אורז מלא שמבושל עם ירקות הופך לארוחה שלמה, טעימה ביותר, משביעה מאד וכנראה גם בריאה! אז מה עוד צריך? זה מתאים כתוספת ליד כל מנה, וזה מעולה בערב, כשרעבים למשהו מנחם..
מתכון לאורז מלא עם ירקות
מאז שהתחלתי לבשל אורז מלא (ואם להודות על האמת – לא תמיד עשיתי זאת) כמעט ולא אוכלים אצלנו אורז לבן… אני מוסיפה לאורז גם חצי כוס כוסמת – שזה דבר ממש טעים, מסתבר, אבל לא חייבים: אפשר להכין רק עם אורז מלא. כדאי להכין סיר גדול שיספיק לשלושה-ארבעה ימים.
מומלץ לחכות לפחות חצי שעה לפני שאוכלים. למעשה, התבשיל טעים יותר למחרת.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לאורז 2 כוסות אורז מלא עגול ½ כוס כוסמת (אם אין, שימו ½2 כוסות אורז) 2 כפות שמן זית לטיגון האורז והכוסמת לירקות 4 כפות שמן זית (¼ כוס) לטיגון הירקות 3 בצל יבש 2 כרישה (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר) 4 גזר (בגודל בינוני) 2 פלפל אדום ו/או כתום ½ פלפל צ'ילי טרי (פלפל אדום חריף) ½ ראש שום לחיבור 5 כוסות מים חמים 3 כפיות מלח בישול גס ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 35 דקות
• הכנות לפני בישול: 3 שעות השריית אורז וכוסמת
• זמן בישול: 2 שעות
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• בגמר הבישול רצוי לתת לתבשיל לעמוד חצי שעה
• נשמר היטב ארבעה ימים בקופסא אטומה במקרר, ניתן להקפיא