פורסם ב שאלות קצרות ותשובות מהירות

המרת מידות אפיה ובישול

הלוח השלם של המרת מידות אפיה ובישול

כל המידות והמשקלות לאפייה ולבישול

כדי להשיג תוצאות טובות בבישול ובמיוחד באפייה, מומלץ למדוד את הכמויות שבמתכון באופן מדוייק: ניתן להשתמש בכוסות ובכפיות מדידה או במשקל. לפניכם לוח המרת מידות אפיה ובישול.

הכמויות במתכונים מתייחסות לסט מדידה אוניברסלי:

כוס מידה אוניברסלית = 240 מ"ל
כף מידה אוניברסלית = 15 מ"ל
כפית מידה אוניברסלית = 5 מ"ל

ברוב הסטים של כוסות מדידה שנמכרים בישראל, נפח הכוס הוא 250 מ"ל ולא 240 מ"ל – הסתכלו על הנפח המוטבע על הכוס.

בכוסות פלסטיק או פיירקס שנמכרות בבודד המידה הנפוצה היא 240 מ"ל לכוס.

אני ממליצה על שימוש במשקל – משקל טוב מקל מאד על החיים!
אין צורך לרכוש משקל יקר! ניתן לקנות משקל מצויין בכמה עשרות שקלים – 40 עד 80 שקלים – עדיף לרכוש משקל דיגיטלי.

המרת מידות אפייה ובישול (כוס בנפח 240 מ"ל)

חומרי בסיס:
1 כוס קמח = 140 גרם 1 כף קמח = 9 גרם (נהוג: 10 גרם)
1 כוס קמח מלא = 125 גרם 1 כף קמח מלא = 8 גרם
1 כוס קורנפלור = 140 גרם 1 כף קורנפלור = 9 גרם
הערה: כף קמח שוקלת מעט פחות מ- 9 גרם, אך נהוג להתייחס לכף קמח כ- 10 גרם
1 כוס סוכר לבן = 200 גרם 1 כף סוכר לבן = 12 גרם
1 כוס סוכר דמררה = 180 גרם 1 כף סוכר דמררה = 11 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס = 240 גרם 1 כף סוכר חום דחוס = 15 גרם
1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם 1 כף אבקת סוכר = 8 גרם
1 כף מלח = 15 גרם 1 כפית מלח = 5 גרם
חומרי התפחה:
1 כף אבקת אפייה = 10 גרם 1 כפית אבקת אפייה = 3 גרם
1 כף סודה לשתייה = 18 גרם 1 כפית סודה לשתייה = 6 גרם
1 כף אינסטנט פודינג = 10 גרם 1 כפית אינסטנט פודינג = 3 גרם
1 כף אבקת ג'לטין = 10 גרם 1 כפית אבקת ג'לטין = 3 גרם
1 דף ג'לטין = 4 גרם
יחס המרת דפים לאבקה: 2 דפי ג'לטין = 1 כף אבקת ג'לטין
שקית אבקת אפייה = 10 גרם
שקית סודה לשתייה = 50 גרם
שקית אינסטנט פודינג = 80 גרם
שקית אבקת ג'לטין = 14 גרם
כדי להמיס שקית ג'לטין: הוסיפו 1/3 כוס מים
כדי לקבל קמח תופח מקמח רגיל: הוסיפו כפית אבקת אפייה לכל כוס קמח.
קטניות, אגוזים ותבלינים:
1 כוס אורז = 180-200 גרם לפי סוג האורז
1 כוס שבולת שועל = 95 גרם
1 כוס אגוזים (חצאים) = 95 גרם
1 כוס שקדים (שבבים) = 105 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים טחונים = 85 גרם
1 כוס קוקוס = 80 גרם
1 כוס פרג = 70 גרם
1 כוס אבקת קקאו טהור = 80 גרם
1 כוס אבקת שוקולית = 140 גרם
1 כוס פירות יבשים/קרנבריז = 100 גרם
נוזלים:
כוס דבש/סילאן = 360 גרם 1 כף דבש/סילאן = 23 גרם
כוס סירופ מייפל = 340 גרם 1 כף סירופ מייפל = 21 גרם
כוס שמן = 215 גרם 1 כף שמן = 13 גרם
מיץ מלימון אחד גדול = כ- 1/4 כוס
מיץ מתפוז אחד = כ- 1/3 כוס
1 כוס חד פעמית סטנדרטית מלאה עד הקצה = 200 מ"ל
נוזלים באריזות:
פחית חלב מרוכז = 400 מ"ל = 400 גרם
פחית קרם/חלב קוקוס = 300 מ"ל = 400 גרם
גביע יוגורט = 150 מ"ל = 150 גרם
גביע שמנת חמוצה= 200 מ"ל  = 185 גרם
מיכל שמנת מתוקה= 250 מ"ל = 210 גרם
מיכל גבינה לבנה = 250 גרם
ביצים:
ביצה S – שוקלת כ- 50 גרם
ביצה M – שוקלת 53-63 גרם
ביצה L – שוקלת 63-73 גרם
ביצה XL – שוקלת מעל 73 גרם
משקל חלבון ביצה L כ- 40 גרם
משקל חלמון ביצה L כ- 20 גרם
הערה: ברוב המתכונים החדשים מתייחסים לביצה בגודל L
חמאה – מידות במתכונים אמריקאיים:
1 Butter stick =יoz 4 (אונקיות) = 113 גרם
כוס חמאה =  226 גרם (שני sticks של חמאה)
כף חמאה = 14 גרם
כפית חמאה = 5 גרם
100 גרם חמאה = 1/2 כוס פחות כף
החלפת חמאה בשמן:
החלפת חמאה ושמן נעשית לפי:  משקל השמן = 85% ממשקל החמאה
100 גרם חמאה = 85 גרם שמן = 95 מ"ל שמן = 1/2 כוס פחות כף וחצי
250 גרם חמאה = כוס שמן
מומלץ להשתמש בשמן צמחי בעל טעם ניטראלי כגון:
שמן קנולה, שמן חמניות, שמן תירס – לא שמן זית!
החלפת מקל וניל בתמצית וניל:
1 מקל וניל = 1 כפית תמצית וניל (תמצית טהורה, כמו מקורניק)
החלפת אבקת סוכר בסוכר – מבחינת מתיקות:
1 כוס סוכר = 1.75 כוס אבקת סוכר
1 כוס אבקת סוכר = 1/2 כוס + כף אבקת סוכר
1 כף אבקת סוכר = כמעט 2 כפיות סוכר (כפית + 2/3 כפית סוכר)
החלפת שמרים טריים בשמרים יבשים:
1 קוביה שמרים טריים = 50 גרם
1 שקית שמרית = 50 גרם
1 קוביה שמרים טריים = 1 שקית שמרית = 2 כפות שמרים יבשים (20 גרם)
10 גרם שמרים יבשים = 25 גרם שמרים טריים / שמרית
כמה זה 100 גרם בכוסות (בקירוב):
100 גרם קמח = 3/4 כוס פחות חצי כף
100 גרם קמח מלא = 3/4 כוס
100 גרם סוכר לבן = 1/2 כוס
100 גרם סוכר דמררה = 1/2 כוס + כף
100 גרם סוכר חום = 1/2 כוס פחות כף וחצי
100 גרם אבקת סוכר = 3/4 כוס + כף
100 גרם קורנפלור = 3/4 כוס פחות חצי כף
100 גרם קקאו = 3/4 כוס פחות חצי כף
100 גרם דבש/סילאן = 1/4 כוס + חצי כף
100 גרם סירופ מייפל = 1/4 כוס + 2/3 כף
100 גרם שמן = 1/2 כוס פחות חצי כף
100 גרם חלב מרוכז = 1/2 כוס פחות כף וחצי
100 גרם קרם קוקוס = 1/3 כוס פחות כפית
100 גרם יוגורט = 2/3 גביע
100 גרם שמנת חמוצה = 1/2 גביע
100 גרם שמנת מתוקה = 1/2 כוס
100 גרם גבינה לבנה = 1/2 מיכל פחות 2 כפות
100 גרם חלבון = חלבון של כ- 2.5 ביצים בגודל L
100 גרם חלמון = חלמון של כ- 5 ביצים בגודל L
מידות משקל אמריקאיות:
נפח  –  fl oz (אונקיה פלואיד, פיינט)
1     fl oz 25 מ"ל
3.5  fl oz 100 מ"ל
5     fl oz    =   רבע פיינט  = 150 מ"ל
7     fl oz    =   שליש פיינט  = 200 מ"ל
9     fl oz 250 מ"ל
12   fl oz 350 מ"ל
20   fl oz    =  פיינט = 568 מ"ל
1 פיינט חלב = 600 מ"ל
משקל  –  oz (אונקיה), lb (ליברה)
0.25  oz 10 גרם
1       oz 25 גרם
1.5  oz 40 גרם
2     oz 57 גרם
3.5  oz 100 גרם
4     oz 115 גרם
9     oz 255 גרם
1     ליברה 454 גרם
1     ליברה  + 2 oz   = 510 גרם
2     ליברה  + 4 oz   = 1023 גרם ~ 1 ק"ג
חום בתנור  –  F (פארנהייט), C (צלסיוס)
110 מעלות צלסיוס = 225 מעלות פרנהייט           (קר)
120 מעלות צלסיוס = 250 מעלות פרנהייט
140 מעלות צלסיוס = 275 מעלות פרנהייט           (חום נמוך מאד)
160 מעלות צלסיוס = 325 מעלות פרנהייט           (חום נמוך)
180 מעלות צלסיוס = 350 מעלות פרנהייט           (חום בינוני)
200 מעלות צלסיוס = 400 מעלות פרנהייט           (חום גבוה)
220 מעלות צלסיוס = 425 מעלות פרנהייט           (חום גבוה מאד)
230 מעלות צלסיוס = 450 מעלות פרנהייט           (חום גבוה מאד)
עוד כמה הערות קטנות:
  • אל תנסו לחלק את המספרים ולמצוא היגיון מתימטי – אין!
  • בישראל נהוג: כוס = 240 מ"ל, בדומה לשיטה האמריקאית.
  • כמות המ"ל (מיליליטר) – מידת נפח הכוס – בדרך כלל כתובה על הכוס.
  • כוס מידה שרשום עליה מידות בכוסות בלבד (ולא במ"ל) – הנפח שלה בישראל בד"כ הוא 240 מ"ל.
  • בחנויות נמכרות גם כוסות מדידה בנפח 250 מ"ל: למעשה, ברוב הסטים (שבהם קונים ביחד רבע כוס, שליש כוס, חצי כוס, וכוס) נפח הכוס הוא 250 מ"ל.
  • אני נתקלתי לא פעם בכוסות לא מדוייקות – כדי להימנע מכך עדיף לקנות כוס מידה של יצרן ידוע.

