פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת ערב, בראנץ, מתכונים למתחילים

סלט ביצים (מתכון פשוט לסלט מושלם – מעולה לסנדביצ'ים)

סלט ביצים מושלם זה כיף גדול. על חלה טריה, בתוך באגט או סנדביץ', זה אוכל פשוט, מהיר וטעים. מתכון מעולה (וקל) לסלט ביצים שילדים אוהבים. ועוד בונוס לילדים: חצאי ביצים ממולאות ..


סלט ביצים קשות עם מיונז (מתכון פשוט לסלט מושלם)

סלט מומלץ – מעולה לסנדביצ'ים! מתאים לילדים לבית הספר, לחיילים ביום ראשון בבוקר, או לקחת לעבודה. מתאים גם לבראנץ' בשבת בבוקר..

ראו תמונות, שלב אחר שלב

סלט ביצים סלט ביצים סלט ביצים סלט ביצים חצאי ביצים ממולאות

איך מכינים

חומרים

החומרים הדרושים

כמות מספיקה ל- 2 סנדביצ'ים נאים

4 ביצים קשות L (שבושלו 6-7 דקות)
½2 כפות מיונז
¼ כפית חרדל (מומלץ חרדל דיז'ון, רצוי חריף)
½ כף שמנת חמוצה (לא חובה)
¼ כפית מלח שולחן
טיפונת פלפל שחור

• לטעם מיונזי חזק – שימו 3 כפות מיונז (כפות מידה)
• לביצים XL – הוסיפו עוד כפית מיונז ועוד קצת מלח

ראו כאן איך מבשלים ביצים קשות (בדיוק במידה נכונה, כמו שרוצים)

הסבר קצר

אופן הכנה

1.    מקררים ומקלפים את הביצים.
2.    מניחים בקערה, ומועכים עם מזלג.
3.    מוסיפים מיונז, חרדל, שמנת חמוצה, מלח ופלפל ומערבבים.
4.    טועמים ומוסיפים לפי הצורך מיונז ומלח.

הצעות הגשה

• על חלה טריה, בתוך באגט, בסנדביץ' מלחם מלא
• מוסיפים: פלפל אדום, עגבנית שרי חתוכה, צנוניות, זיתים

חצאי ביצים ממולאות

ביצים ממולאות (חצאי ביצים ממולאות)

חצאי ביצים ממולאות בביצים (תערובת שמכינים מהצהוב של הביצה). קל ופשוט אבל אפשר להפוך את כל העסק ליצירות קטנטנות ויפות – מתאים לאירוח, ולשבת בבוקר. ילדים ממש אוהבים את זה!

חצאי ביצים ממולאות

החומרים הדרושים

כמות: 16 חצאים

8 ביצים קשות L (שבושלו 6-7 דקות)
3 כפות מיונז
½ – ¼ כפית חרדל (מומלץ חרדל דיז'ון, רצוי חריף)
כפית שמנת חמוצה (לא חובה)
¼ כפית מלח שולחן
טיפונת פלפל שחור

תוספת מומלצת

כף שמיר קצוץ דק או עירית קצוצה דק

לקישוט – לא הכל ביחד!

זיתים ירוקים או שחורים
פלפל אדום טרי
עירית
צנונית
מעט עלי פטרוזיליה
פרוסות דקות של סלמון מעושן!

אופן הכנה

1.    מקררים ומקלפים את הביצים.
2.    חוצים כל ביצה לאורכה – ומוציאים בזהירות את הצהוב מתוך החלק הלבן.
3.    שמים את החלמונים (הצהוב) בקערה נפרדת ואת החצאים הלבנים מניחים בזהירות (בלי לקרוע) על צלחת גדולה.
4.    מוסיפים לחלמונים – מיונז, חרדל, שמנת חמוצה, שמיר או עירית קצוצים, מלח ופלפל, מועכים עם מזלג ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
5.    בעזרת כפית ממלאים כל חצי לבן בתערובת הצהובה – מניחים כמות גדולה יותר מהשקע (לא לוחצים), כך שתיווצר "גבעה".

ראו כאן איך מבשלים ביצים קשות (בדיוק במידה נכונה, כמו שרוצים)

הצעות הגשה

מניחים על המילוי הצהוב (דבר אחד בלבד על כל חצי):
• רצועה דקה של פלפל אדום טרי
• חצי זית ירוק או שחור (ללא הגלעין)
• עלה פטרוזיליה
• מעט עירית קצוצה דק-דק
• פרוסה דקה של צנונית (תוקעים בעמידה בתוך המילוי)
• פרוסה דקה של סלמון מעושן – אפשר לגלגל את הסלמון ולהניח מעל

♦ כדאי להכין מגש של חצאי ביצים עם קישוטים שונים!

הערות
• יש הבדל לא קטן בין ביצים L (לארג') ו- XL (אקסטרא לארג'). אם משתמשים בביצי XL צריך לבשל 7-8 דקות ולהוסיף מיונז, חרדל, ומלח (כ- 20%)
• כדאי לבשל את הביצים ולהכין מיד את הסלט – ככה יוצא הכי טעים
• מבשלים למידה של ביצה קשה אך לא יבשה – 6-7 דקות בישול ממצב של מים קרים
• בסיום הבישול שוטפים את הביצים במים קרים: כדי לעצור את בישול הביצה וכדי להקל על הקילוף
• איחסון: שומרים בקופסא אטומה במקרר כמה שפחות זמן. אפשר להכין בערב עבור סנדביצ'ים למחרת היום
איך וכמה..

• השתמשו בשעון מדוייק כולל שניות (כגון שעון על תנור אפיה), אחרת קשה לדייק
• אל תבשלו ביצה שבורה או סדוקה
• אני לא מוסיפה מלח למי הבישול (אלא לסלט ביצים)
• כדאי לבשל ביצים בסיר קבוע, בגודל נוח, עם מכסה מתאים

טיפים

♦ ביצים הכי טעימות מיד לאחר שמבשלים אותן. כדאי להכין סלט ביצים או חצאי ביצים ממולאות ישר בסיום הבישול (ולא לשמור אותן קודם במקרר)

חצאי ביצים ממולאות

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: