פודינג אורז זה כיף ממכר – והפעם פשטידת אורז בחלב קוקוס אפויה בתנור! גם פודינג וגם אין צורך לעמוד ליד הסיר ולערבב. ממש עוגת אורז שמכינים ברבע שעה. מתאים בלילה כשמחפשים משהו מתוק, או בפסח במקום לחם, או בחורף כמו שנהוג באירופה..
מתכון לפשטידת אורז בחלב קוקוס (פודינג אורז אפוי בתנור)
בדרך כלל, כשמכינים פודינג אורז עומדים ובוחשים, על האש, במשך המון זמן.. הפטנט הסודי שלי: אופים בתנור שעתיים, בחום נמוך, במקום לבחוש. והתוצאה: פשטידת אורז בחלב קוקוס שהיא ממש עוגת אורז מתוקה.
לתוספת כיף אני מוסיפה קרנברי'ז, קליפת תפוז, וניל וקינמון. לא חייבים. טעים גם נטו.
למתיקות מיוחדת מומלץ לזלף מעט סירופ מייפל רגע לפני שמגישים (לפני או אחרי החימום) או להגיש עם מעט קונפיטורת חמוציות מעל.
♦ חשוב! השתמשו באורז לריזוטו כגון ארבוריו
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לתבנית מתאימה לתנור (כגון פיירקס) 35X25 ס"מ לפשטידה 300 גרם (½1 כוסות) אורז לריזוטו, כגון ארבוריו 900 מ"ל (¾3 כוסות) חלב 3% 400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס בריכוז עד 50% 110 גרם (1 כוס+כף) סוכר 100 גרם (כוס פחות כף) חמוציות (קרנברי'ז) (לא חובה) ½1 כפיות תמצית ווניל גרידה מתפוז אחד (אפשר להוסיף גם גרידת לימון) ¾ כפית מלח בישול ¼ - ½ כפית קינמון קמצוץ (פחות משמינית כפית) ציפורן טחונה (לא חובה) לאפייה נייר אלומיניום או נייר אפייה (הכי טוב: תבנית עם מכסה מתאים לתנור) להגשה (אופציונאלי) סירופ מייפל אמיתי או קונפיטורת חמוציות • קרם קוקוס או חלב קוקוס או נוזל אגוזי קוקוס - בריכוז של 40%-50%. אם רשום על הקופסא אחוז גבוה יותר: קחו חצי קופסא והוסיפו 200 מ"ל מים.
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן אפייה: כמעט שעתיים
• הכמות במתכון: 12-15 מנות
• נשמר במקרר 4-5 ימים
• חימום: במיקרוגל, זמן קצר, כמות קטנה בכל פעם
• יש כאלה שאוהבים את זה קר..