פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת ערב, בראנץ, מתכונים למתחילים, סוכות, פסטה, שבועות

פשטידת גבינות (פשטידת פסטה וגבינת גאודה)

פשטידת גבינות פשוט מדהימה! – עדינה, קלילה, טעימה, ועם גבינת עיזים במקום גבינה צהובה. אצלי במשפחה זה הפך במהירות ללהיט – כמה שקל ומהיר להכין ככה מוצלח וטעים (מתאים מאד לילדים)


מתכון לפשטידת גבינות (פשטידת פסטה וגבינת גאודה עיזים)

פשטידה טעימה מאד וקלה במיוחד להכנה – רק מערבבים את הכל בקערה! חשוב להשתמש בכל סוגי הגבינות (וכן בשמנת חמוצה) כדי לקבל טעם עשיר ומלא – פשטידה עם מינימום עבודה ומקסימום הצלחה. אני מעדיפה להכין עם אטריות רחבות (פטוצ'יני) אבל אפשר להכין עם כל פסטה.

העיקרון: מערבבים כל החומרים בקערה גדולה עם מטרפת יד. מערבבים תמיד עד שהתערובת נראית אחידה ואז מפסיקים – לא ממשיכים לערבב מעבר לדרוש.

כדאי להמתין רבע שעה לפני שמגישים, כדי שהגבינות יתייצבו. הטעם עשיר יותר למחרת!

מתכון דומה, עם צ'דר במקום גאודה ראו כאן: פשטידת גבינות עם צ'דר, גבינה מלוחה ויוגורט.

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול
בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון

לפסטה
 500 גרם (חבילה) פסטה פטוצ'יני (אטריות)
 5 ליטר מים
 4 כפיות מלח בישול גס

לגבינות
 2 ביצים
 300 גרם גבינה לבנה רגילה
 ½ כוס שמנת מתוקה (120מ"ל)
 1 גביע שמנת חמוצה
 125 גרם גבינה בולגרית (למריחה)
 120 גרם גבינת גאודה עיזים
 60 גרם גבינת פרמיז'ן
 20 גרם חמאה (לא חובה)
 ¾1 -  ½1 כפיות מלח בישול גס (לפי מליחות הגבינה)
 קומץ גרגרי פלפל שחור גרוס גס

• גבינה בולגרית - מומלץ גבינה בולגרית למריחה של גד (125 גרם = חצי קופסא)
• גאודה עיזים - יש חריצים (חתיכות גבינה) ארוזים של גד במשקלים שונים

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

פשטידת גבינות עם גאודה

⇓ הסבר קצר
1.    מבשלים את הפסטה ב- 5 ליטר מים + מלח, לפי הוראות היצרן (לבשל את הזמן המינימאלי שרשום על השקית כך שהפסטה תהיה אל-דנטה).

2.    מחממים תנור אפייה ל- 180° [צלזיוס].

3.    מגרדים את הגבינות בפומפיה: גאודה ובולגרית במגרדת (פומפייה) גסה ופרמיז'ן במגרדת דקה (שימוש בגבינה בולגרית למריחה חוסך עבודה ומעולה לפשטידה).

4.    בקערה גדולה טורפים 2 ביצים שלמות עם מלח ופלפל שחור.
• מוסיפים גבינה לבנה ומאחדים עם מטרפת יד עד שהתערובת אחידה וחלקה.
• מוסיפים בולגרית למריחה, שמנת חמוצה ושמנת מתוקה, ומערבבים היטב.
• מוסיפים את הגאודה (ובולגרית אם היא מגורדת) לקערה ומערבבים בעדינות.

5.   מעבירים את הפסטה לקערת הגבינות ומערבבים (כדאי עם מזלג פלסטי גדול לפסטה). מעבירים הכל לתבנית ומיישרים טיפונת (לא לשטח, ולא ללחוץ).

6.   מפזרים מעל חצי מכמות הפרמיז'ן ודוחפים פנימה. מפזרים מעל את היתר.

7.   חותכים את החמאה (הקרה) לחתיכות ממש קטנות ומפזרים מעל לפשטידה (לא חייבים, אבל זה מוסיף קרנצ'יות).

8.   מכניסים לאמצע התנור ל- 50-60 דקות, עד שהפסטה מזהיבה.

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» תבנית אפייה לתנור: מומלץ פיירקס גדול (כגון אליפסה באורך 39 ס"מ ובגובה 7 ס"מ) או 2 פיירקסים קטנים או קחו חצי מכל הכמויות במתכון כדי להכין בפיירקס קטן (אפשר גם בטוסטר אובן)
» סיר לבישול פסטה + מסננת לפסטה
» קערה גדולה לעירבוב + מטריפת יד (לא חובה)
» מגרדת גבינה גסה (חורים גדולים) ועדינה (חורים קטנים)

הערות
אפיה

• לא לאפות בחום גבוה מ- 180°! בגלל השימוש בביצים אפיה בחום גבוה מדי גורמת להיווצרות קרום מיד בתחילת האפיה ולכן הגבינה שבפנים לא נאפית כראוי.
• מוציאים מהתנור מיד כשמוכן – לא להשאיר בתנור כי המאפה יתייבש.

גבינות

• את הגבינות הרבה יותר קל לגרד כשהן ממש קרות. לכן כדאי לשמור את הגבינות במקרר עד לרגע הגירוד.
• פרמיז'ן: כדאי להחזיק בבית חתיכת גבינה שלמה, לחתוך ממנה את הכמות הדרושה ולגרד. פרמיז'ן מגורד טרי אינו דומה בטעמו לפירורי פרמיז'ן קנויים.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן בתנור: קרוב לשעה
• הכמות במתכון: 12-14 מנות
• נשמר היטב 5 ימים במקרר

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: