פשטידת גבינות פשוט מדהימה! – עדינה, קלילה, טעימה, ועם גבינת עיזים במקום גבינה צהובה. אצלי במשפחה זה הפך במהירות ללהיט – כמה שקל ומהיר להכין ככה מוצלח וטעים (מתאים מאד לילדים)
מתכון לפשטידת גבינות (פשטידת פסטה וגבינת גאודה עיזים)
פשטידה טעימה מאד וקלה במיוחד להכנה – רק מערבבים את הכל בקערה! חשוב להשתמש בכל סוגי הגבינות (וכן בשמנת חמוצה) כדי לקבל טעם עשיר ומלא – פשטידה עם מינימום עבודה ומקסימום הצלחה. אני מעדיפה להכין עם אטריות רחבות (פטוצ'יני) אבל אפשר להכין עם כל פסטה.
העיקרון: מערבבים כל החומרים בקערה גדולה עם מטרפת יד. מערבבים תמיד עד שהתערובת נראית אחידה ואז מפסיקים – לא ממשיכים לערבב מעבר לדרוש.
כדאי להמתין רבע שעה לפני שמגישים, כדי שהגבינות יתייצבו. הטעם עשיר יותר למחרת!
מתכון דומה, עם צ'דר במקום גאודה ראו כאן: פשטידת גבינות עם צ'דר, גבינה מלוחה ויוגורט.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון לפסטה 500 גרם (חבילה) פסטה פטוצ'יני (אטריות) 5 ליטר מים 4 כפיות מלח בישול גס לגבינות 2 ביצים 300 גרם גבינה לבנה רגילה ½ כוס שמנת מתוקה (120מ"ל) 1 גביע שמנת חמוצה 125 גרם גבינה בולגרית (למריחה) 120 גרם גבינת גאודה עיזים 60 גרם גבינת פרמיז'ן 20 גרם חמאה (לא חובה) ¾1 - ½1 כפיות מלח בישול גס (לפי מליחות הגבינה) קומץ גרגרי פלפל שחור גרוס גס • גבינה בולגרית - מומלץ גבינה בולגרית למריחה של גד (125 גרם = חצי קופסא) • גאודה עיזים - יש חריצים (חתיכות גבינה) ארוזים של גד במשקלים שונים
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בתנור: קרוב לשעה
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• נשמר היטב 5 ימים במקרר