מסעדת דגים (ובשרים) חדשה ומומלצת בטיילת של אילת:
מסעדת לה סרדין באילת (Les Sardines, Eilat)
באנו פעמיים!
בערב הראשון הגענו די במקרה. כל כך נהנינו שחזרנו למחרת שוב. חופשה קצרה של שלושה ימים באילת הפכה לחוויה בלתי נשכחת, גם בזכות שתי הארוחות שאכלנו בלה-סרדין..
המסעדה ממוקמת נהדר, בטיילת המלך שלמה לא רחוק מקו המים של הלגונה, ונראית מזמינה כמו שאנחנו אוהבים כבר מבחוץ: מוארת, מרווחת, בהירה, נקייה, ממוזגת אך לא מדי, עם מוזיקה יוונית שקטה ברקע. אהבנו את הטאצ' המוזיקאלי השונה מהרגע הראשון.
ככה שנכנסנו עליזים.
קיבלנו תפריט, בחרנו מנות טובות ולא יקרות, הכל הלך מאד מהר, והמתנו..
ואז הגיעה ההפתעה הראשונה: לשולחן הגיעו 7 קעריות סלטים שנראו כל כך יפות וטעימות שמיד הזמנו גם פוקצ'ה. מאחר ולא ציפינו לסלטים – ההנאה הייתה גדולה במיוחד!
היה שם סלט חצילים מדהים, טחינה מצויינת, סלט גזר לאוהבי כוסברה, סלט בטטה עדין, סלט חריף מעולה, סלט תפו"א רוסי, וסלט ירוק נפלא עם גרגרי רימון. עם הפוקצ'ה החמה זה היה כיף גדול.
למנה עיקרית קיבלנו שתי מנות מושלמות: דג דניס על הגריל עם רוטב מצויין בצד (רוטב חמאה ויין לבן טעים מאד, אפשר לבקש ללא כוסברה) ותפוחי אדמה נהדרים (פלחים מושחמים היטב עם מעט מלח גס). הדג היה פשוט מושלם: טרי, עסיסי, שמנמן אך לא גדול מדי.. דג חמוד. טיפת לימון, מעט מלח, קצת רוטב, ועוד ביס מושלם בדרך לפה.
ועוד קיבלנו פסטה – פטוצ'יני עם חתיכות סלמון מטוגן, ברוטב שום, שמן זית, יין לבן, עשבי תיבול ועגבניות שרי. מנה מצוינת! רוטב נהדר, פסטה טובה וסלמון טעים. הרגשנו שבעים ומאושרים, כמו שמרגישים כשהאוכל טעים אך לא כבד מדי. הלכנו להסתובב בטיילת והחלטנו לחזור למחרת.
למחרת חזרנו שוב למסעדת לה סרדין.
בערב השני הרגשנו כבר בבית, והחלטנו ללכת על המלצות השף. למנה ראשונה הזמנו גרבלקס – סלמון כבוש. קיבלנו מנה יפייפיה: סלמון כבוש בסלק, עם שמן זית, גרגרי רימון, נבטים, ארגולה ופלחי לימון. רצועות הסלמון, שנצבעו בצבע בורדו עמוק (מהסלק) היו דקות, מעוגלות וטעימות להפליא. טובלים ברוטב, מצרפים מעט עלים ונותנים ביס.. מושלם!
למנה עיקרית קיבלנו פילה סלמון – פשוט וטעים. עשוי מושלם, עבה ועסיסי, מלווה באותו רוטב חמאה ויין לבן. העיקרית השנייה הייתה מנה מורכבת יותר – דואט לברק סלמון: פילה לברק מגולגל ובתוכו חתיכות סלמון מטוגן, מנה מעניינת וטעימה.
למנה אחרונה הזמנו פרפה חלבה – מתוק וחזק – וגמרנו הכל..
לסיכום: חופש באילת וארוחה טובה – ממש כמו קפיצה קטנה לחו"ל.
בישול איכותי, שירות טוב ומחיר הוגן: 205 שקלים לזוג כולל טיפ ללא שתיה, בערב הראשון, ו- 375 שקל כולל טיפ ובירה אחת בערב השני. מומלץ למי שאוהב אור, מרחב ומוזיקה נעימה, שמאפשרת שיחה נעימה ליד השולחן. היה כיף, מאד נהנינו!
תמונות מהארוחה שלנו
(ליחצו להגדלה)
מסעדת לה סרדין באילת – Les Sardines
הזמנות בטלפון 08-6767488
יישוב: | אילת |
כתובת: | מלון לגונה, אילת (חניה ברחוב אנטיב) |
טלפון: | 08-6767488 |
כיוונים: | טיילת המלך שלמה, ליד מלון לגונה, החוף הצפוני (ליד ספירל פארק – מתקני שעשועים באילת) |
פתוח: | כל יום מ-12, פתוח גם בשבת |
תפריט: | היכנסו לראות את התפריט |
כשר: | המסעדה מגישה מאכלים כשרים |
הערות:
יש גם מנות בשר בתפריט כמו סטייק, פרגיות והמבורגר ויש מנות מיוחדות לקטנטנים (כגון שניצלוני עוף עם צ'יפס).
על המסעדה
קטגוריה: מטיילים ואוכלים בחוץ
סוג: עיר נמל (דגים ועוד)
מחיר: ממוצע
קהל: כולם
נ.ב. בואו לאילת!! מחוץ לעונה (קיץ + חגים) אפשר להשיג דילים משתלמים, לאכול טוב ולהרוויח טיול בדרך (ראו את התמונות למטה).
מסעדת לה סרדין באילת – Les Sardines תרגישו כמו במרסיי או בניס: קרוב לים, הדגים טריים ונפלאים, עשויים ביד מקצועית, והאוירה מזמינה במיוחד. מתאים לחופשה קסומה
« תוכן מקודם »