תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה בתנור – מתכון טעים במיוחד: תפוחי האדמה נותנים את הטון, שילוב השמנת והגבינות עדין אך עוצמתי אבל לא משתלט! מוציאים מהתנור ואוכלים עד שמגרדים את קרקעית התבנית.. והכל בפחות מ- 10 דקות עבודה!
תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה בתנור: 10 דקות עבודה
אין צורך לשים יותר גבינה מהרשום במתכון 🙂 זה נראה מעט אבל זה בדיוק מספיק!
גבינת הפטה עיזים נותנת טעם מיוחד ועדין – מומלץ לא להחליף אותה בגבינה אחרת.
המתכון משתמש בתפוחי אדמה מבושלים במים – כדאי לבשל את תפוחי האדמה כמה שעות קודם, ולקרר אותם במקרר.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים 6-7 תפוחי אדמה בינוניים (½1 ק"ג) ½ כוס שמנת מתוקה לבישול (חצי חבילה קטנה) 40 גרם גבינת פטה עיזים 30 גרם פרמיז'ן 20 גרם חמאה 1 כפית מלח גס הערות תפוחי אדמה - זן מתאים לאפייה בתנור (זן מומלץ: גורמה) גבינת פטה עיזים של גד
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
איך וכמה..
• זמן הכנה: 10 דקות
• זמן אפייה: כשעה
• הכמות במתכון: 5-6 מנות
• נשמר במקרר 3 ימים. לא מומלץ להקפיא
• איזה תפוח אדמה: צהובים-בהירים, שמיועדים לאפייה.
טיפים
• כדאי לאפות בתבנית פיירקס יפה ולהגיש לשולחן.