שאלה:
כמה מלח שמים בקציצות
תשובה קצרה:
כפית מלח אחת לכל ק"ג בשר טחון לקציצות.
תשובה מפורטת:
בתערובת מ- 1 ק"ג בשר טחון, בתוספת ירק
וקצת לחם או פירורי לחם, שמים כפית מלח אחת.
אם לא מוסיפים ירק ולחם לבשר הטחון –
מספיק 3/4 (שלושת רבעי) כפית מלח.
הסבר:
כמות המלח מתאימה לבשר כשר – שהוא מלוח יותר.
מתכון מתאים:
ראו מתכון לקציצות בשר בתנור
התערובת מתאימה גם לקציצות במחבת.
הערות:
כפית – הכוונה לכפית מדידה (נפח הכפית 5 מ"ל).