סלט חגיגי לאירוח: צבעוני, עשיר ומרשים וגם מאד אכיל – חסה עם עגבניות שרי עם תפוח עץ חמצמץ ועם חמוציות אדומות מתקתקות ורוטב נהדר ואגוזי מלך קלויים.. המון מרכיבים שביחד יוצרים הרמוניה מופלאה!
מתכון לסלט חגיגי לאירוח לראש השנה
מתחילים בחסה רעננה, עגבניות שרי ומלפפונים טריים.. ממשיכים בתפוח עץ חמצמץ ועסיסי ומוסיפים חמוציות אדומות מתקתקות.. על הכל מזליפים רוטב ויניגרט נהדר (קל ומהיר אבל מושלם) ומסיימים באגוזי מלך קלויים..
חגיגה של טעמים וצבעים שיוצרים שילוב הרמוני מושלם, הכי סלט לאירוח – מתאים במיוחד לראש השנה (והכל בקלות ובמהירות).
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לסלט 1 חסה עגולה (אמריקאית) (לא גדולה) 1 בצל סגול בינוני 2 מלפפונים 12 עגבניות שרי 1 תפוח עץ חמצמץ ועסיסי (כמו גלה או פינק ליידי) ½ כוס (85 גרם) חמוציות מיובשות מתוקות לא מסוכרות לרוטב ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן זית איכותי ½1 כפות (22 מ"ל) חומץ בלסמי איכותי ½ כפית חרדל דיז'ון חריף ½ כפית סוכר חום כהה 2 שיני שום טרי (כפית אחת של שום כתוש היטב) ⅔ כפית מלח גס גרוס (פעמיים ⅓ כפית) ⅙ כפית פלפל שחור טרי גרוס (חצי של ⅓ כפית) להגשה 80 גרם (¾ כוס) אגוזי מלך טבעיים (לא מלוחים)
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות
• הכמות במתכון: 5-6 מנות
• מומלץ להגיש מיד
טיפים
• אפשר להכין כמה שעות מראש: שומרים כל מרכיב בנפרד, חסה רחוצה ומיובשת בכלי פתוח והיתר בקופסא אטומה במקרר. מאחדים ומוסיפים רוטב ואגוזים ממש לפני הגשה.
• תפוח עץ רצוי לחתוך ברגע האחרון או לשמור בנפרד, לאחר שטיפטפנו מעט לימון מעל.