פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת ערב, סוכות, פסטה, צמחוני, שבועות

פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור

פסטה עם עגבניות ושמנת (רוטב עשיר) בתנור – זו הפשטידה הכי אהובה אצלנו! הפסטה הפכה לפק"ל יום הולדת כאשר מארחים משפחה: גם ילדים אוהבים וגם מבוגרים ומומלץ להכין יום קודם – אידיאלי לאירוח..


מתכון פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור

רוטב עשיר של עגבניות ושמנת, קל ופשוט להכנה אך מופלא בטעמו: בצל, פלפל, עגבניות כתושות מקופסה, ושמנת מתוקה! כשהכל כבר בתבנית, מוסיפים מעט גבינת צ'דר ופרמיזן, ושולחים לתנור לחצי שעה..מקבלים מאפה של פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור, כיף גדול!

ראו תמונות, שלב אחר שלב

פסטה עם עגבניות, פלפלים ושמנת בתנור - החומרים ספגטיני פורסים בצל ופלפל פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור - מכינים את הרוטב בסיר רוטב עגבניות ושמנת גבינת צ'דר וגבינת פרמיז'ן רוטב עגבניות מוסיפים את הספגטי לרוטב פסטה בתנור - מעבירים לתבנית ומוסיפים את הגבינות פסטה בתנור - מעט פרמיז'ן מלמעלה לקריספיות פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול
בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון

לפסטה
 500 גרם (חבילה) ספגטי (כדאי ספגטיני)
 5 ליטר מים
 3 כפיות מלח בישול גס

לירקות
 4 כפות (¼ כוס) שמן זית לטיגון
 3 בצלים יבשים (רצוי גם בצל אדום)
 4 פלפלים צבעוניים (אדום,כתום,צהוב)
 ½ ראש (כ- 8 שיניים) שום
 1 קופסא עגבניות כתושות (800 גרם עגבניות משומרות)
 250 מ"ל (1 חבילה) שמנת מתוקה לבישול (15%)
 2 כפיות מלח בישול גס
 ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס

לחיבור
 120 גרם גבינת צ'דר
 60 גרם גבינת פרמיז'ן

• ספגטיני - ספגטי הכי דק (מס. 1). כדאי לנסות להשיג ספגטי דק מאד, יוצא הרבה יותר טעים.
אפשר גם ספגטי רגיל.

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    ירקות: חותכים בצל לחצאי פרוסות דקות, פלפלים לרצועות דקות, וכותשים שום.

2.    הכנת הרוטב: בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי עירבוב: בצל – 3-4 דקות (עד לשקיפות), ופלפלים – 3-4 דקות (לרכך ולייבש, לא להשחים). מנמיכים את האש ומטגנים עוד 4 דקות. מוסיפים שום – לדקה נוספת.

3.    מוסיפים את העגבניות הכתושות, מלח ופלפל, מערבבים היטב, ומביאים לרתיחה. מכסים במכסה, מעבירים ללהבה קטנה על אש נמוכה. מבשלים 20 דקות.

4.    בזמן שהרוטב מתבשל:
•     מבשלים ספגטי ב- 5 ליטר מים + מלח לפי הוראות היצרן.
•     מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס].
•     מגרדים גבינות: גבינת צ'ידר מגרדים גס וגבינת פרמיז'ן – דק.

5.    כשהרוטב מוכן מכבים אש, מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים ומשאירים להתקרר.

6.    חיבור: שופכים את הספגטי לתוך הסיר עם הרוטב ומערבבים. מעבירים לתבנית מתאימה לתנור. מפזרים מעל את הגבינות ומאחדים היטב אך בעדינות. אם רוצים לקבל מעטה קריספי במיוחד שומרים כף אחת מגבינת הפרמיז'ן ומפזרים בסוף מעל.

7.    אפייה: מכניסים לאמצע התנור ל- 35-40 דקות (תלוי במידת הקריספיות המבוקשת). בגמר האפייה משאירים בתנור למשך רבע שעה לקירור איטי (פותחים את הדלת מעט).

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    הכנת הירקות
בצל: לחתוך לחצי ולפרוס לפרוסות דקות (שליש ס"מ).
פלפלים: לחתוך לרצועות דקות (פחות מס"מ).
שום: לקלף שיניים ולכתוש.

2.    טיגון הירקות
מחממים סיר טיגון גדול (טפלון או קרמי) במשך כחצי דקה, ומוסיפים 3 כפות שמן זית. מחממים עוד רבע דקה.
מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש חזקה במשך 3-4 דקות, עד לשקיפות. מערבבים מידי פעם עם כף עץ.
מזיזים את הבצל לשולי הסיר ומוסיפים כף שמן במרכז הסיר. מוסיפים את הפלפלים, ומטגנים על אש חזקה במשך 3-4 דקות (תלוי בסוג הפלפלים. המטרה לרכך ולייבש ולא להשחים). מנמיכים את האש, ומטגנים עוד 4 דקות. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים את השום, ומטגנים דקה נוספת (אש נמוכה). מערבבים בעדינות מידי פעם.

3.    בישול הרוטב
מוסיפים את העגבניות הכתושות, מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים היטב, ומביאים לרתיחה.
מכסים במכסה, מעבירים ללהבה קטנה על אש נמוכה. מבשלים 20 דקות. בינתיים:

4.   מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס].

5.    מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן
מרתיחים 5 ליטר מים, מוסיפים מלח, מוסיפים את הספגטי ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים (3 דקות) ללא מכסה. מסננים את הספגטי ושוטפים במהירות במים קרים. משאירים במסננת.

6.    מגרדים את הגבינות
מגרדים את גבינת הצ'דר במגרדת (פומפיה) גסה ואת גבינת הפרמיז'ן במגרדת דקה.

