חזה עוף רך, עסיסי ומלא טעם, וירקות צבעוניים, הכל על מצע אטריות מעולות, ומעל רוטב טעים – ויש לכם מנה פשוט מנצחת – מוקפץ ביתי מצויין! אצלנו זו אחת המנות הכי אהובות
מתכון לחזה עוף מוקפץ עם ירקות ונודלס ברוטב סויה-סילאן-ג'ינג'ר
מתכון קליל ונהדר! ההירקות נשארים פריכים, אפופים בג'ינג'ר טרי והעוף רך ועסיסי, ועל הכל רוטב מעולה. אחת המנות האהובות אצלנו בבית.
מאד כדאי להשתמש בג'ינג'ר טרי – זה עושה הבדל גדול! אם אין, שימו ג'ינג'ר מיובש. הכי חשוב – לא לטגן את הירקות ואת העוף יותר מדי – מספיקה הקפצה קלה לשניהם.
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לעוף 500-600 גרם חזה עוף טרי לירקות 6 כפות שמן לטיגון (כדאי שמן זית) ¼ כרוב לבן קטן (רצוי כרוב פחוס, למילוי) 2 בצלים קטנים (כדאי אחד אדום) 1-2 גזר 1 זוקיני 1 פלפל אדום קטן אצבע ג'ינג'ר טרי (6-8 ס"מ, כ- 20-25 גרם) ואפשר גם: 2 בצלים ירוקים ½ כרישה (כרישה קטנה) 1 גבעול סלרי אמריקאי לרוטב ⅓ כוס סויה (כדאי דל מלח) ⅓ כוס (5-6 כפות) סילאן 2 כפות צ'ילי מתוק 1 כף חומץ אורז (או חומץ יין לבן או חומץ רגיל) מעט פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם) רבע מתוך הג'ינג'ר שקצצנו לירקות אטריות 1 חבילה נודל'ס ביצים או פסטה כגון לינגוויני (500 גרם)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 40 דקות
• הכמות במתכון: 4-6 מנות
• איחסון: יום-יומיים במקרר
• לגירסה הצימחונית ראו: מוקפץ – ירקות מוקפצים בסיגנון סיני