עוגת תפוזים עם קצפת – השילוב המושלם! עוגה מיוחדת, עשירה ולחה, משודרגת עם קצפת וציפוי של רוטב נהדר.. והכל מתחיל מעוגה מהירה שאופים בתבנית תנור גדולה ופשוטה. עוגה נהדרת לאירוח חורפי
מתכון לעוגת תפוזים עם קצפת
עוגת תפוזים עשירה ולחה, שמכינים עם תפוז שלם מרוסק על קליפתו. עם הקצפת יוצאת עוגה מפוארת ומרשימה!
לעוגה מושלמת:
• אחרי שהעוגה התקררה לגמרי בתבנית מעבירים לכלי הגשה – את הציפוי שמים רק אחרי שהעברנו את העוגה לכלי סופי (אחרי הציפוי אי אפשר לשנע אותה יותר).
• כדי שהעוגה לא תהיה מרה מדי, התפוז שמרסקים צריך להיות עם קליפה דקה.
• אם התפוזים לא מספיק מתוקים מוסיפים מעט סוכר או (עדיף) תרכיז תפוזים פריגת.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית תנור מרובעת גדולה (תבנית סטנדרטית) לעוגה 5 ביצים L ⅓1 כוס (265 גרם) סוכר דמררה 2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל (רצוי לעוגות בחושות) 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה ¾ כוס (180 מ"ל) שמן קנולה ¾ כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים טרי (בערך 2 תפוזים) 1 תפוז גדול (רצוי עם קליפה בינונית) 1 כפית תמצית ווניל משובחת לאפייה תרסיס שמן לשימון התבנית כף קמח לציפוי ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים טרי ⅓ כוס (55 גרם) סוכר חום 3 כפות ליקר שקדים (אמרטו) או ברנדי 4 כפות קונפיטורה משמש לקצפת 1 חבילה קטנה (250 מ"ל) שמנת מתוקה 3 כפות אבקת סוכר 1 כף אינסטנט פודינג וניל (לא חובה) אם התפוזים לא מספיק מתוקים • מוסיפים מעט סוכר (וטועמים) או (עדיף) 1-2 כפות של תרכיז תפוזים פריגת • לעוגה + לציפוי ביחד דרושים 4 תפוזים
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן אפייה: כ- 30 דקות
• נשמר היטב 4 ימים