7.    סיום הכנת הרוטב
כשהרוטב מוכן (לאחר 20 דקות בישול) מכבים את האש, מוסיפים שמנת מתוקה, בוחשים היטב ומשאירים להתקרר מעט בסיר.

8.    חיבור הספגטי, הרוטב והגבינות
שופכים את הספגטי לתוך הסיר עם הרוטב ומערבבים היטב – הכי נוח לערבב בעזרת מזלגות עץ גדולים (יותר קל לערבב בסיר  מאשר בתבנית).
מעבירים את הספגטי עם הרוטב לתבנית מתאימה לתנור.
מפזרים מעל את הגבינות ומאחדים עם הספגטי היטב אך בעדינות (בעזרת שני מזלגות עץ גדולים, בתנועות של היפוך). אם רוצים לקבל מעטה קריספי במיוחד – שומרים בצד כף מגבינת הפרמיז'ן ומפזרים בסוף מעל.

9.    אפייה
מכניסים לתנור, שלב 3 (אמצע), ל- 35-40 דקות (תלוי במידת הקריספיות המבוקשת).
בגמר האפייה משאירים בתנור למשך רבע שעה לקירור איטי (פותחים את הדלת מעט).

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה לתנור: מומלץ פיירקס גדול (כגון אליפסה באורך 39 ס"מ ובגובה 7 ס"מ) או 2 פיירקסים קטנים או קחו חצי מכל הכמויות במתכון כדי להכין בפיירקס קטן (אפשר גם בטוסטר אובן)
» סיר לבישול פסטה
» סוטז’ או סיר בינוני די רחב, רצוי עם ציפוי לא דביק, לטיגון הירקות
» קרש חיתוך גדול
» סכין גדולה וטובה
» מגרדת גבינה גסה (חורים גדולים) ועדינה (חורים קטנים)
» מסננת לפסטה

הערות
גבינות

• את שתי הגבינות הרבה יותר קל לגרד כשהן ממש קרות. לכן כדאי לשמור את הגבינות במקרר עד לרגע הגירוד.
• פרמיז'ן: כדאי להחזיק בבית חתיכת גבינה שלמה, לחתוך ממנה את הכמות הדרושה ולגרד.
פרמיז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים.

פלפלים

• הפלפלים נוטים להגיר הרבה נוזלים. לכן חשוב להכניס אותם לסיר יבשים ככל האפשר וכן לטגן על אש גבוהה בדקות הראשונות.

השראה

המאפה הזה התפתח אצלנו בשלבים, כמו כל דבר טוב: ההשראה היתה צלחת פסטה עם רוטב עגניות עשיר ושמנת מתוקה שאכלתי פעם בירושלים, עם חברה, לפני המון המון שנים.. הטעם נצרב בזיכרון, כמו שקורא לעיתים קרובות, וצף ועולה לפתע ואיתו הרצון לשחזר. והיה גם מתכון שפעם קראתי ובו שימוש בגבינת צ'דר עם פסטה בתנור. ומשם העניינים כבר התחילו להתגלגל מעצמם.

התגובות לפסטה היו כל כך טובות – גם מילדים וגם ממבוגרים! – שהמשכתי לשפר, ככה בקטנה, ועד שהיא הפכה למנת העוגן שלנו בכל אירוע משפחתי. מבחינתנו היא מושלמת: הפסטה טעימה יותר למחרת – וזה אצלנו יתרון מכריע בכל מה שקשור לבחירת מנות לאירוח. ביום-יום, היא נשמרת מצויין במקרר 4-5 ימים, ונוח מאד לחמם אותה קצרות במיקרו – ככה שאנחנו מכינים בשישי ואוכלים לארוחת הערב במשך השבוע..

כדי להגיע לתוצאה המושלמת:

• אפשר להשתמש בכל פסטה אבל מומלץ מאד להשתמש בספגטי ורצוי בספגטי דקים מאד, שנקראים ספגטיני (ספגטי מספר 1, זמן בישול 3 דקות בלבד). ככה הרוטב עוטף הכי טוב את הפסטה.
• כדאי לא לוותר על השמנת המתוקה, כי היא נותנת את הטאץ' המיוחד לרוטב – מתיקות קלה, קטיפתיות ועושר.
• תוספת הגבינות: אפשר להחליף את הצ'דר בגבינה אחרת אבל לדעתנו הצ'דר הכי מתאימה. על הפרמיז'ן אפשר לוותר, אבל גם לו תרומה מעניינת. כמות הגבינה במתכון נראית אולי קטנה אבל היא לגמרי מספיקה. אין צורך לשים כמות גדולה יותר. אם אין פרמיז'ן אפשר לשים רק 160 גרם צ'דר.
• אם אתם אוהבים מעטה קריספי במיוחד – תדאגו לפזר שליש מכמות הפרמיז'ן מלמעלה ותשאירו בתנור עוד 5 דקות.
• עגבניות כתושות מקופסא – לא רסק עגבניות. אין צורך בעגבניות טריות.

כדאי לשמור על כל המרכיבים במתכון כי השילוב ביניהם הוא הסוד!

פסטה עם עגבניות ושמנת – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 35 דקות
• זמן בתנור: 40 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• נשמר היטב 4-5 ימים במקרר

פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור

לעוד מתכון של פסטה עם עגבניות (ללא שמנת) ראו: פסטה ברוטב עגבניות צלויות

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

3 תגובות בנושא “פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור

    1. היי רחל,
      לא ניתן ללא גבינות ושמנת להכין ממש אותה פשטידה.
      תוכלי להכין פסטה ברוטב פלפלים ועגבניות לפי המתכון, עם שמנת צמחית על מנת להעשיר את הרוטב.

  1. התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: