עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים פתי-בר עשירה אך אוורירית, עם נגיעת לימון וללא קמח. אפיה איטית ומים בתחתית התנור מפיקים עוגה מדהימה, מלאת נוכחות ובו בזמן עדינה, לבנה וקלילה כמו מוס עדין
מתכון לעוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים
זו עוגת גבינה אפוייה קלאסית – פשוטה להכנה, טעימה ומענגת כמו מוס עדין, ויפיפיה. המתכון מוצלח במיוחד, וגם קל וברור, מתאים גם לאופים בפעם הראשונה.
במקום ביסקוויט פתי בר, אפשר להשתמש בביסקוויט ללא גלוטן, ובפסח אפשר להשתמש בעוגיות יין כשרות לפסח.
העוגה הכי טעימה אחרי יומיים במקרר – וזה נהדר לאירוח: מכינים יומיים קודם ומחביאים במקרר עד שהאורחים מגיעים..
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ לתחתית 170 גרם ביסקוויט פתי-בר (שליש חבילה של 500 גרם) 50 גרם (¼ כוס) סוכר 100 גרם חמאה רגילה לגבינה 750 גרם גבינה לבנה (סקי) (5% או 9%) 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה 4 ביצים (L) 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן 1 כפית תמצית וניל ⅛ כפית מלח שולחן (חצי מ- ¼ כפית) 1 כף מיץ לימון (לא חובה) גרידת לימון עדינה מחצי לימון (לא חובה) לציפוי 2 גביעים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 4 כפות (30 גרם) אבקת סוכר (או 3 כפות סוכר) ¼ כפית תמצית וניל לאפייה 10 גרם חמאה / תרסיס שמן לשימון תבנית תבנית מלאה במים, להניח בתחתית התנור • פתי-בר: כדאי בטעם שוקו, אפשר רגילים • תחתית: אפשר ⅓ כוס סוכר במקום ¼ כוס למתיקות חזקה
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות (עם הפסקה באמצע)
• זמן אפייה: כשעה
• כמו כל עוגת גבינה: הכי טעימה אחרי יומיים
• לעוגת גבינה קלה להכנה עם תחתית אפויה מעולה ראו: עוגת הגינה הראשונה שלי
טיפים
• העוגה לא מכילה קמח! את התחתית אפשר להכין מביסקוויטים מכל סוג
• ללא גלוטן: במקום פתי-בר, ביסקוויטים ללא גלוטן
• ללא קמח בפסח: עוגת גבינה אפויה על בסיס ביסקוויטים כשרה לפסח: במקום פתי-בר, משתמשים בעוגיות יין. יוצא נהדר!
איזו עוגה מושלמת. באיזה קוטר תבנית עגולה אפשר לעשות בכדי שהעוגה תצא גבוהה כמו בתמונה של הפרוסה?תודה
היי ענת,
תודה! תבנית בקוטר 26 ס"מ (זה הכי סטנדרטי)
רצוי תבנית מתפרקת כדי להוציא את העוגה בשלמותה..
בהצלחה!
מיכל
יש לי תנור עם שלב אחד ואין לי מקום לשים מים.. אפשר לעשות את העוגה?
היי עירית
אני מציעה שתשימי תבנית לא גבוהה אך גדולה על הקרקעית ותמלאי אותה במים.
את העוגה תשים על השלב שבאמצע.
האם זה אפשרי?
מיכל
ראשית העוגה נראית סוף הדרך ומאמינה שהיא טעימה בטירוף. שאלה " אפשר בלי גבינת מסקרפונה?
היי בריגיט,
לא אי אפשר, מצטערת, מסקרפונה היא גבינה (למעשה שמנת) "חזקה" מאד וזה מה שנותן מסה "סמיכה" יחסית. גבינה לבנה רגילה לא מספיקה כדי ליצור מסה עם "נוכחות"
(הרבה "" אבל מנסה לחפש מילים שיתארו את הטעם 🙂 )
אני מכינה את העוגה הזאת שנים בלי מסקרפונה ובמקום המסקרפונה אני שמה גביע שמנת חמוצה….
לא מקציפה את הגבינות והשמנת
מקציפה את הביצים עם הסוכר מוסיפה את הגבינות והשמנת לתערובת הביצים וכל היתר אותו הדבר
יוצא מעולה ממש אחלה והמשפחה שלי והחברים מתים על העוגה.
היי סוניה, נשמע מעניין, אבל זו עוגה אחרת 🙂