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 4.4 / 5. דירגו אותנו עד כה: 29

היו הראשונים לדרג!

8 תגובות בנושא “המרת מידות אפיה ובישול

  1. היי מיכל, פעם ראשונה באתר והוא באמת אתר מובן ונוח! כל הכבוד על טבלת המרות מפורטת ומסודרת.. אשמח לדעת, איך אני יכולה לחשב עלות מוצר לפי הכוסות/הגרמים שאני צריכה. לדוגמא, יש לי שקית קמח(קילו)שנגיד, לשם הדוגמא, עולה 10 ש״ח, ואני משתמשת ב2.5 כוסות שזה350 גרם קמח. איך אני מחשבת כמה יעלה לי 2.5 כוסות נגיד?
    תודה רבה!

    1. היי שיר,
      אם 1 ק"ג = 1000 גרם = 10 שקלים
      אז עלות 350 גרם =
      350/1000 X (כפול) המחיר (10 שקלים) = 3.5 שקל

      כלומר
      קודם תתרגמי את הכוסות לגרמים
      אח"כ תחלקי את הגרמים שקיבלת ב- 1000 גרם שיש בשקית קמח
      ואז תכפילי את התוצאה הזאת במחיר שקית קמח

      בהצלחה!

      1. שולה, אני מעריכה ש- 100 גרם פיסטוק קלוף (!) זה בערך כוס מידה
        (+/- 10 גרם, זה לא נראה לי קריטי)

  2. שלום לכם, כרגע מצאתי את האתר שלכם וזה האתר שאני מחפשת מאז ומתמיד!
    נוח, מובן, מוצאים אוכל לכל ארוע וגם לילדים בעייתיים עם אוכל!
    כל הכבוד.
    שאלה אחת: אם מצאתי מתכון שמתאים והלך טוב, האם יש לכם מקום של מתכונים מועדפים?
    תודה וחג שמח
    Shif

    1. היי shif, ראשית תודה, זה כל כך משמח לשמוע!

      שנית, אין כרגע באתר אפשרות לשמירת מתכונים מועדפים אבל בעקבות שאלתך ננסה לחפש פיתרון.

      בינתיים, החיפוש באתר מאד נוח – מספיק שתכניסי מילה אחת משם המתכון, לדוגמא: קציצות ותקבלי את כל מתכוני הקציצות באתר.

      בברכה,
      מיכל

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: