פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, עוף

חזה עוף מוקפץ עם ירקות ונודלס

חזה עוף רך, עסיסי ומלא טעם, וירקות צבעוניים, הכל על מצע אטריות מעולות, ומעל רוטב טעים – ויש לכם מנה פשוט מנצחת – מוקפץ ביתי מצויין! אצלנו זו אחת המנות הכי אהובות


מתכון לחזה עוף מוקפץ עם ירקות ונודלס ברוטב סויה-סילאן-ג'ינג'ר

מתכון קליל ונהדר! ההירקות נשארים פריכים, אפופים בג'ינג'ר טרי והעוף רך ועסיסי, ועל הכל רוטב מעולה. אחת המנות האהובות אצלנו בבית.

מאד כדאי להשתמש בג'ינג'ר טרי – זה עושה הבדל גדול! אם אין, שימו ג'ינג'ר מיובש. הכי חשוב – לא לטגן את הירקות ואת העוף יותר מדי – מספיקה הקפצה קלה לשניהם.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לעוף
 500-600 גרם חזה עוף טרי

לירקות
 6 כפות שמן לטיגון (כדאי שמן זית)
 ¼ כרוב לבן קטן (רצוי כרוב פחוס, למילוי)
 2 בצלים קטנים (כדאי אחד אדום)
 1-2 גזר
 1 זוקיני
 1 פלפל אדום קטן
 אצבע ג'ינג'ר טרי (6-8 ס"מ, כ- 20-25 גרם)
 ואפשר גם:
 2 בצלים ירוקים
 ½ כרישה (כרישה קטנה)
 1 גבעול סלרי אמריקאי

לרוטב
 ⅓ כוס סויה (כדאי דל מלח)
 ⅓ כוס (5-6 כפות) סילאן
 2 כפות צ'ילי מתוק
 1 כף חומץ אורז (או חומץ יין לבן או חומץ רגיל)
 מעט פלפל צ'ילי אדום חריף (לפי הטעם)
 רבע מתוך הג'ינג'ר שקצצנו לירקות

אטריות
 1 חבילה נודל'ס ביצים או פסטה כגון לינגוויני (500 גרם)

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

חזה עוף מוקפץ עם ירקות ונודלס

⇓ הסבר קצר
1.    מבשלים את האטריות (הנודל'ס או הלינגוויני) לפי הוראות היצרן (אל דנטה). בסיום שוטפים במים קרים (על מנת לעצור את הבישול) ומשאירים במסננת.

2.    שוטפים את העוף, מנקים שומנים וחותכים לרצועות בגודל של זרת (1.5 על 6 ס"מ).

3.    מקלפים וקוצצים לרצועות די דקות (הכי חשוב – שיהיו בגודל דומה) את הירקות: גזר, זוקיני, פלפל אדום וכרוב לבן. פורסים לטבעות את הבצל היבש והירוק, הכרישה והסלרי, וקוצצים לגפרורים דקים את הג'ינג'ר (ראו בתמונות).

4.    מניחים בסיר קטן את חומרי הרוטב: סויה, סילאן, צ'ילי מתוק, חומץ וכרבע מכמות הג'ינג'ר שקצצנו. אפשר להוסיף גם כמה טבעות של פלפל צ'ילי אדום חריף. מביאים לרתיחה ומבשלים 5-7 דקות על אש נמוכה, עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומוסיפים לפי הצורך סילאן או חומץ או צ'ילי חריף.

5.    מחממים ווק על להבה גדולה, מוסיפים כף שמן ומעט ג'ינג'ר (שימרו מעט ג'ינג'ר לסוף) ומטגנים בכל פעם קבוצת ירקות אחת, במשך דקה-דקה וחצי, בסדר הבא:
•    בצל יבש לבן ואדום
•    גזר, פלפל אדום, וסלרי
•    כרישה, וזוקיני
•    כרוב לבן
מטגנים על אש גבוהה – חורכים טיפונת, לא יותר מדי, לא מרככים. בגמר הטיגון מעבירים לקערה (את הכל לאותה קערה).

6.    מוסיפים כף שמן, מחכים כמה שניות, ומוסיפים את רצועות העוף: אל תשימו כמות גדולה מדי בבת אחת! כל החתיכות צריכות לגעת במחבת (ולא להיות אחת על השניה).
אחרי כדקה (לפי גודל החתיכות), כשהעוף מתחיל להלבין – הופכים לצד שני, לעוד כחצי-דקה עד דקה. מוציאים את העוף המוכן לקערה נפרדת.

7.    מחברים בווק – כמות של כ- 2 מנות בכל סיבוב: אטריות, ירקות מוקפצים, חזה עוף, מעט ג'ינג'ר טרי, מוסיפים בצל ירוק, וכמה כפות מהרוטב. מקפיצים הכל ביחד כדקה-שתיים, עד שמתחמם, ומגישים מיד.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מבשלים את האטריות
מבשלים את האטריות (הנודל'ס או הלינגוויני) לפי הוראות היצרן.
מומלץ לבשל לדרגת אל דנטה – כלומר לפי מינימום הזמן שרשום על השקית.
בסיום שוטפים כמה שניות במים קרים, על מנת לעצור את הבישול, ומשאירים במסננת.

