שאלה:
מה שמים בקציצות
תשובה קצרה:
בשר טחון, ירק, ביצים, לחם או פירורי לחם, ותבלינים.
תשובה מפורטת:
כדאי להוסיף לבשר הטחון ירק – פטרוזיליה, שמיר או כוסברה,
וכן לחם או פירורי לחם, ביצה, מלח ופלפל.
אפשר להוסיף שום, בצל, וכרישה, ותבלינים כגון כמון, ואורגנו.
במקום לחם אפשר לשים פרורי לחם ולהפך – עם לחם
הקציצה רכה יותר, עם פרורי לחם הבשר דומיננטי יותר.
הסבר:
קציצות מבשר טחון ללא תוספות יהיו דחוסות, ופחות טעימות.
הלחם והירק מוסיפים אוריריות ורכות לקציצה וכמובן – טעם.
מתכון מתאים:
ראו מתכון לקציצות בשר בתנור
התערובת מתאימה גם לקציצות במחבת.
הערות:
אל תשימו יותר מדי תבלינים, מיותר מדי סוגים.