת התבנית).

4.    מקציפים חמאה
מניחים בקערת המיקסר חמאה וסוכר. מתחילים להקציף במהירות איטית במשך כחצי דקה, מגבירים מהירות ומקציפים כ- 5 דקות נוספות, עד שהתערובת הופכת בהירה ודי אוורירית (השימוש בסוכר חום מגביל קצת את התפיחה והאווריריות של התערובת).

5.    בינתיים מכינים את כל החומרים
מכינים 3 קערות נוזלים:
• בקערה ראשונה – שוברים את הביצים, וטורפים אותן היטב.
• בקערה שניה – דבש ושמנת מתוקה, ומערבבים היטב.
• בקערה שלישית – תרכיז לימון, מיץ תפוזים, גרד תפוז ותמצית ווניל ובוחשים.

מכינים קערת חומרים יבשים:
• מנפים את הקמח לקערה יבשה, מוסיפים מלח ואבקת אפייה ומערבבים.
חשוב לנפות – אפשר בעזרת מסננת פשוטה עדינה – עוזר לאווריריות של העוגה.

6.    מוסיפים את הנוזלים לחמאה המוקצפת
• מפעילים את המיקסר במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים בהדרגה: ב- 3-4 חלקים, תוך כדי הקצפה רצופה – מוסיפים עוד ביצה רק לאחר שהתערובת נראית ממש אחידה (לוקח כדקה להוספה הראשונה ואחר כך כחצי דקה לכל הוספה).
• מוסיפים את הדבש והשמנת. מפעילים את המיקסר במהירות גבוהה לכדקה.
• מוסיפים את תערובת המיצים. מפעילים את המיקסר במהירות גבוהה לכדקה.

איך להוסיף את הנוזלים נכון:

מוסיפים כל מרכיב ומקציפים בסבלנות, אך הכי מעט שאפשר, עד שהוא מתאחד היטב. יותר קל לאחד היטב כל מרכיב בנפרד מאשר הכל ביחד.

חשוב במיוחד לגבי הביצים: אם מוסיפים את הביצים בבת אחת נוצרים גושישים, כמו קוטג'. העוגה תצא בסדר בסוף אבל מעט יותר שמנונית (עוזר מאד לטרוף את הביצים בקערה לפני שמוסיפים אותן לתערובת).

7.    מוסיפים את הקמח
מפעילים את המיקסר במהירות איטית. מוסיפים את החומרים היבשים, בהדרגה: את השליש הראשון של הקמח מוסיפים כף אחר כף ואת היתר מוסיפים בשני חלקים.  מפסיקים מיד כשהתערובת נראית אחידה לגמרי (לוקח כדקה).

8.    מוסיפים אגוזים (לאחר שהתקררו) ומעבירים לתבנית
• מוציאים את הקערה מהמיקסר ומקפלים פנימה את האגוזים עם מרית.
• מעבירים את התערובת לתבנית. מנערים את התבנית, ודופקים אותה על השיש, על מנת ליישר את התערובת (אם הדפנות התלכלכו מהתערובת – מנקים אותן).

9.    אפייה בתבנית קוגלהוף:
• מכניסים לתנור, לשלב 2 (קצת למטה מאמצע התנור), למשך 60-65 דקות.
• בודקים אחרי 55-60 דקות: מוציאים את התבנית, מכניסים קיסם קרוב למרכז העוגה ומוציאים – הקיסם צריך להיות כמעט יבש. לוחצים עם שתי אצבעות צמודות על העוגה במרכזה ועוזבים – אם השקע נעלם במהירות סימן שהעוגה מוכנה.
• כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר על השיש.
• לאחר שהעוגה התקררה לגמרי (מומלץ לחכות לפחות שעה, אפשר אפילו יום), מחלצים בעדינות: עוברים אם סכין בין העוגה לתבנית, דופקים את התבנית על משטח כמה פעמים, מניחים צלחת גדולה מעל והופכים. דופקים כמה פעמים על התבנית ההפוכה, ומרימים אותה בזהירות.

• בתבנית קפיצית רגילה – מכניסים לאמצע התנור. אופים 40-50 דקות.
• בתבניות אינגלישקייק – מכניסים לאמצע התנור. אופים 35-40 דקות.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה קוגלהוף 24 ס"מ,
או 2 תבניות אינגלישקייק, או תבנית קפיצית 26 ס"מ
» מיקסר
» מחבת (עם תחתית עבה או טפלון או קרמי) לטיגון האגוזים
» 3 קערות
» נפת קמח או קערה + מסננת דקה
» מרית (לא חובה)

הערות
• חמאה – להוציא מהמקרר שעה-שעתיים לפני השימוש, ולהמתין שהחמאה תהיה ממש רכה. לא להמיס במיקרו גל.

• קמח – רצוי להשתמש בקמח ייעודי לעוגות בחושות (כגון שטיבל מס.5). אפשר להשתמש בקמח תופח ואז לא מוסיפים אבקת אפייה.

• מיץ לימון טרי במקום תרכיז – במתכון לעוגה אי אפשר להחליף את התרכיז במיץ לימון טרי שכן ההחלפה תשפיע על מאזן הנוזלים ועל הטעם.

• אם אין תפוזים טריים – אפשר להחליף את המיץ בתרכיז תפוזים:
» לעוגה: 3 כפות (45 מ"ל) תרכיז תפוזים פריגת עם 135 מ"ל מים (½ כוס+כף)
» לציפוי: ½1 כפות (20 מ"ל) תרכיז תפוזים פריגת עם 60 מ"ל מים ( ¼ כוס).

• שימון התבנית – בתבנית קוגלהוף חייבים לשמן ביסודיות, לקמח היטב ולזרוק את עודפי הקמח. ככל שמשקיעים בשימון ובקימוח החילוץ יותר מהיר, קל ומוצלח.

• לפני שמחלצים מהתבנית – יש לחכות שהעוגה תתקרר לגמרי. אם אופים יום קודם, כדאי להשאיר בתבנית ולחלץ את העוגה רק למחרת (החילוץ יהיה הרבה יותר קל).

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 30 דקות
• זמן אפייה: כשעה
• הכמות במתכון: כ- 16-20 מנות
• נשמר 5 ימים במקרר, יומיים מחוץ למקרר

טיפים

על כל פרוסה, שמוגשת עם כף רוטב לחיזוק מהציפוי שהכנתם, אפשר להניח ערימת קצפת קטנה, אבל זו כבר תהיה ממש שחיתות..

עוגת דבש מעולה בתבנית אינגלישקייק עוגת דבש מעולה בתבנית קוגלהוף

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: