חזה עוף רך, עסיסי ומלא טעם. מתכון קל ומהיר להכנת חזה עוף מושלם במחבת (אין יותר חזה עוף יבש וקשה). אפשר לאכול אותו כך, להוסיף אותו לרוטב חם או לסלט עוף קר
מתכון לחזה עוף רך, עסיסי וטעים
מתכון מעולה להכנת חתיכות חזה עוף מושלמות במחבת – עסיסיות, רכות, ומלאות טעם.. כמו שהן או בתוספת רוטב או סלט, לארוחה בעוד רגע או להקפאה. זה בריא, טעים, מזין ואפילו דל קלוריות! ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל כמו חדש!
כשיש לכם בפריזר קופסא עם חזה עוף אתם תמיד מסודרים – לכולם יש מה לאכול, גם למבוגרים, וגם לילדים – מומלץ לארוחת צהריים לילדים שמחממים באופן עצמאי.
ויש גם הסבר מפורט לבשלנים מתחילים – מתאים לצעירים מגיל 12 ולחדשים במטבח.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים העוף 900-950 גרם חזה עוף טרי, נקי ופרוס (3 פרפרים)* ½ כוס קמח 1 כפית מלח בישול (גרוס או מלח גס בתוך מגרסה) ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס 4 כפות (¼ כוס) שמן (שמן זית או שמן אחר לטיגון) • כדאי לקנות חזה עוף טרי, פרוס, נקי, ומוכן לעבודה. אפשר לבקש מהקצב לדפוק מעט עם פטיש שניצלים - עובי מומלץ: ½1 - 1 ס"מ.
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
חזה עוף רך ועסיסי במחבת – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות
• לפני: יש להפשיר את העוף (מחוץ למקרר, שעה בקיץ, 4 שעות בחורף)
• מומלץ: להקפיץ מהמחבת ישירות לצלחת..
• הקפאה: מצויין להכין מראש ולהקפיא – נשמר מצויין במקפיא!
• חימום: לאחר הפשרה – חימום קצר במיקרוגל
• הכמות במתכון: 8 מנות
טיפים
• ילדים – מומלץ לילדים שמחממים לבד מנה לצהריים: מקפיאים בקופסאות קטנות, מניחים מנה אחת על צלחת ומחממים קצרות במיקרו.
• שידרוג – רוטב טוב! המון מתכונים נהדרים מתחילים אצלנו בחזה עוף מוקפץ – ועם כל רוטב מתקבלת מנה שונה לחלוטין. הכנת חזה העוף דומה בכל המתכונים, אך חיתוך הבשר משתנה לעיתים ← הצעות למיני רטבים נהדרים שמתאימים לחזה עוף
• סלט עוף קר – אין מתאים מהמתכון הזה להכנת חזה עוף לסלט עוף קר – העוף נשאר רך ועסיסי גם כשהוא מתקרר.
האם אפשר לוותר על הקמח?
היי מורן, אפשר אבל זה יצא פחות רך.
אם אוכלים מיד בסיום הטיגון אז פחות מרגישים בהבדל.
אם מקפיאים ומחממים – מרגישים בהבדל. העוף פחות רך ועסיסי.