הרוטב מדהים – חמצמץ-מתקתק-חריף בו-זמנית.. מין מנה עם השפעה אסייתית קלה בשילוב חומרי גלם ים-תיכוניים – מנה מאד ישראלית בעיני. וגם המראה משובב – כתום שמח ומזמין שהופך את המנה ליצוגית ומרשימה.
מתכון לחזה עוף ברוטב תפוזים ולימונים פיקנטי
מומלץ לא לוותר על הפירות היבשים – המשמשים, והלימון המיובש או קליפות תפוז מיובשות. על השמיר, למי שלא אוהב, אין בעיה לוותר. יוצא נהדר גם עם תרכיז פריגת וגם עם מיץ תפוזים טרי. אם לא מתוק מספיק, אפשר להוסיף מעט סוכר.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לעוף 900-1000 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)* ½ כוס קמח 1 כפית מלח בישול גרוס 3-4 כפות (¼ כוס) שמן זית לרוטב הירקות לטיגון 4 כפות שמן זית 2 בצלים יבשים 2 כרישות 6 שיני שום 2 פלפלים כתומים או אדומים ¼ - ½ פלפל צ'ילי אדום חריף נוזלים + תבלינים ¼ כוס מיץ לימון (מיץ מלימון אחד) 2 כוסות מיץ תפוזים ½ כוס מים (רצוי חמים) 2 פרוסות לימון מיובש או קליפות תפוז (לא חובה) 5 משמשים מיובשים 4-5 כפות ריבת משמש טובה מעט שמיר טרי ½1 כפית מלח בישול כמה גרגרי פלפל שחור גרוס גס הערות • כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה • מיץ תפוזים - אפשר להשתמש בתרכיז תפוזים של פריגת
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות (לרוטב)
• זמן בישול: 15 דקות
• זמן הכנת העוף: 20 דקות
• הכמות במתכון: 8-10 מנות
• נשמר מצויין במקפיא (ליומיים-מומלץ להקפיא)