פורסם ב ארוחת ערב, בראנץ, מתכונים לשבת, צמחוני, שבועות, תפוחי אדמה בתנור

תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה מתכון מנצח

תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה בתנור – מתכון טעים במיוחד: תפוחי האדמה נותנים את הטון, שילוב השמנת והגבינות עדין אך עוצמתי אבל לא משתלט! מוציאים מהתנור ואוכלים עד שמגרדים את קרקעית התבנית.. והכל בפחות מ- 10 דקות עבודה!


תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה בתנור: 10 דקות עבודה

אין צורך לשים יותר גבינה מהרשום במתכון 🙂 זה נראה מעט אבל זה בדיוק מספיק!

גבינת הפטה עיזים נותנת טעם מיוחד ועדין – מומלץ לא להחליף אותה בגבינה אחרת.

המתכון משתמש בתפוחי אדמה מבושלים במים – כדאי לבשל את תפוחי האדמה כמה שעות קודם, ולקרר אותם במקרר.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה תפוחי אדמה עם שמנת וגבינה

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

 6-7 תפוחי אדמה בינוניים (½1 ק"ג)
 ½ כוס שמנת מתוקה לבישול (חצי חבילה קטנה)
 40 גרם גבינת פטה עיזים
 30 גרם פרמיז'ן
 20 גרם חמאה
 1 כפית מלח גס

הערות
 תפוחי אדמה - זן מתאים לאפייה בתנור (זן מומלץ: גורמה)
 גבינת פטה עיזים של גד

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    מבשלים תפוחי אדמה במים 45 דקות אחרי רתיחה.
מוציאים מיד לצלחת, ומקררים. כדאי להכניס למקרר לכמה שעות אם יש זמן.

2.    מחממים תנור אפייה ל- 190° [צלזיוס].

3.    מקלפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות גדולות (3 ס"מ).
אפשר לחתוך "באויר" ישר לתוך התבנית.

4.    מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית בשיכבה אחת צפופה (קצת אחד על השני, אבל לא ממש שתי שכבות מלאות).

5.    מפזרים כפית מלח ושופכים מעל את השמנת.

6.    מגרדים מעל את גבינת הפטה ואת הפרמיזן.
את הפטה מגרדים בפומפיה גסה (עם חורים גדולים) ואת הפרמיז'ן בפומפיה עדינה.

7.    חותכים חמאה לחתיכות קטנות ומפזרים מלמעלה.

8.    מכניסים לאמצע התנור, לכ- 60 דקות.
בודקים אחרי 55 דקות. להשחמה חזקה השאירו 65 דקות.

9.    מגישים בתבנית האפייה, מהתנור לשולחן..

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית פיירקס גדולה לתנור, באורך 34-36 ס"מ
» פומפיה (מגררת) גסה (עם חורים גדולים)
» פומפיה (מגררת) עדינה (עם חורים קטנים)

הערות
•    חשוב שתפוחי האדמה יהיו מזן שמתאים לאפיה בתנור
•    לא כדאי להגדיל את כמות הגבינות
•    גבינת הפטה עיזים היא מאד עדינה ולא מלוחה. התוספת שלה מיוחדת ולא כדאי להחליף אותה בגבינה אחרת
אני קונה גבינת פטה עיזים של גד, והיא מספיקה לי ל- 5 פעמים.
איך וכמה..

• זמן הכנה: 10 דקות
• זמן אפייה: כשעה
• הכמות במתכון: 5-6 מנות
• נשמר במקרר 3 ימים. לא מומלץ להקפיא
• איזה תפוח אדמה: צהובים-בהירים, שמיועדים לאפייה.

טיפים

• כדאי לאפות בתבנית פיירקס יפה ולהגיש לשולחן.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: