פרגיות על האש אצלנו זה להיט! זה יוצא כל כך טעים, וזה כל כך פשוט להכין, וזה תמיד מצליח – אז אנחנו מודים: זה פשוט ולא מתחכם, אבל אנחנו ממש אוהבים.. מומלץ ליום עצמאות ובכל הזדמנות אחרת !!
מתכון פרגיות על האש
הסוד שלנו לפרגיות על האש הוא במרינדה – הפשוטה מאד – ובזמן הארוך שאנו משרים את הפרגיות. ויש עוד כמה סודות קטנים: בשר טרי, חיתוך נכון, וצלייה נכונה. כל ההסברים לפניכם – כדאי להתחיל ב- "כמה עצות לפני שמתחילים"..
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לבשר ½1 ק"ג פרגיות פרגיות זה ירך עוף ללא העצם וללא העור. כדאי לבקש מהקצב לנקות סחוס שומן ולחתוך כל ירך ל- 4 חלקים למישרה (מרינדה) בסיסי 1 כוס שמן זית (לפעמים ½1 - תלוי בקערה) 2 ראש שום 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית מלח בישול גרוס דק תוספות אפשריות למישרה ½ - 1 כפית פלפל צ'ילי 1 כפית רוזמרין 1 כפית טימין (קורנית) 1 כפית כמון 2 כפות סויה לא מלוחה 1 כף סוכר חום 2 כפות סילאן ½ כפית ג'ינגר ½ כפית גרגרי כוסברה כתושים הערות: • רשימת תוספות אפשריות: לא הכל ביחד – כדאי לבחור לפי הטעם. • התבלינים – יבשים (לא טריים). • מאחר ופרגיות כשרות כבר מומלחות נדרשת כמות מלח קטנה. אם הפרגיות שאתם קונים מאד מלוחות – אל תוסיפו מלח כלל. אם הן לא הומלחו כלל – שימו 2 כפיות
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
כמה עצות לפני שמתחילים
פרגיות על האש – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות (יותר אם צריך לנקות ולחתוך את הפרגיות – כדאי לבקש מהקצב!)
• הכנות לפני בישול: 4-6 שעות השריית הבשר (לילה במקרר, או מהבוקר עד אחה"צ)
• כשעה לפני הצלייה – מוציאים את הבשר מהמקרר
• זמן צלייה על האש: תלוי בגודל הפלטה שעליה צולים. לוקח 5-7 דקות לכל נגלה
• הכמות במתכון: 10-12 מנות.
• לאירוח, ביחד עם מנות נוספות, הכמות במתכון מספיקה לכ- 15 אנשים
תוספות להגשה:
טחינה טובה, חומוס שהכנתם לבד, סלט ירקות ישראלי פשוט, תפוחי אדמה במיגוון צורות, למשל – תפוחי אדמה שלמים בתנור וכמובן פיתות חמות!
וזה אצלנו מדד ההצלחה:
כשהאורחים אוכלים את הבשר כמו שהוא, בתוך חצי פיתה בלי שום תוספת…
כשהילדים מוותרים על הקטשופ..
שאנחנו מושיטים פיתה עם פרגיות ולפני שאנחנו מוסיפים טחינה וסלט היא נעלמת..
שהאורחים חוזרים לעוד חצי מנה, ומבקשים בדיוק כמו קודם, ככה – בלי שום תוספת..
תודה על הטיפים המועילים. פעם ראשונה שאני עושה פרגיות על האש. חיפשתי טיפים תמציתיים ושימושיים ממישהו שכבר יש לו ניסיון. ההסבר שלך התאים לי בול. תודה.
תודה רבה! חג שמח גם לך 🙂
התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)