2.    מטפלים בעוף
שוטפים את העוף, מנקים שומנים, וחותכים לרצועות:
הגודל המומלץ – בגודל של זרת – רצועות ברוחב כ- 1.5 ס"מ ואורך כ- 6 ס"מ.
אפשר גם מעט יותר גדול.
הכי חשוב שכל החתיכות תהיינה דומות בגודלן.

3.    מכינים את הירקות לטיגון
מקלפים וקוצצים לרצועות די דקות את הירקות – אני לא חותכת ממש ל"גפרורים" אלא ל"מקלות" – אבל חשוב שהירקות יהיו פחות או יותר בגודל דומה.
חותכים למקלות – גזר, זוקיני, ופלפל אדום.
פורסים לטבעות – בצל יבש, כרישה, סלרי וכרוב לבן.
קוצצים לגפרורים דקים את הג'ינג'ר – רבע מהכמות קוצצים דק עבור הרוטב.
בצל ירוק – כדאי לחתוך לפיסות של כ- 3 ס"מ.

4.    מבשלים את הרוטב
מניחים בסיר קטן את חומרי הרוטב: סויה, סילאן, צ'ילי מתוק, חומץ ואת הג'ינג'ר שקצצנו.
אפשר להוסיף גם כמה טבעות של פלפל צ'ילי אדום חריף.
מביאים לרתיחה ומבשלים 5-7 דקות על אש נמוכה, עד שהרוטב מסמיך מעט.
טועמים ומוסיפים לפי הצורך סילאן או חומץ או צ'ילי חריף.

הרוטב חייב להיות "חזק"

עם טעמים מודגשים – על מנת שטעמו יורגש במנה הסופית.

5.    מקפיצים את הירקות
מחממים ווק על להבה גדולה, מוסיפים כף שמן ומעט ג'ינג'ר (שימרו מעט ג'ינג'ר לסוף) ומטגנים בכל פעם קבוצת ירקות אחת, במשך דקה-דקה וחצי, בסדר הבא:
•    בצל יבש לבן ואדום
•    גזר, פלפל אדום, וסלרי
•    כרישה, וזוקיני
•    כרוב לבן
מטגנים על אש גבוהה – חורכים טיפונת, לא יותר מדי, לא מרככים!
בגמר הטיגון מעבירים לקערה (את הכל לאותה קערה).
אם מכינים כמות קטנה – אפשר לטגן הכל ביחד: מכניסים לפי הסדר ברשימה, כל חצי דקה מוסיפים עוד ירק.

6.    מקפיצים את העוף
מחממים ווק על להבה גדולה, מוסיפים כף שמן, מחכים כמה שניות – הווק צריך להיות ממש לוהט לפני שזורקים פנימה את רצועות העוף.
מקפיצים את העוף בכמה סבבים: שמים כמות קטנה בכל פעם – כל החתיכות צריכות לגעת במחבת (ולא להיות אחת על השניה). אל תשימו כמות גדולה מדי בבת אחת!
אחרי כדקה (תלוי בגודל החתיכות), כשהעוף מתחיל להלבין בקצוות– הופכים לצד שני, לעוד כחצי-דקה עד דקה.
הוציאו מהמחבת "רגע לפני" שהעוף נראה לכם מוכן!
מעבירים לקערה נפרדת וממשיכים לסיבוב נוסף.

7.    מחברים
מחברים בווק מנה אחת או שתיים, בכמות שניתן לערבב בנוחות:
אטריות, ירקות מוקפצים, חזה עוף, מעט ג'ינג'ר טרי, מוסיפים בצל ירוק, וכמה כפות מהרוטב. מקפיצים הכל ביחד כדקה-שתיים, עד שמתחמם, ומגישים מיד.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» ווק גדול או מחבת רחב, שמתאים לטיגון
» קרש חיתוך
» סכין טובה
» סיר קטן לבישול הרוטב
» סיר ומסננת לבישול האטריות
» 2 קערות, את לירקות ואחת לעוף

הערות
הקפצת (טיגון) הירקות

מומלץ להשתמש בווק – האפקט על הירקות ועל העוף! – שונה לגמרי.

מאחר וכמות הירקות גדולה אני מקפיצה כל ירק בנפרד ומעבירה לקערה – כך נמנע טיגון-יתר (אם מכינים מנה קטנה, כמו במסעדה, אפשר להקפיץ הכל יחד).

את העוף חובה להקפיץ בנפרד! כדאי לטגן אחרון כדי שישאר חם (חימום ארוך לא רצוי).

האטריות

אפשר נודל'ס (אטריות ביצים) ואפשר – אפילו מומלץ – פסטת לינגוויני: יותר בריא, יותר טעים, יותר קל ולרוב יותר זול.

הרוטב

•    הרוטב אמור לצאת מעט "חזק" – מעט יותר מדי חריף-מתוק-מלוח – זה מסתדר אחרי שמחברים את הרוטב עם הירקות, העוף והאטריות.
•    מתיקות: התחילו עם ⅓ כוס סילאן. לאחר בישול וטעימה, אם חסר הוסיפו עוד – בשלבים.
•    חריפות: הוסיפו צ'ילי בזהירות. גם הג'ינג'ר חריף אם כי לאחר הטיגון הוא חריף פחות.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 40 דקות
• הכמות במתכון: 4-6 מנות
• איחסון: יום-יומיים במקרר
• לגירסה הצימחונית ראו: מוקפץ – ירקות מוקפצים בסיגנון סיני

חזה עוף מוקפץ עם ירקות ונודלס מוקפץ עם ירקות ונודלס

 

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: