פורסם ב ארוחת ערב, מתכונים בריאים, פסטה, צמחוני, שבועות

פשטידת פסטה עם גבינת פטה בתנור

אטריות פטוצ'יני רחבות, גבינת פטה עיזים עדינה, עגבניות אדומות מתוקות, בזיליקום טרי ונגיעה של פלפל צ'ילי חריף. שילוב טעמים מופלא. קל, מהיר, טעים, בריא!! וגם מרהיב.. מאפה נהדר לארוחת ערב מושקעת או לאירוח


מתכון לפסטה בריאות: פטה עיזים, עגבניות, ובזיליקום בתנור

המאפה הזה, פשטידת פסטה עם גבינת פטה בתנור, מומלץ במיוחד: מאד קל להכנה, אפשר להכין יום קודם – הטעם משתבח לאחר יום במקרר, והוא מלא בריאות: פסטה מחיטת דורום, גבינת פטה עיזים ועגבניות, שום ובזיליקום.. מומלץ להשתמש בפסטה פטוצ'יני (אטריות די רחבות).

הטאצ' החריף של הצ'ילי מוסיף המון אבל כדאי לשים במתינות, ולפי הטעם האישי. חריף מאד מכסה על כל טעם אחר.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול
בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון

לפסטה
 500 גרם (חבילה) פסטה פטוצ'יני (אטריות)
 5 ליטר מים
 4 כפיות מלח בישול גס

לירקות
 4 כפות (¼ כוס) שמן זית לטיגון
 3 בצלים יבשים (אפשר בצל אדום)
 700 גרם עגבניות חממה (4-6 עגבניות)
 6 שיני שום (כ- ⅓ ראש שום)
 50 גרם בזיליקום טרי
 לאוהבי חריף: ¼-½ פלפל צ'ילי טרי (חריף)
 או למתונים: ½ פלפל שושקה אדום
 3 כפיות מלח בישול גס
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס

לחיבור
 200 גרם גבינת פטה עיזים
 100 גרם גבינת פרמיז'ן

• המלח במתכון מותאם לגבינת פטה עיזים של גד, שהיא יחסית לא מלוחה

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פשטידת פסטה עם גבינת פטה בתנור

⇓ הסבר קצר
1.    מבשלים את הפסטה ב- 5 ליטר מים + מלח, לפי הוראות היצרן (כ- 10 דקות).

2.    מטפלים בירקות: חותכים בצל לחצאי פרוסות דקות, עגבניות לקוביות גדולות, ופלפל צ'ילי לקוביות קטנות (או פרוסות). קורעים עלי בזיליקום וכותשים שום.

3.    טיגון הירקות: מחממים סיר טיגון, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי עירבוב – מוסיפים לפי הסדר: בצל – 3 דקות, פלפל צ'ילי – דקה, עגבניות – 2 דקות. מנמיכים את האש – עוד 3 דקות (עירבוב עדין: לא למעוך עגבניות), מוסיפים שום ובזיליקום – דקה. מכבים אש. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים קלות ומשאירים להתקרר מעט בסיר.

4.    מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס].

5.    מגרדים גבינות: גבינת פטה במגרדת (פומפיה) גסה ופרמיז'ן במגרדת דקה.

6.    מחברים את הפסטה, הרוטב והגבינות ומעבירים לתבנית מתאימה לתנור. הסתכלו בתמונות איך לחבר את כל המרכיבים במהירות ובקלות.

7.    אפייה: מורידים ל- 180°, מכניסים לאמצע התנור ל- 40 דקות. מוציאים מהתנור מיד (לא להשאיר בתנור כי המאפה יתייבש).

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    בישול הפסטה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן: מרתיחים 5 ליטר מים, מוסיפים מלח, פסטה ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים (כ- 10 דקות) ללא מכסה. מסננים את הפסטה ושוטפים במהירות במים קרים. משאירים במסננת.

2.    הכנת הירקות
בזמן שהפסטה מתבשלת מטפלים בירקות:
בצל: לחתוך לחצי ולפרוס לפרוסות דקות (שליש ס"מ).
עגבניות: לחתוך לקוביות גדולות (3 על 3 ס"מ).
שום: לקלף שיניים ולכתוש קטן (בכותש שום).
פלפל צ'ילי: לחתוך לקוביות קטנות או לפרוסות (אם לא אוהבים חריף אפשר לוותר).
בזיליקום: לשטוף ולייבש היטב. לקרוע לפיסות לא קטנות (1 על 2 ס"מ).

3.    טיגון הירקות
מחממים סיר טיגון (טפלון, כבד, קרמי) במשך כחצי דקה, ומוסיפים 4 כפות שמן זית. מחממים עוד כחצי דקה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה במשך 3 דקות, עד לשקיפות. מערבבים מידי פעם עם כף עץ.
מוסיפים פלפל חריף, מנמיכים את האש, ומטגנים דקה נוספת. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים עגבניות, ומטגנים על אש חזקה 2 דקות. מנמיכים את האש, ומטגנים עוד 3 דקות. מערבבים בעדינות מידי פעם.
מוסיפים שום ובזיליקום, ומטגנים במשך דקה נוספת. מערבבים בעדינות.
מכבים את האש, מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים קלות ומשאירים בסיר להתקרר.

