ירקות צבעוניים, רוטב טוב, אטריות מעולות – ויש לכם מוקפץ ביתי מעולה! פשוט, מהיר וקל, ואהוב על כולם. זה המתכון הבסיסי – איך מקפיצים ירקות עם אטריות ומכינים רוטב טעים בנוסח סיני (כל המתכון בתמונות)
מוקפץ – מתכון לירקות מוקפצים בסגנון סיני
הירקות נשארים פריכים, אפופים בג'ינג'ר טרי (מומלץ להשתמש בג'ינג'ר טרי – זה מקפיץ את כל המנה), עם רוטב פשוט וטעים ונודלס או פסטה עשויה אל-דנטה.
אפשר לגוון – עם הירקות, האטריות, החריפות ועם תוספת בשר. אם תרצו להוסיף נתחי עוף ראו את המתכון ירקות מוקפצים בנוסח סיני בתוספת חזה עוף.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לירקות 4-5 כפות שמן לטיגון (כדאי שמן זית) ⅓ כרוב לבן קטן (רצוי כרוב פחוס, למילוי) 1 בצל יבש 2 גזרים (כ- 200 גרם) 1 זוקיני גדול 1 פלפל אדום אצבע ג'ינג'ר טרי (6-8 ס"מ, כ- 20-25 גרם) ואפשר גם: 2 בצלים ירוקים 1 בצל אדום 1 כרישה קטנה 1-2 גבעולי סלרי אמריקאי לרוטב ⅓ כוס סויה (כדאי דל מלח) ⅓ כוס (5-6 כפות) סילאן 2 כפות צ'ילי מתוק 1 כף חומץ אורז (או חומץ יין לבן או חומץ רגיל) מעט פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם) רבע מתוך הג'ינג'ר שקצצנו לירקות אטריות 1 חבילה נודל'ס ביצים או פסטה כגון לינגוויני (500 גרם)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 30 דקות
• הכמות במתכון: 5-6 מנות
• איחסון: יומיים במקרר