פורסם ב בראנץ, חנוכה, סוכות, עוגות ללא קמח, קינוחים קלים

אורז בחלב קוקוס (פודינג אורז)

פודינג אורז זה כיף ממכר – והפעם פשטידת אורז בחלב קוקוס אפויה בתנור! גם פודינג וגם אין צורך לעמוד ליד הסיר ולערבב. ממש עוגת אורז שמכינים ברבע שעה. מתאים בלילה כשמחפשים משהו מתוק, או בפסח במקום לחם, או בחורף כמו שנהוג באירופה..


מתכון לפשטידת אורז בחלב קוקוס (פודינג אורז אפוי בתנור)

בדרך כלל, כשמכינים פודינג אורז עומדים ובוחשים, על האש, במשך המון זמן.. הפטנט הסודי שלי: אופים בתנור שעתיים, בחום נמוך, במקום לבחוש. והתוצאה: פשטידת אורז בחלב קוקוס שהיא ממש עוגת אורז מתוקה.

לתוספת כיף אני מוסיפה קרנברי'ז, קליפת תפוז, וניל וקינמון. לא חייבים. טעים גם נטו.

למתיקות מיוחדת מומלץ לזלף מעט סירופ מייפל רגע לפני שמגישים (לפני או אחרי החימום) או להגיש עם מעט קונפיטורת חמוציות מעל.

♦ חשוב! השתמשו באורז לריזוטו כגון ארבוריו

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לתבנית מתאימה לתנור (כגון פיירקס) 35X25 ס"מ

לפשטידה
 300 גרם (½1 כוסות) אורז לריזוטו, כגון ארבוריו
 900 מ"ל (¾3 כוסות) חלב 3%
 400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס בריכוז עד 50%
 110 גרם (1 כוס+כף) סוכר
 100 גרם (כוס פחות כף) חמוציות (קרנברי'ז) (לא חובה)
 ½1 כפיות תמצית ווניל
 גרידה מתפוז אחד (אפשר להוסיף גם גרידת לימון)
 ¾ כפית מלח בישול
 ¼ - ½ כפית קינמון
 קמצוץ (פחות משמינית כפית) ציפורן טחונה (לא חובה)

לאפייה
 נייר אלומיניום או נייר אפייה
 (הכי טוב: תבנית עם מכסה מתאים לתנור)

להגשה (אופציונאלי)
 סירופ מייפל אמיתי או קונפיטורת חמוציות

• קרם קוקוס או חלב קוקוס או נוזל אגוזי קוקוס - בריכוז של 40%-50%.
אם רשום על הקופסא אחוז גבוה יותר: קחו חצי קופסא והוסיפו 200 מ"ל מים.

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

אורז בחלב קוקוס

⇓ הסבר קצר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 170° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

2.    מניחים בתוך הסיר: חלב, קרם קוקוס, סוכר, ווניל, מלח, קינמון, וגרידת תפוז (ולימון) (כל החומרים למעט האורז והחמוציות). בוחשים מעט לפני שמדליקים את האש. מדליקים אש בינונית, ומביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי בחישה מדי פעם.

3.    במקביל, שוטפים את האורז במסננת חצי דקה מתחת למים זורמים.

4.    כשהתערובת בסיר מגיעה לרתיחה עדינה – מוסיפים פנימה את האורז. בוחשים, מביאים שוב לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 2 דקות.

5.    מעבירים הכל לתבנית, מוסיפים חמוציות, מכסים בנייר אלומיניום ומהדקים היטב סביב-סביב.

6.    אפייה: מכניסים לאמצע התנור, מורידים טמפרטורה ל- 160° ואופים שעה ורבע. מוציאים מהתנור, מעלים טמפרטורה ל- 170°, מסירים את האלומיניום ומחזירים לתנור ל- 35 דקות נוספות.

הגשה

מגישים חם. אפשר להוסיף מעט סירופ מייפל או כפית קונפיטורת חמוציות.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מחממים תנור
מחממים תנור אפייה ל- 170° [צלזיוס] (עם רשת באמצע).

2.    מחממים חלב בסיר בינוני
מניחים בתוך הסיר: חלב, קרם קוקוס, סוכר, ווניל, מלח, קינמון, וגרידת תפוז (ולימון אם רוצים) – כל החומרים למעט האורז והחמוציות.
בוחשים מעט לפני שמדליקים את האש.
מדליקים אש בינונית, ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי בחישה מדי פעם.
(לא מרתיחים הרבה זמן – ברגע שמופיעות בועיות קטנות מוסיפים את האורז).

3.    שוטפים אורז
בזמן שהחלב מתחמם, שוטפים את האורז במסננת חצי דקה מתחת למים זורמים.
לא לשטוף הרבה זמן כי אז העמילן כולו ישטף. אנחנו רוצים רק להפחית מהעמילן.

4.    מבשלים את האורז
כשהתערובת בסיר מגיעה לרתיחה עדינה  – מוסיפים פנימה את האורז.
בוחשים מידי פעם, מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 2 דקות.

5.    מעבירים לתבנית
מעבירים הכל לתבנית – בזהירות! החלב חם. מוסיפים את החמוציות, ומערבבים.
מכסים בנייר אלומיניום בגודל התבנית פלוס שוליים, ומהדקים את הקצוות מסביב.

6.    אפייה
מכניסים לאמצע התנור, מורידים טמפרטורה ל- 160° ואופים שעה ורבע.
מוציאים מהתנור, סוגרים מיד את הדלת, ומעלים טמפרטורה ל- 170°.
מסירים את האלומיניום ומחזירים לתנור ל- 35 דקות נוספות.

הגשה

מגישים חם. מחממים מנה אחת כדקה במיקרו.
אפשר להוסיף מעט סירופ מייפל או כפית קונפיטורת חמוציות.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה לתנור, מומלץ פיירקס די גדול 35 ס"מ על 25 ס"מ, בגובה 5 ס"מ לפחות
» סיר בינוני לבישול קצר של האורז (כדאי קרמי או עם תחתית עבה, לניקוי קל)
» זסטר או מגרדת עדינה אחרת
» מסננת לאורז
» נייר אלומיניום או נייר אפייה או מכסה (תבנית + מכסה מתאים לתנור)

הערות
• אם לא שוטפים את האורז (רק חצי דקה!) המאפה כולו יוצא יותר דביק.
• לא לשכוח להוסיף מלח, למרות שהמאפה מתוק.

אפשר להכין ללא חמוציות (קרנברי'ז):

אורז בחלב קוקוס אפוי בתנור

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן אפייה: כמעט שעתיים
• הכמות במתכון: 12-15 מנות
• נשמר במקרר 4-5 ימים
• חימום: במיקרוגל, זמן קצר, כמות קטנה בכל פעם
• יש כאלה שאוהבים את זה קר..

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: