פורסם ב מדריכים

איך מוציאים חרצן בקלות – איך מגלענים שזיף, אפרסק או אבוקדו

איך מוציאים חרצן בקלות ובמהירות ומשאירים את הפרי שלם – בלי לפגום בצורת הפרי ובלי לחתוך אותו לחתיכות? פטנט מעולה לגלעון פירות עם גרעינים: שזיף, אבוקדו, אפרסק, משמש..


איך מוציאים חרצן מפירות עם גלעין

המטרה: להוציא את החרצן במהירות ובקלות, בלי לפגום בצורת הפרי, ובלי לחתוך אותו לחתיכות קטנות:

מה עושים

1. חורצים חתך עמוק (עד לגרעין) בהיקף השזיף – כאילו רצינו לחצות אותו לשניים לאורך הגרעין.

אם רוצים לקבל רבעים, ממשיכים לסעיף הבא, אחרת מדלגים ישר לסעיף 3.

2. מסובבים ב- 90 מעלות וחוזרים על הפעולה. עתה יש לנו שזיף מחולק לרבעים.

3. כעת יש חריצים אך כל החלקים עדיין מחוברים לגרעין:

4. מסובבים את החלקים אחד כנגד השני, ממש כמו ב"קובייה הונגרית" ותוך שניה כל החלקים ניתקים זה מזה בשלמותם.

מתאים לשזיף, נקטרינה, אפרסק, משמש, אבוקדו וכל פרי דומה עם גרעין גדול
ראו תמונות, שלב אחר שלב

לגלען בלי למעוך: החרצן בחוץ והפרי נותר יפה

איך וכמה..

הפטנט טוב במיוחד כאשר נדרשים פירות בחתיכות גדולות, אבל תמיד קל יותר לחלץ חרצן בשיטה זו

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: