פורסם ב אירוח, סלטים, ראש השנה

סלט חגיגי לאירוח לראש השנה (סלט חן)

סלט חגיגי לאירוח: צבעוני, עשיר ומרשים וגם מאד אכיל – חסה עם עגבניות שרי עם תפוח עץ חמצמץ ועם חמוציות אדומות מתקתקות ורוטב נהדר ואגוזי מלך קלויים.. המון מרכיבים שביחד יוצרים הרמוניה מופלאה!


מתכון לסלט חגיגי לאירוח לראש השנה

מתחילים בחסה רעננה, עגבניות שרי ומלפפונים טריים.. ממשיכים בתפוח עץ חמצמץ ועסיסי ומוסיפים חמוציות אדומות מתקתקות.. על הכל מזליפים רוטב ויניגרט נהדר (קל ומהיר אבל מושלם) ומסיימים באגוזי מלך קלויים..

חגיגה של טעמים וצבעים שיוצרים שילוב הרמוני מושלם, הכי סלט לאירוח – מתאים במיוחד לראש השנה (והכל בקלות ובמהירות).

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לסלט
 1 חסה עגולה (אמריקאית) (לא גדולה)
 1 בצל סגול בינוני
 2 מלפפונים
 12 עגבניות שרי
 1 תפוח עץ חמצמץ ועסיסי (כמו גלה או פינק ליידי)
 ½ כוס (85 גרם) חמוציות מיובשות מתוקות לא מסוכרות

לרוטב
 ⅓ כוס (80 מ"ל) שמן זית איכותי
 ½1 כפות (22 מ"ל) חומץ בלסמי איכותי
 ½ כפית חרדל דיז'ון חריף
 ½ כפית סוכר חום כהה
 2 שיני שום טרי (כפית אחת של שום כתוש היטב)
 ⅔ כפית מלח גס גרוס (פעמיים ⅓ כפית)
 ⅙ כפית פלפל שחור טרי גרוס (חצי של ⅓ כפית)

להגשה
 80 גרם (¾ כוס) אגוזי מלך טבעיים (לא מלוחים)

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב

סלט חגיגי לאירוח סלט חן

⇓ הסבר קצר
1.   קולים אגוזי מלך:
קולים במחבת שחומם מראש (ללא שמן) במשך 2-3 דקות. קוצצים גס. מקררים.

2.    מכינים את הירקות – חותכים ומניחים בקערה:
חסה לרצועות (לא דקות), בצל לחצאי פרוסות, מלפפונים לפרוסות, עגבניות לרבעים, תפוח עץ לפרוסות דקות.
מוסיפים לקערה את החמוציות.

3.    כותשים שום. מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר (או לצנצנת אטומה) ומנערים היטב.

4.    שופכים את הרוטב על הירקות ומערבבים היטב אך בעדינות, בעזרת שתי כפות.

5.     אגוזים – מוסיפים ממש לפני הגשה. מערבבים טיפה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    קולים אגוזים
• מחממים היטב מחבת טפלון או קרמי במשך כדקה (לא מוסיפים שמן).
• מוסיפים את האגוזים (מקולפים) ומנערים מידי פעם. הופכים לפי הצורך. קולים על אש חזקה במשך 2-3 דקות, עד שהאגוזים משחימים מעט ומדיפים ריח נעים.
• כשמוכן, מורידים מיד מן האש, מעבירים לקרש חיתוך ומשאירים להתקרר קצת.
• כאשר האגוזים חמימים עדיין אך נעימים למגע, קוצצים גס (כל מחצית אגוז לחצי).
• כאשר האגוזים לגמרי קרים, מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה ושומרים עד להגשה.

2.    מכינים את הירקות
• חסה: שוטפים היטב את עלי החסה (השרייה קצרה בקערה גדולה מלאה מי ברז), מנערים ומייבשים היטב. חותכים לרצועות (לא דקות).
הערה: כדאי להיעזר במייבש חסה או במגבות נייר (ראו הסבר ב-אביזרים). חשוב לייבש בעדינות ולא למעוך את עלי החסה.
• בצל: לחתוך לחצי ואז לפרוסות דקות (שליש ס"מ).
• מלפפונים: לחתוך לפרוסות דקות.
• עגבניות: לחתוך לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודלן.
• תפוח עץ: לחתוך לרבעים ואז לפרוסות דקות.

3.    מכינים את הרוטב
• מקלפים וכותשים את השום.
• מכניסים את כל חומרי הרוטב לשייקר ומנערים היטב, למשך כחצי דקה, עד שחומרי הרוטב התערבבו היטב.

4.    חיבור
• בקערה גדולה מניחים את כל הירקות, מוסיפים חמוציות, ושופכים מעל את הרוטב.
• מערבבים בעזרת שתי כפות גדולות, היטב אך בעדינות רבה, בתנועות של היפוך, עד שהירקות כולם כוסו ברוטב.

5.    מוסיפים אגוזים – ממש לפני ההגשה
זורים מעל את האגוזים ומערבבים בעזרת הכפות, בתנועות היפוך, הכי מעט שאפשר.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» קרש חיתוך גדול
» סכין טובה ונוחה (כדאי קטנה משוננת וגדולה חלקה)
» קערה גדולה לסלט + 2 כפות עירבוב
» מיכל לעירבוב הרוטב – שייקר (כוס סגורה לניעור הרוטב)
» מחבת טפלון או קרמי לטיגון האגוזים
» מייבש חסה
» כותש שום

אביזרים טובים מקלים על ההכנה ומקצרים זמנים אך יש תחליפים:

» במקום שייקר: צנצנת זכוכית עם מכסה טוב
» במקום מייבש חסה: על מגש גדול מניחים מגבת נייר ומעל פורסים את החסה השטופה. מכסים במגבת נייר ומנגבים בעדינות
» במקום כותש שום: חותכים ביד, כמו עגבניה, לקוביות קטנטנות

הערות
• את האגוזים הקלויים, לאחר שהתקררו לגמרי, מומלץ לשמור בצנצנת זכוכית אטומה עד לשימוש.

טיפ לסלט משובח: קצר, מהר, עדין

לא לבחוש, לא למעוך, ולא לערבב הרבה זמן. מערבבים בעדינות, בעזרת שתי כפות, בתנועות של היפוך.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• הכמות במתכון: 5-6 מנות
• מומלץ להגיש מיד

טיפים

• אפשר להכין כמה שעות מראש: שומרים כל מרכיב בנפרד, חסה רחוצה ומיובשת בכלי פתוח והיתר בקופסא אטומה במקרר. מאחדים ומוסיפים רוטב ואגוזים ממש לפני הגשה.
• תפוח עץ רצוי לחתוך ברגע האחרון או לשמור בנפרד, לאחר שטיפטפנו מעט לימון מעל.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: