אטריות פטוצ'יני רחבות, גבינת פטה עיזים עדינה, עגבניות אדומות מתוקות, בזיליקום טרי ונגיעה של פלפל צ'ילי חריף. שילוב טעמים מופלא. קל, מהיר, טעים, בריא!! וגם מרהיב.. מאפה נהדר לארוחת ערב מושקעת או לאירוח
מתכון לפסטה בריאות: פטה עיזים, עגבניות, ובזיליקום בתנור
המאפה הזה, פשטידת פסטה עם גבינת פטה בתנור, מומלץ במיוחד: מאד קל להכנה, אפשר להכין יום קודם – הטעם משתבח לאחר יום במקרר, והוא מלא בריאות: פסטה מחיטת דורום, גבינת פטה עיזים ועגבניות, שום ובזיליקום.. מומלץ להשתמש בפסטה פטוצ'יני (אטריות די רחבות).
הטאצ' החריף של הצ'ילי מוסיף המון אבל כדאי לשים במתינות, ולפי הטעם האישי. חריף מאד מכסה על כל טעם אחר.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון לפסטה 500 גרם (חבילה) פסטה פטוצ'יני (אטריות) 5 ליטר מים 4 כפיות מלח בישול גס לירקות 4 כפות (¼ כוס) שמן זית לטיגון 3 בצלים יבשים (אפשר בצל אדום) 700 גרם עגבניות חממה (4-6 עגבניות) 6 שיני שום (כ- ⅓ ראש שום) 50 גרם בזיליקום טרי לאוהבי חריף: ¼-½ פלפל צ'ילי טרי (חריף) או למתונים: ½ פלפל שושקה אדום 3 כפיות מלח בישול גס ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס לחיבור 200 גרם גבינת פטה עיזים 100 גרם גבינת פרמיז'ן • המלח במתכון מותאם לגבינת פטה עיזים של גד, שהיא יחסית לא מלוחה
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 25 דקות
• זמן בתנור: 40 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• המאפה משתבח אחרי יום במקרר
• נשמר היטב ארבעה-חמישה ימים במקרר
הגשה לאורחים
כאשר מכינים לאורחים, כדאי להכין יום מראש ולהכניס למקרר, ולהוציא מהקירור חצי שעה בקיץ ושעתיים בחורף לפני ההגשה. כשהאורחים מגיעים מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות + טורבו – למשך 7-8 דקות (חימום ארוך פוגע במרקם ובטעם שהתייצבו במקרר). ועוד טיפ: בהגשה בבופה כדאי לחתוך מראש לפני החימום.
♦ מגישים עם יין לבן (כמו שרדונה) צונן..