אין כמו פנקייק בשבת בבוקר (או ביום חול לארוחת ערב או בצהרי יום חופש או כשחולים או בחורף שקר או בקיץ שחם או כשהילדים מביאים חברים [גם הגדולים..] או סתם כי מתחשק) מתכון פשוט עם תמונות לפנקייק טעים שגם ילדים יכולים להכין
איך מכינים פנקייק? מתכון לפנקייק לילדים
איך מכינים פנקייק מושלם ב-5 דקות? מערבבים את החומרים, מניחים מחבת על האש, ומתחילים לטגן 🙂
בענין החמאה – אוהדים מושבעים (ואמריקאים) יאמרו שחייבים חמאה. אם לא מתאים לכם – החליפו בשמן קנולה (כרשום בחומרים). רוב הילדים לא ירגישו בהבדל..
רוויון – אפשר להחליף את החלב ברוויון אבל אז אל תוותרו על ¼ כפית סודה לשתיה שבמתכון. הרוויון אומנם משפיע על המרקם הסופי של הפנקייק אבל בבדיקה שעשיתי, לרוב הטועמים לא היתה דעה בענין (הכל טעים, אמא, תפסיקי לשאול..)
מה כדאי לשים על הפנקייק? הילדים הכי אוהבים סירופ מייפל או שוקולד נוטלה. ריבה חמצמצה או רוטב תפוזים יגרמו גם למבוגרים להתנפל על הפנקייקס.
פנקייק עם ריבת תותים תוצרת בית..
ליחצו כאן לראות מתכון לריבת תותים!
פנקייק עם שוקולד..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים ל- 5-6 פאנקייקס גדולים 1 כוס קמח רגיל (140 גרם) 1 כוס חלב 1 ביצה L 2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם) ¼ כפית סודה לשתיה (לא חובה) 2 כפות סוכר (רצוי סוכר דמררה) ½ כפית מלח שולחן 1 כף שמן קנולה 30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן) מעט שמן לטיגון תוספות אופציונאליות לבצק ½ כפית תמצית וניל (מומלץ!) גרידה מלימון אחד להגשה סירופ מייפל שוקולד למריחה (כמו נוטלה או ממרח שוקולד דומה) ריבה (כגון קונפיטורת תותים טובה) (מתכון לריבת תותים פשוט מושלמת!) רוטב תפוזים (מתכון מצורף) אבקת אפייה במקום קמח רגיל + אבקת אפייה + סודה לשתיה אפשר להשתמש בקמח תופח פנקייק פרווה במקום חמאה שימו שמן (במקום 30 גרם חמאה שמים 2 כפות שמן)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: כ- 5 דקות + זמן הטיגון
• איכסון: במקרר, בקופסא אטומה, עד יומיים
• הכמות במתכון: 6 פנקייקס עבים בקוטר 15 ס"מ או 14 פנקייקס עבים בקוטר 10 ס"מ
• כדאי להכין במחבת מתאים: לא גדול מדי, לא עמוק מדי ועם ציפוי (non stick pans)
• קוטר מחבת נוח לפנקייקס גדולים: 20-22 ס"מ
טיפים
• לאכול מיד: הכי כיף להעיף את הפנקייק מהמחבת ישירות לצלחת!
אז תושיבו את כולם לשולחן לפני תחילת הטיגון 🙂
• אם מכינים כמות גדולה מראש (ולא מגישים מיד את הפנקייקס), שומרים בתנור חם (120°), בכלי מתאים עם מכסה, או בתבנית מכוסים בנייר אלומיניום