שאלה:
למה האורז יוצא דביק
תשובה קצרה:
בעיקר בגלל העמילן שנשאר על האורז.
אפשרויות נוספות: יותר מדי מים, יותר מדי שמן, או בישול ארוך מדי.
תשובה מפורטת:
כדי שהאורז לא יצא דביק, שוטפים את האורז עד שהמים הופכים צלולים לגמרי. ע"י כך מורידים את העמילן מהאורז. לאחר הבישול גרגרי האורז יצאו נפרדים ולא דביקים.
בנוסף הקפידו על כמות נכונה של מים ושמן ביחס לאורז, וכמובן – לא לבשל את האורז יותר מדי.
מתכון מתאים:
הערות:
אם אתם מכינים ריזוטו אז אתם רוצים שהאורז ישאר דביק. ולכן לא שוטפים את האורז כדי שהעמילן ישאר.