פסטה עם עגבניות ושמנת (רוטב עשיר) בתנור – זו הפשטידה הכי אהובה אצלנו! הפסטה הפכה לפק"ל יום הולדת כאשר מארחים משפחה: גם ילדים אוהבים וגם מבוגרים ומומלץ להכין יום קודם – אידיאלי לאירוח..
מתכון פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור
רוטב עשיר של עגבניות ושמנת, קל ופשוט להכנה אך מופלא בטעמו: בצל, פלפל, עגבניות כתושות מקופסה, ושמנת מתוקה! כשהכל כבר בתבנית, מוסיפים מעט גבינת צ'דר ופרמיזן, ושולחים לתנור לחצי שעה..מקבלים מאפה של פסטה עם עגבניות ושמנת בתנור, כיף גדול!
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לפיירקס (תבנית אפייה) ממש גדול בפיירקס קטן שימו חצי מהכמויות במתכון לפסטה 500 גרם (חבילה) ספגטי (כדאי ספגטיני) 5 ליטר מים 3 כפיות מלח בישול גס לירקות 4 כפות (¼ כוס) שמן זית לטיגון 3 בצלים יבשים (רצוי גם בצל אדום) 4 פלפלים צבעוניים (אדום,כתום,צהוב) ½ ראש (כ- 8 שיניים) שום 1 קופסא עגבניות כתושות (800 גרם עגבניות משומרות) 250 מ"ל (1 חבילה) שמנת מתוקה לבישול (15%) 2 כפיות מלח בישול גס ½ כפית פלפל שחור טרי גרוס לחיבור 120 גרם גבינת צ'דר 60 גרם גבינת פרמיז'ן • ספגטיני - ספגטי הכי דק (מס. 1). כדאי לנסות להשיג ספגטי דק מאד, יוצא הרבה יותר טעים. אפשר גם ספגטי רגיל.
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
פסטה עם עגבניות ושמנת – ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..
• זמן הכנה: 35 דקות
• זמן בתנור: 40 דקות
• הכמות במתכון: 10-12 מנות
• נשמר היטב 4-5 ימים במקרר
לעוד מתכון של פסטה עם עגבניות (ללא שמנת) ראו: פסטה ברוטב עגבניות צלויות
האם יש אפשרות להכין ללא הגבינות כדי שיהיה פרווה תודה
היי רחל,
לא ניתן ללא גבינות ושמנת להכין ממש אותה פשטידה.
תוכלי להכין פסטה ברוטב פלפלים ועגבניות לפי המתכון, עם שמנת צמחית על מנת להעשיר את הרוטב.
התגובות הועברו לכאן מהאתר הישן (2013)