אורז עם אפונה וגזר – שידרוג מהיר ופשוט לאורז לבן שהופך מנה פשוטה לתוספת מושלמת – טעים, יפה, ריחני, והילדים פשוט משתגעים על זה. תוספת מהירה מומלצת לארוחת צהריים בריאה לילדים
מתכון לאורז עם אפונה וגזר
תוספת למנה עיקרית מהירה וקלה, מומלץ לארוחת צהריים לילדים (טעים גם בערב למבוגרים). כדאי תמיד לשמור בפריזר שקית אפונה וגזר קפואים – ויש לכם אורז משודרג ב- 5 דקות.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לאורז 2 כוסות אורז לבן ½ שקית אפונה וגזר קפואים (400 גרם) 1 כף שמן זית או שמן קנולה ½3 כוסות מים חמים ½1 כפות סוכר דמררה 2 כפיות מלח בישול גס • אם לא הישרתם את האורז - שימו עוד ¼ כוס מים • מים - רצוי מבר מים או מים מינרליים, כדאי מים רותחים • השתמשו באותה כוס למדידת האורז והמים • המלח, השמן והסוכר מחושבים לכוס מידה (240-250 מ"ל) • אין צורך להפשיר את האפונה והגזר הקפואים ♦ אורז: כדאי אורז רך ושמן כמו הימשלי ולא דק יחסית כמו יסמין
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 10 דקות
• זמן בישול: 18 דקות
• לפני: לאחר השטיפה, כדאי להשרות את האורז 30 דקות
• במקרר: 2-3 ימים
• חימום: מוסיפים 2 כפות מים לכל מנת אורז ומחממים במיקרוגל
• הכמות במתכון: כ- 4-6 מנות