חזה עוף רך, עסיסי ומלא טעם, בתוך רוטב אדום עשיר. מתכון קל ומהיר להכנת חתיכות חזה עוף מושלמות במחבת, עם רוטב פלפלים ועגבניות בטעם מתוק-חריף. בריא, טעים, מזין – אפילו דל קלוריות. מתאים לילדים.
מתכון לחזה עוף ברוטב פלפלים ועגבניות
רוטב קל להכנה, מחומרים זמינים ופשוטים, שיוצא עשיר וטעים! מזמין לסיים את הארוחה בניגוב הצלחת עם לחם לבן טרי..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לעוף 900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)¹ ½ כוס קמח 1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה) ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס 4 כפות (¼ כוס) שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון) לרוטב 7 כפות שמן זית (105 מ"ל, פחות מ- ½ כוס) 4 בצלים יבשים (450 גרם) 4 פלפלים צבעוניים (אדומים, כתומים, צהובים) ½ פלפל צ'ילי חריף אדום (פלפל שלם לאוהבי חריף) ½ ראש שום 7 עגבניות בשלות, רצוי רכות (850 גרם) 4 (5) כפות ריבת מישמש² 5 כפיות פפריקה מתוקה ½ כפית פפריקה חריפה (לא חובה) (כפית לאוהבי חריף) ½2 (½3) כפיות מלח בישול גרוס² 2 כוסות מים חמים הערות (1) כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. (2) מלח וריבה - מוסיפים לפי הצורך בסיום בישול הרוטב
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה כולל: 40 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• כדאי לאכול מיד או לשמור בנפרד את הרוטב ואת הבשר, ולחבר לפני שמגישים
• נשמר היטב יום-יומיים בקופסא אטומה במקרר
• נשמר מצויין במקפיא (ליומיים-מומלץ להקפיא)