פורסם ב חנוכה, עוגות בחושות, עוגות פירות, קינוחים מיוחדים

עוגת תפוזים עם קצפת

עוגת תפוזים עם קצפת – השילוב המושלם! עוגה מיוחדת, עשירה ולחה, משודרגת עם קצפת וציפוי של רוטב נהדר.. והכל מתחיל מעוגה מהירה שאופים בתבנית תנור גדולה ופשוטה. עוגה נהדרת לאירוח חורפי


מתכון לעוגת תפוזים עם קצפת

עוגת תפוזים עשירה ולחה, שמכינים עם תפוז שלם מרוסק על קליפתו. עם הקצפת יוצאת עוגה מפוארת ומרשימה!

לעוגה מושלמת:

• אחרי שהעוגה התקררה לגמרי בתבנית מעבירים לכלי הגשה – את הציפוי שמים רק אחרי שהעברנו את העוגה לכלי סופי (אחרי הציפוי אי אפשר לשנע אותה יותר).
• כדי שהעוגה לא תהיה מרה מדי, התפוז שמרסקים צריך להיות עם קליפה דקה.
• אם התפוזים לא מספיק מתוקים מוסיפים מעט סוכר או (עדיף) תרכיז תפוזים פריגת.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית תנור מרובעת גדולה (תבנית סטנדרטית)

לעוגה
 5 ביצים L
 ⅓1 כוס (265 גרם) סוכר דמררה
 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות)
 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
 ¾ כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
 ¾ כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים טרי (בערך 2 תפוזים)
 1 תפוז גדול (רצוי עם קליפה בינונית)
 1 כפית תמצית ווניל משובחת

לאפייה
 תרסיס שמן לשימון התבנית
 כף קמח

לציפוי
 ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
 ⅓ כוס (55 גרם) סוכר חום
 3 כפות ליקר שקדים (אמרטו) או ברנדי
 4 כפות קונפיטורה משמש

לקצפת
 1 חבילה קטנה (250 מ"ל) שמנת מתוקה
 3 כפות אבקת סוכר
 1 כף אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)

אם התפוזים לא מספיק מתוקים
 • מוסיפים מעט סוכר (וטועמים) או (עדיף) 1-2 כפות של תרכיז תפוזים פריגת
 • לעוגה + לציפוי ביחד דרושים 4 תפוזים

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

עוגת תפוזים עם קצפת

⇓ הסבר קצר
1.    מרסקים תפוז: שוטפים (עם סבון), קוטמים קצוות, חותכים לחתיכות גדולות, מרסקים במעבד מזון כחצי דקה, עד שמתקבלת עיסה לא דייסתית עם חתיכות קטנות של קליפה.

2.    מחממים תנור אפייה ל-  160° [צלזיוס].

3.    מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה 5-8 דקות עד שהמסה בהירה ותפוחה.

4.    בינתיים, סוחטים את התפוזים, ומוסיפים למיץ את תמצית הווניל.

5.    מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוזגים פנימה באיטיות את השמן והמיץ. עוצרים, מוסיפים תפוז מרוסק ואבקת אפייה, ומערבלים במהירות נמוכה עד שהכל מתאחד. משאירים לעמוד 3 דקות.

6.    בינתיים, משמנים ומקמחים את התבנית.

7.    מנפים את הקמח לקערה נפרדת.

8.    מוסיפים את הקמח לקצף הביצים: מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד שהתערובת אחידה (כחצי דקה).
מעבירים את התערובת לתבנית – מנענעים מעט, כדי שהתערובת תהיה מיושרת.

9.    מכניסים לאמצע התנור, מורידים ל- 150°, ואופים כ- 30 דקות.
בדיקה – קיסם כמעט יבש, עוגה קפיצית למגע. העוגה צריכה להיות לחה ועסיסית אך אפויה לגמרי בתחתית. מוציאים מיד כשמוכן ומקררים על השיש.

ציפוי העוגה ברוטב ובקצפת (לאחר שהעוגה התקררה לגמרי):

1.    מקציפים את השמנת עם סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת די רכה (לא נוקשה לגמרי). מעבירים למקרר (כדאי לחצי שעה, בזמן שהעוגה מתקררת).

2.    בסיר קטן מניחים את כל חומרי הציפוי, מחממים על אש בינונית תוך כדי עירבוב עד לרתיחה עדינה. מנמיכים אש, ומבשלים 4 דקות.

3.    מחלקים את העוגה באמצע לשני חצאים. מעבירים את המחצית הראשונה לכלי ההגשה, ומשקים אותה בציפוי החם – כ- 2/3 מהכמות בסיר. כדאי לחזור פעמיים-שלוש על הפעולה, ולהמתין כחמש דקות לספיגת הציפוי בכל פעם.

4.    מורחים את הקצפת על המחצית שציפינו ברוטב, ומיישרים.
מניחים את המחצית השניה של העוגה על הקצפת, בעדינות, בלי ללחוץ.

5.    מפזרים את שארית הציפוי (אם יש צורך – מחממים אותו מעט) על העוגה מלמעלה. בעזרת כף, בעדינות ובסבלנות, בלי להרטיב את הקצפת.
כדאי לקרר חצי שעה לפני הגשה. שומרים את העוגה במקרר.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

תיאור מפורט להכנת העוגה עד לשלב סיום האפיה ראו כאן: עוגת תפוזים גבוהה ועסיסית

ציפוי העוגה ברוטב ובקצפת:

1.    מקציפים שמנת
מקציפים את השמנת עם סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת די רכה (לא נוקשה לגמרי).
האינסטנט פודינג מוסיף ייצוב וגם טעם לקצפת – אך לא חייבים להוסיף.
מעבירים למקרר (כדאי לחצי שעה, בזמן שהעוגה מתקררת).
למדריך מפורט ליחצו: איך מכינים קצפת מושלמת

2.    מכינים את הרוטב לציפוי
בסיר קטן מניחים את כל חומרי הציפוי (מיץ תפוזים, סוכר, ליקר, וריבה). מחממים על אש בינונית, תוך כדי עירבוב, עד לרתיחה עדינה. מנמיכים אש, ומבשלים עוד 4 דקות.

3.    חותכים את העוגה ומעבירים לכלי הגשה (לאחר שהעוגה התקררה לגמרי)
• מחלקים את העוגה באמצע – לשני חצאים.
• מעבירים את המחצית הראשונה לכלי ההגשה מתאים (אי אפשר להוציא את העוגה מהתבנית ולהעביר אותה לפני שהיא מתקררת לגמרי!)
• משקים אותה בציפוי החם: עם כף, לאט לאט, משתמשים בכ- 2/3 מהכמות בסיר.
כדאי לחזור פעמיים-שלוש על הפעולה, ולהמתין כחמש דקות לספיגת הציפוי בכל פעם.

4.    מורחים שמנת
מורחים את הקצפת על מחצית העוגה שציפינו ברוטב, ומיישרים: מניחים את הקצפת עם כף בכמה ערימות, ומיישרים בעדינות ובמהירות.
מניחים את המחצית השניה של העוגה על הקצפת, בעדינות, בלי ללחוץ.

5.    מפזרים את שארית הציפוי
אם הציפוי התקרר – מחממים אותו מעט.
מפזרים את שארית הציפוי על המחצית העליונה של העוגה – בעזרת כף, בעדינות ובסבלנות, בלי להרטיב את הקצפת.

• כדאי לקרר חצי שעה לפני הגשה.
• שומרים את העוגה במקרר, מכוסה.

אביזרים
» תבנית תנור סטנדרטית גדולה (כ- 44 ס"מ על 37 ס"מ)
במקום תבנית תנור גדולה – ניתן לאפות בשתי תבניות קטנות (זהות בגודלן), מחצית הכמות בכל פעם.
» מיקסר
» מעבד מזון
» סיר קטן להכנת הציפוי
הערות
ריסוק תפוז שלם על קליפתו

• קליפת התפוז מוסיפה מרירות עוקצנית למתיקות העוגה (דומה קצת לריבת תפוזים)
• כדי שהעוגה לא תהיה מרה מדי, התפוז שמרסקים צריך להיות עם קליפה דקה. ככל שהקליפה עבה יותר – העוגה תצא מרה יותר
• לפני שמרסקים את התפוז שוטפים אותו היטב, ומשפשפים עם כרית יפנית כדי להוריד את הדונג

להקצפה טובה ומהירה

• כדאי להוציא את הביצים מהמקרר מראש

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן אפייה: כ- 30 דקות
• נשמר היטב 4 ימים

עוגת תפוזים עוגת תפוזים בתבנית קוגלהוף

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: