תבשיל שעועית עשיר ומיוחד, מוגש עם אורז לבן טעים – ממש צלי לצמחונים. הסוד במתכון טמון בטיגון איטי של ירקות שורש על אש נמוכה לפני שמוסיפים את השעועית (שיטה צרפתית להתחלת מנות רבות). זה מה שנותן טעם חזק וארומה כל כך מיוחדת, ללא צורך בתבלינים (ללא אבקת מרק, ובלי רסק עגבניות!)
מתכון לשעועית: תבשיל שעועית לבנה, אדומה, וירקות שורש
התבשיל הזה, שהוא ממש נזיד, יוצא כל כך טעים שקשה לא לאכול ממנו יותר מדי.. 3-4 כפות גדולות על אורז לבן, ותוכלו ישר ללכת לנוח..
הבסיס לתבשיל הוא מִירְפּוּאָה (Mirepoix) – בצל, סלרי וגזר חתוכים לקוביות קטנות ומבושלים במשך זמן רב על חום נמוך עד לכמעט שקיפות, וללא השחמה. הבישול הארוך הזה על חום נמוך מוציא מהירקות טעם חזק ומתיקות והיא זו שנותנת את הטעם המיוחד לנזיד הזה (זה נראה ומרגיש כמעט כמו צלי בקר).
אין אבקת מרק ואין רסק עגבניות! יש טיגון של כ- 30 דקות על אש נמוכה
הערה: חייבים להשרות את השעועית (שעועית זה תבשיל שצריך לתכנן מראש)
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים ל- 6-8 מנות
חומרים השעועית ⅔ כוס שעועית לבנה ⅔ כוס שעועית אדומה הירקות 2 בצלים יבשים 4 גזרים (כ- 400 גרם) 2 גבעולי סלרי כולל עלים ½ כרישה (דווקא החלק הירוק יותר) 1 שורש פטרוזיליה קטן 5 שיני שום התבלינים 5 כפות שמן 20 גרם חמאה (לא חובה) ½3 כפיות מלח בישול 1 כפית פפריקה מתוקה מעט צ'ילי יבש (לפי הטעם) 4 כוסות מים רותחים (½4 ליותר נוזלים) הערות • שעועית - סה"כ ½1 כוסות. אפשר גם סוג אחד בלבד. ראו המלצות לגבי השעועית למטה בהערות • צ'ילי - שימו בין שמינית לכרבע כפית, בהתאם לכמה אתם אוהבים חריף • שמן - בתבשיל הזה (בלבד) אני מעדיפה שמן קנולה. ראו עוד למטה בהערות
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
איך וכמה..
• זמן הכנה כולל זמן הבישול: כארבע שעות
• איחסון: 3-4 ימים במקרר