מרק עוף בסיר לחץ הכי טעים שיש! מרק עשיר, מלא טעם וריח, כזה שמסדר את הראש ועושה נעים בבטן.. משביע אך לא כבד מדי – פשוט מושלם. פתיחה מצויינת לארוחה נהדרת! הבישול בסיר לחץ משאיר את העוף טעים ולא "מכובס"..
מתכון מרק עוף של אודי (מרק עוף בסיר לחץ)
ולפעמים המרק הוא ארוחה שלמה: עם ירקות וכרעיים של עוף טעימים ועסיסיים, וקצת שקדי מרק. אצלנו כל יום בחורף, וכל יום שישי, וכמובן בחגים ובכל הזדמנות..
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לסיר לחץ 8 ליטר העוף 4 כרעיים של עוף, טריות, מחולקות לשוק וירך הירקות 4 בצלים קטנים 6-8 גזרים (בהתאם לטעם האישי) 2 קישואים עגולים למילוי (או 2 זוקיני ירוק) 1 שורש סלרי 1 שורש פטרוזיליה 1 כרישה ½ ראש שום 1 חבילה פטרוזילה 1 חבילה שמיר תיבול ½2 כפיות מלח בישול ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס (אם רוצים) תיבול בסוף 4 כפות אבקת מרק עוף אמיתי איכותית מלח בישול
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
מרק עוף בסיר לחץ – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 30 דקות + השגחה
• זמן בישול: כשעה. זמן המתנה: כשעתיים
• הכמות במתכון: כ- 12 מנות
• הכרעיים שבושלו בסיר לחץ נותרים מלאי טעם!
• נשמר מצויין במקרר עד 4-5 ימים
למה המרק מחמיץ?
• יותר מדי ירק (כמו פטרוזיליה, שמיר וכוסברה),
• יותר מדי שורש (כמו שורש סלרי ושורש פטרוזיליה),
• יותר מדי לא במקרר – במיוחד בקיץ (מי שוב השאיר את המרק בחוץ?)
עוד רעיון:
• תפוח אדמה בתנור אפויים במרק עןף
האם כדאי לבשל את העוף עם העור?
מומלץ לבקש מהקצב להוריד שומן מהכרעיים, אבל כדאי להשאיר את רוב העור – זה נותן טעם עשיר למרק.
אין כמו מרק עוף כדי להעלות רמת החיסון של הגוף מפני וירוס השפעת – על פי מומחי חיסונים שבדקו האם יש אמת "בתרופה של הסבתא" ומצאו שאכן, מרק עוף עוזר מאד להתגבר על שפעת. (ראו את הכתבה מרק עוף באמת טוב להתקררות)
התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)