כל הטיגון לוקח כ- 10 דקות

טיגון רב מדי (ועירבוב חזק מדי) יהפכו את העגבניות לדייסה.

4.    תנור
מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

5.    הכנת הגבינות
מגרדים את גבינת הפטה במגרדת (פומפיה) גסה.
מגרדים את גבינת הפרמיז'ן במגרדת (פומפיה) דקה.

6.    חיבור הפסטה, הירקות המטוגנים והגבינות
מחברים את הפסטה, הרוטב והגבינות ומעבירים לתבנית מתאימה לתנור.

שיטה מהירה לחיבור המרכיבים ועירבוב טוב שלהם (הסתכלו גם בתמונות):
משטחים בתבנית חצי מכמות הפסטה. עורמים מעל את הירקות וחצי מהגבינות.
מטמיעים בעדינות (בעזרת שני מזלגות עץ גדולים, בתנועות של היפוך) את הירקות והגבינות בתוך הפסטה.
שוטחים מעל את מחצית הפסטה הנותרת ומעליה את הגבינות שנותרו. ומערבבים שוב בעדינות בתנועות של היפוך.

7.    אפייה
מכניסים לאמצע התנור, מורידים טמפרטורה ל- 180°, ואופים 40 דקות.
מוציאים מיד מהתנור, ומקררים על השיש (לא להשאיר בתנור כי המאפה יתייבש).

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה לתנור: מומלץ פיירקס גדול (כגון אליפסה באורך 39 ס"מ ובגובה 7 ס"מ) או 2 פיירקסים קטנים או קחו חצי מכל הכמויות במתכון כדי להכין בפיירקס קטן (אפשר גם בטוסטר אובן)
» סיר לבישול פסטה
» סוטז’ או סיר בינוני די רחב, רצוי עם ציפוי לא דביק, לטיגון הירקות
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מגרדת גבינה גסה (חורים גדולים) ועדינה (חורים קטנים)
» מסננת לפסטה
» כותש שום (לא הכרחי)

הערות
גבינות

• את הגבינות הרבה יותר קל לגרד כשהן ממש קרות. לכן כדאי לשמור אותן במקרר עד לרגע הגירוד.
• פטה עיזים – אני משתמשת בזו של גד. היא עדינה ולא מלוחה יחסית. תטעמו את הגבינה שאתם משתמשים בה (זה תמיד מומלץ) – אם היא מלוחה – תורידו מכמות המלח שבמתכון.
• פרמיז'ן: כדאי להחזיק בבית חתיכת גבינה שלמה, לחתוך ממנה את הכמות הדרושה ולגרד.
פרמיז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים.

פסטה

• עדיף פסטה רחבה אך אפשר גם אחרת. יש לבשל לפי ההוראות, לרמת אל דנטה (לא לבשל יותר מדי) וכדאי לשטוף במים קרים בגמר הבישול – המים הקרים עוצרים את המשך ההתרככות של הפסטה ומונעים הידבקות.
• כדאי לחבר את הפסטה הרוטב והגבינות כמו בהסבר (בשכבות) – זו השיטה הקלה והמהירה ביותר.

בזיליקום

• כדאי להשתמש בבזיליקום שגידלתם לבד – יותר טעים ויותר חסכוני. הבזילקום גדל בקלות לאחר ששתלתם צמח אחד קטן.

השראה

הרעיון למתכון נולד בארוחת צהריים נעימה שאכלנו לפני מספר שנים במלון אמריקאן קולוני בירושלים. שולחן אבן בגינה, אינטימיות בלב העיר, והרגשה של חו"ל. מגישים שם מנת פסטה (קנלוני) עם פלפל צ'ילי חריף (מאד!) ועגבניות שרי. המנה היתה טובה אך מאד חריפה והוכנה ממש לפני ההגשה – פלפל צ'ילי, 4-5 עגבניות שרי ומעט שום שהוקפצו יחדיו 2-3 דקות במחבת כבד. אליהם נוספו הקנלוני (שבושלו במים) ושני עלי בזיליקום ברגע האחרון. עם כוס בירה צוננת לבן-הזוג וכוס שרדונה לי המנה היתה נהדרת. וחריפה…

את הזיכרון הנעים הזה רצינו לשמר אבל אנחנו פרקטיים, אצלנו לא מסעדה, ותבנית גדולה שאפשר להכין מראש ולאכול כמה ימים תמיד קורצת לנו יותר ממנה שמכינים על המקום. וכך נולד המאפה הזה שלנו, שנושא את טעם העגבניה עם הצ'ילי והבזיליקום מירושלים, שלו חיברנו גבינת פטה עיזים קלה ואורירית לתוספת ענין וטעם.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן בתנור: 40 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• המאפה משתבח אחרי יום במקרר
• נשמר היטב ארבעה-חמישה ימים במקרר

הגשה לאורחים

כאשר מכינים לאורחים, כדאי להכין יום מראש ולהכניס למקרר, ולהוציא מהקירור חצי שעה בקיץ ושעתיים בחורף לפני ההגשה. כשהאורחים מגיעים מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות + טורבו – למשך 7-8 דקות (חימום ארוך פוגע במרקם ובטעם שהתייצבו במקרר). ועוד טיפ: בהגשה בבופה כדאי לחתוך מראש לפני החימום.

♦ מגישים עם יין לבן (כמו שרדונה) צונן..

פשטידת פסטה עם גבינת פטה בתנור

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: