קרמשניט (עוגת נפוליאון) הוא קינוח אולטימטיבי: שכבות של עלים קריספיים, קצת מתוקים, טריים מאד, וביניהם שכבות של קרם שמנת – וניל .. כל כך פשוט כל כך טעים..
מתכון לקרמשניט (עוגת נפוליאון)
קרם שניט (מגרמנית: Cremeschnitte) או מילפיי (מצרפתית: Mille-feuilles) שפירושו אלף עלים או עוגת נפוליאון (בארה"ב) – המון שמות לאותו רעיון: שכבות עלים קריספיים, קצת מתוקים, טריים מאד, וביניהם שכבות של קרם שמנת – וניל .. פשוט מופלא
אין עוגה יותר מהירה – מרשימה – טעימה – ואהובה על כולם !! עוגה שאפשר להכין 5 דקות לפני שמתיישבים לאכול ארוחה חגיגית (משמנת, אינסטנט וניל ועלים מוכנים) – ולהגיש אותה למנה אחרונה, או כאשר מפתיעים אתכם אורחים שאתם אוהבים..
אפשר להכין במהירות מעלים מוכנים. אפשר לאפות את העלים לבד, מבצק קפוא, ולהכין את הקרם מאינסטנט פודינג וניל. ואפשר להכין גם את הקרם לבד: קרם פטיסייר (מחלב וחלמונים) עם שמנת מתוקה מוקצפת. בכל מקרה מובטח לכם שכולם יאהבו..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים קרם מילוי 200 מ"ל (כוס שתיה) חלב 1 חבילה (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה (32% / 38%) 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל אפשרות ראשונה: עלים מוכנים 1 חבילה של עלים מוכנים (כמו בתמונה כאן למטה) • רק של חברה טובה. אחרת עדיף בצק עלים קפוא. אני משתמשת בעלים מוכנים של Bonomi. אפשרות שניה: עלים מבצק קפוא ½ חבילה של בצק עלים קפוא מרודד (500-600 גרם) ⅓ כוס אבקת סוכר (50 גרם) 2 גיליונות גדולים של נייר אפייה ½ כוס קמח (לרידוד) • יש להפשיר לילה שלם במקרר או כשעה בחוץ
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
(החלק הראשון: עלים מוכנים | החלק השני: בצק קפוא)
לקרוא עוד ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
(החלק הראשון: עלים מוכנים | החלק השני: בצק קפוא)
איך וכמה..
• זמן הכנה: 10 דקות (עם הפסקה באמצע)
• זמן קירור: 40 דקות (20 דקות באמצע + 20 דקות בסוף. לא חייבים
• הכי טעים אחרי שעה!
• הגשה: אחרי 10-20 דקות במקרר, חותכים לריבועים ומגישים מיד
טיפים
♦ תחזיקו תמיד בבית את כל המרכיבים: שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, ועלים מוכנים טובים [אני משתמשת בעלים של Bonomi האיטלקית – מאד מוצלח, נשמר טרי ושלם ובמחיר הוגן (12.90 שקל)].