פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת צהריים, מתכונים למתחילים, עוף

שניצל ביתי אמיתי

שניצל ביתי אמיתי בדיוק כזה שהילדים אוהבים! שניצל מחזה עוף רך ועסיסי מבפנים, וקריספי מבחוץ. מתכון ברור גם לבשלנים מתחילים: כל השלבים בתמונות!


מתכון לשניצל ביתי אמיתי: איך להכין שניצל

קל, פשוט ומהיר: כך מכינים שניצל ביתי אמיתי מחזה עוף, טעים, ריחני, ובריא – עוד לא נולד הילד שיעמוד בפניו 🙂

איך מכינים? הביטו בתמונות, שלב אחר שלב, וראו את ההסבר הקצר. ולבשלנים המתחילים – יש גם הסבר מפורט: מתאים לצעירים מגיל 12 ולחדשים במטבח..

ראו תמונות, שלב אחר שלב

איך מכינים שניצל - החומרים איך מכינים שניצל - מחזה עוף איך מכינים שניצל ביתי איך מכינים שניצל - 1 - טובלים בקמח איך מכינים שניצל - 2 - טובלים בביצה איך מכינים שניצל - 3 - טובלים בפירורי לחם מטגנים שניצל בשמן עמוק איך מכינים שניצל - טיגון קצר איך מכינים שניצל - טיגון קצר איך מכינים שניצל - טיגון 2-3 דקות מכל צד שניצל מוכן שניצל מוכן אוכלים מיד

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לעוף
 600 גרם חזה עוף טרי, נקי, ופרוס לשניצל
 ½ כפית מלח בישול גרוס (מלח גס בתוך מגרסה)
 ¼ כפית פלפל שחור טרי גרוס (לא חובה)

לציפוי
 2 ביצים
 ⅔ כוס (כ- 100 גרם) קמח רגיל
 ¼1 כוסות (כ- 120 גרם) פירורי לחם
 ¼ כפית מלח שולחן

לטיגון
 כ- ⅔ ליטר שמן לטיגון (רצוי שמן קנולה או שמן תירס)
 נייר סופג

להגשה (אופציונאלי)
 לימון אחד פרוס

• אני ממליצה על פירורי לחם טבעיים פשוטים, ללא תוספות

אופן הכנה

⇓ הסבר קצר
1.    שוטפים את פרוסות החזה עוף, סוחטים ממש בעדינות, מנקים לפי הצורך.
אפשר לדפוק מעט עם פטיש שניצלים. עובי מומלץ: כ- ¾ ס"מ עד ס"מ.
גודל חתיכות נוח: דומה למלבן, בגודל 15 על 7 ס"מ.

2.    מייבשים על מגש או קרש חיתוך גדול, מפזרים מעט מלח גרוס ופלפל שחור משני הצדדים.

3.    מכינים 3 צלחות גדולות וקערית, ומציבים לפי הסדר: צלחת קמח, קערית ביצים – מוסיפים כף מים ורבע כפית מלח וטורפים היטב, צלחת פירורי לחם, וצלחת גדולה ריקה.

4.    טובלים כל חתיכת עוף ב- 3 הציפויים לפי סדר הצלחות (קמח, ביצה, פירורי לחם) ומניחים בצלחת הריקה – אחת ליד השניה. עובדים במהירות. כדאי להתחיל בטיגון כמה שיותר מהר.

5.    במחבת גדולה עם שוליים גבוהים, על להבה גדולה, מחממים שמן בגובה ½1 ס"מ. השמן צריך להיות חם אך לא רותח (בודקים עם קמצוץ פירורי לחם). בינתיים, מכינים כלי נוח לשניצלים המוכנים, מרפדים בנייר סופג, ומניחים אותו בסמוך לכיריים.

6.    מטגנים: כשהשמן חם מניחים במהירות את חתיכות העוף אחת ליד השניה בצפיפות. אחרי 2-3 דקות שולי חתיכות העוף מזהיבות ומתרוממות מעט- הופכים לצד שני ומטגנים כ- 2 דקות נוספות – מוציאים כאשר הצבע חום-זהוב! מניחים מיד על נייר סופג.

מומלץ לאכול מיד כשמסיימים לטגן – אז הכי טעים! כדאי להגיש עם פרוסת לימון.

♦ אם לא אוכלים מיד – מעבירים אחרי כמה דקות מהנייר הסופג לצלחת יבשה!
(לא להשאיר בערמה על הנייר הסופג כי הציפוי סופג את השמן בחזרה ומתרכך)

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
הסבר מפורט

אופן הכנה – הסבר מפורט

1.    מכינים את חזה העוף
שוטפים היטב, סוחטים בעדינות, מנקים מעט שומנים או גידים מיותרים (לפי הצורך).
אם העוף עבה במיוחד אפשר לדפוק מעט, עם פטיש שניצלים. מומלץ להותיר את הבשר בעובי של לפחות ¾ ס"מ. אם החתיכות גדולות אפשר לחתוך את הפרוסות לחתיכות קטנות יותר: מלבן בגודל 15 על 7 ס"מ הוא גודל נוח לטיגון ולהגשה.

2.    מייבשים ומפזרים מעט מלח
מניחים את החתיכות המוכנות על מגש או קרש חיתוך גדול, ומייבשים היטב, בעזרת נייר סופג עבה (אפשר גם לחכות קצת וזה יתייבש לבד כמעט לגמרי).
מפזרים מעט מלח גרוס ואם רוצים – גם מעט פלפל שחור על הצד העליון, הופכים את כל החתיכות ומפזרים טיפונת מלח על הצד השני.

בישראל, בגלל הכשרות, העוף די מלוח

לא להגזים בכמות: ל- 600 גרם חזה עוף יש לפזר כרבע כפית מלח מכל צד (על כל החתיכות ביחד). קל יותר לגרוס ישר על העוף, בתנאי שאומדים נכון את כמות המלח.

3.    מכינים את החומרים לציפוי
מסדרים על השיש שלוש צלחות גדולות וקערית (או צלחת עמוקה) לפי הסדר הבא:
♦   צלחת 1:  שופכים את הקמח, בערימה גבוהה, במרכז הצלחת.
♦   קערית 2:  מניחים את הביצים, מוסיפים כף מים ורבע כפית מלח, וטורפים היטב.
♦   צלחת 3:  שופכים את פירורי הלחם, בערימה גבוהה, במרכז הצלחת.
♦   צלחת 4:  צלחת ריקה, רצוי שטוחה וגדולה, בה יונחו חתיכות העוף לאחר הציפוי.

4.    מצפים את העוף
טובלים כל חתיכת עוף ב- 3 הציפויים לפי הסדר ומניחים בצלחת הרביעית:
♦   קמח: טובלים את העוף בקמח מצד אחד ומצד שני, ומנערים עודפים.
♦   ביצים: מחזיקים בפינה, טובלים במהירות בתוך הביצה, משני הצדדים, בלי לעזוב.
♦   פירורי לחם: מניחים את החתיכה הרטובה מהביצה על גבי פירורי הלחם, ואח"כ הופכים לצד שני, וחוזרים שוב לצד הראשון. אם הכיסוי אינו מלא, הופכים שוב.
♦   לאחר הציפוי, מניחים בצלחת הרביעית, אחת ליד השניה (ולא אחת על השניה).

כדאי לעבוד במהירות, ולהתחיל בטיגון כמה שיותר מהר.

5.    מחממים מחבת עם שמן
ממלאים שמן בגובה ½1 ס"מ במחבת גדולה עם שוליים גבוהים ומניחים על להבה גדולה.
מחממים את השמן היטב – כ- 4-5 דקות. בודקים עם קמצוץ פירורי לחם.
השמן חם במידה הנכונה כאשר מניחים קמצוץ של פירורי לחם בתוך השמן ומיד מופיעות בועות מסביבן. יש להשגיח כל העת על מנת לא לחמם את השמן יותר מדי (כאשר השמן חם מדי פירורי הלחם, כאשר מכניסים אותם לשמן, הופכים מיד חומים-שרופים).

בינתיים,

מכינים כלי גדול (צלחת גדולה או קערה) לשניצלים המוכנים: מרפדים בנייר סופג ומעמידים בסמוך לכיריים.

6.    מטגנים
כשהשמן חם: מניחים במהירות ובזהירות את חתיכות העוף המצופות אחת ליד השניה עד שהמחבת כולו מתמלא (במחבת גדול תיכנס חצי מהכמות).

אחרי 2-3 דקות שולי חתיכות העוף מתרוממות מעט (והעוף מתחיל להראות כמו שניצל). זה הזמן להפוך לצד שני: הופכים בזהירות עם מלקחיים או שני מזלגות עץ גדולים.

מטגנים כ- 2 דקות נוספות – מוציאים כאשר הצבע חום-זהוב יפה! מוציאים ומניחים מיד בכלי שרופד בנייר סופג.

מניחים במהירות את יתר חתיכות העוף בתוך המחבת ומטגנים נגלה נוספת.

טיפים לטיגון:

• זהירות: השמן רותח! צריך לעבוד המהירות אך בזהירות כדי שהשמן לא ישפריץ: לא זורקים את החתיכות פנימה, אלא מניחים בעדינות.
• כשהשמן חם במידה הנכונה מופיעות מיד המון בועיות סביב חתיכות העוף ונשמע רחש של טיגון ברגע שהבשר נוגע בשמן. השמן אמור לכסות את חתיכות העוף כמעט לגמרי.
• במחבת גדולה (בקוטר 32 ס"מ) אפשר לטגן כ- 300 גרם שניצל בכל סבב, ולכן יספיקו שני סבבים לטיגון כל כמות העוף. אם משתמשים במחבת קטנה יותר, ידרשו יותר סבבי טיגון. במקרה כזה, אחרי 3 סבבים, כדאי להחליף את השמן.
• לעיתים הטיגון מתארך: אם קר מאד במטבח, או שהעוף קר מאד, או שהשמן לא היה מספיק חם, או שהמחבת גדול מאד והעוף קירר את השמן – יתכן שידרשו עוד דקה-שתיים לטיגון כל צד.

7.    מגישים
מומלץ לאכול מיד כשמסיימים לטגן – אז השניצל הכי טעים!
כדאי להניח ליד פרוסת לימון – מוסיף המון! וגם ילדים אוהבים..

♦ אם לא אוכלים מיד – מעבירים אחרי כמה דקות מהנייר הסופג לצלחת יבשה!
לא להשאיר בערמה על הנייר הסופג כי הציפוי סופג את השמן בחזרה ומתרכך.
עדיף תמיד לפרוס את השניצלים המוכנים אחד ליד השני, על צלחת או מגש, ולא להניח אותם אחד על השני.

אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מחבת גדולה לטיגון השניצל (רצוי מחבת עבה וגדולה, בקוטר 32 ס"מ ובגובה כ- 6 ס"מ, מחומר קרמי או מטפלון)
» 3 צלחות גדולות שטוחות
» קערית אחת לא גדולה או צלחת עמוקה
» כלי גדול לשניצלים המוכנים
» נייר סופג (רצוי)
» מלקחיים או שני מזלגות עץ (או שני מזלגות גדולים ככל האפשר)
» פטיש שניצלים (לא חובה)

הערות
• עוף טרי: כדאי לעבוד עם עוף טרי ולא עם עוף קפוא. ההבדל בטעם גדול.

• כדאי לקנות חזה עוף טרי פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים אם אוהבים יותר דק – העובי המומלץ: בין ¾ ס"מ לאוהבי השניצל הדק למעט יותר מס"מ (עד 1.5 ס"מ) לאוהבי שניצל עבה במיוחד.

• הפשרה: אם הקפאנו את העוף בבית, יש להפשיר את העוף: מוציאים מהפריזר שעה (בקיץ) עד 4 שעות (בחורף) לפני השימוש.

• פירורי לחם: אני מעדיפה פירורי לחם טבעיים פשוטים (ללא תוספת תבלינים או צבע מאכל).

שניצל ביתי – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• הכמות במתכון: 4-5 מנות
• לפני: יש להפשיר את העוף (מחוץ למקרר, שעה בקיץ, 4 שעות בחורף)
• מומלץ: לאכול מיד
• אם נשאר: כדאי להקפיא, אפילו ליום אחד! מפשירים זמן קצר על השיש (עד שקצת מתרכך) ומחממים 5-10 דקות בטוסטר-אובן, ב- 180 מעלות.

טיפים

• אל תשאירו את השניצלים אחד על השני עם נייר סופג ביניהם למשך זמן רב: הציפוי הפריך סופג את השמן ומתרכך. מיד אחרי שהשמן נספג יש לפזר את השניצלים ולאוורר אותם.
• ליד: הכי מתאים פירה תפוחי אדמה או צ'יפס בתנור, ליחצו על התמונות כאן למטה לשני המתכונים.
• שידרוג: פרוסות לימון יוסיפו המון!

פירה תפוחי אדמה צ'יפס בתנור

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 5 / 5. דירגו אותנו עד כה: 1

היו הראשונים לדרג!

11 תגובות בנושא “שניצל ביתי אמיתי

  1. יצא מוצלח. פעם ראשונה שקוראים הסבר מפורט וטוב כזה. תודה.

  2. יצא ממש ממש טעים! וכן כמו שהרוב כתבו פה, גם אני למדתי להכין שניצלים טעימים ובקלי קלות : ) תודה

  3. יצא נהדר, בפעם הראשונה. הילד סופסוף יכול להגיד שאמא יודעת להכין שניצל

  4. התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: