כבד קצוץ ביתי הוא אחד הדברים הטעימים ואין קל ממנו להכנה. טיגון מהיר של הכבד, ביצה קשה, מקררים ומרסקים. פשוט ומהיר.. נהדר כמנה ראשונה בארוחת שישי, בסנדביץ' מושקע לעבודה, וכמובן בפסח!
מתכון לכבד קצוץ
מומלץ לטגן את הכבד עם בצל ושום (אני מוסיפה גם מעט ברנדי ויין אדום מתוק) ולקרר היטב לפני שמרסקים. ראו מתכון מעולה פשוט וקל לכבד עוף צלוי עם בצל. לא כותשים את הכבד במעבד מזון בעודו חם!
כדאי לאכול את הכבד באותו יום או לכל היותר ביום למחרת. מגישים עם סלט עגבניות וחומץ בלסמי, או בתוך סנדביץ' עם חסה ומלפפון חמוץ, או עם כפית קונפיטורה טובה על גבי טוסט מחלה מתוקה. בפסח, כמובן, מגישים עם חרוסת ומצה..
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים 1 ק"ג כבד עוף מטוגן עם בצל 4 ביצים קשות (קרות) ½ - ¼ כפית מלח תוספות אופציונאליות 2 כפות יין פורט או יין קידוש מתוק 2 כפות ברנדי להגשה עגבניות שרי, ריבה מתוקה, טוסט, חלה..
אופן הכנה
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: פחות מ- 10 דקות לאחר טיגון הכבד, וקירור של 30 דקות.
• הכמות במתכון: 8-10 מנות.
• קירור: מומלץ לקרר שעה במקרר לפני שמגישים.
• הכי טעים באותו יום. אפשר לשמור יום נוסף במקרר.
טיפים:
לארוחת ערב חגיגית: מטגנים את הכבד באותו יום ושומרים במקרר. כשעתיים לפני הארוחה מרסקים במעבד מזון ומחזירים למקרר עד להגשה.