לאוהבי הכבד, הדרך המהירה, הקלה והמושלמת – כבד עוף עם בצל במחבת: בצל ושום, כבד טרי, מטגנים, מטבלים, ומניחים על פירה מדהים או ספגטי טרי. וזהו! המנה מוכנה. קשה לטעות עם זה.. אפשר לגוון עם רוטב סילאן מתוק..
מתכון כבד עוף עם בצל במחבת (עם אופציה לרוטב מתוק)
מומלץ לעבוד רק עם כבד עוף טרי – רצוי לקנות בסמוך לשימוש ולשמור במקרר (לא להקפיא). הכבד צריך להיראות מבריק ויפה, לא אטום, לא נוטה לירוק, ללא כתמים.
את הכבד אפשר לצלות במחבת גדול ועמוק, ואפשר על גבי ברביקיו. כמה זמן מטגנים את הכבד? זמן הטיגון הכולל תלוי כמות הכבד וגודל המחבת: החל מ- 6 דקות ל- ½ ק"ג כבד ועד 9 דקות ל- 1 ק"ג כבד. ככל שהמחבת גדול יותר, הטיגון יהיה קצר יותר.
מגישים מיד – הכבד הכי טעים כשהוא מוקפץ מהמחבת ישר לצלחת!
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים כבד עוף צלוי 1 ק"ג כבד עוף טרי 5 כפות (כ- ⅓ כוס) שמן (זית או קנולה) 4 בצלים יבשים (לבנים, לא אדומים!) 8 שיני שום גדולות ¼ כוס יין פורט או יין קידוש מתוק 2 כפות ברנדי (לא חובה) ½ כפית מלח בישול במגרסה תוספות – לרוטב מתקתק ¼ כוס רכז רימונים 2 כפות סילאן מעט פלפל שחור טרי גרוס (לא חובה) או - להגשה ½ כפית פפריקה חריפה להכנת סלט כבד קצוץ מכינים את הכבד ללא רוטב מתקתק. אפשר להוסיף בסיום פפריקה חריפה.
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
כבד עוף עם בצל במחבת – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה כולל: 25 דקות
• הכמות במתכון: 1ק"ג כבד מספיק ל- 6-8 מנות
• כדאי לאכול מיד! הכי טעים מהמחבת ישר לצלחת
• כשרות: המתכון הזה אינו מטפל בהכשרת הכבד
טיפים
• אם רוצים כבד מטוגן היטב בחוץ אך ורדרד מבפנים – כדאי להכין כמות קטנה. כשמטגנים כמות גדולה מדי הטיגון מתארך בדרך כלל והכבד יצא "עשוי" יותר.
• מה מגישים ליד? רק משהו פשוט! הכי טוב פירה תפוחי אדמה עם חמאה, או ספגטי רגיל! הבצל המטוגן משתלב נפלא עם שניהם.
• ממה שנשאר – מכינים כבד קצוץ נפלא, לשימוש בסנדביץ' של מחר..