פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, מתכונים למתחילים, תפוחי אדמה בתנור

פירה בטטה

פירה בטטה טעים וקל – הוסיפו בטטה לפירה תפוחי אדמה פשוט וקיבלתם שידרוג משמעותי לרמה של פירה כמו במסעדה. נכון, אחרי שהילדים טועמים פעם אחת – הם אולי לא יסכימו לחזור לפירה רגיל, אבל זה באמת החסרון היחיד..


פירה בטטה טעים במיוחד (שילדים אוהבים): שידרוג ענק לפירה הסטנדרטי

השקעה ממש לא גדולה – בטטה ובישול קצר שלה – ויש לכם פירה 5 כוכבים, כמו במסעדה.. את תפוחי האדמה אפשר לבשל גם מראש ולשמור במקרר. את הבטטה בשלו ממש לפני ההגשה, חברו והגישו.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

קוביות בטטה מבשלים בטטה 12 דקות פירה בטטהפירה בטטה עם תפוחי אדמהפירה בטטה

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים

לפירה (כ- 6 מנות)
 1 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה (זן מומלץ: גורמה של הדוד משה)
 350 גרם בטטה (בטטה אחת בינונית)
 50-60 גרם חמאה, לפי הטעם
 ½ כפית מלח בישול
 1 כפית מלח שולחן (לפי הטעם)

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.  תפוחי אדמה

• מסדרים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה וגדולה.

• מנמיכים את האש. מבשלים 30-50 דקות, לפי הגודל (45 דקות לגודל בינוני). בודקים עם סכין חדה – הסכין חייבת לחדור בקלות. בסיום הבישול מוציאים מהסיר ומניחים על מגש גדול, ללא נוזלים, ומקררים (אפשר לקרר חצי שעה במקרר – קל יותר לקלף תפו"א קרים).

• מקלפים – קל יותר עם סכין כהה – ומניחים בקערה גדולה.

2.  בטטה

• מקלפים את הבטטה, חותכים לקוביות גדולות, מניחים בסיר קטן, מכסים במים, ומוסיפים חצי כפית מלח בישול.

• מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים 12 דקות. בסיום הבישול מוציאים מהסיר (עם כף מחוררת) ומצרפים לקערת התפו"א.

3.  חיבור

• מוסיפים חמאה חתוכה לקוביות ומלח שולחן (מתחילים מכפית אחת ואח"כ טועמים ומתקנים).

• מועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג גדול, עד למרקם הרצוי.

4.  חימום

• הכי קל לחמם במיקרוגל (כדאי לערבב באמצע).

5.  הגשה

• אפשר להגיש כמו שזה, או להגיש עם שמנת חמוצה ליד

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» סיר גדול שיכול להכיל את כל תפוחי האדמה
» מועך תפוחי אדמה (לא חובה). אפשר להשתמש במזלג, כדאי הכי גדול שיש
» קערה גדולה ורחבה, רצוי לא מפלסטיק

הערות
חשוב שתפוחי האדמה יהיו מזן מתאים: קיראו עוד על פירה ועל תפוחי אדמה כאן
איך וכמה..

• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן בישול: 30-50 דקות (תלוי בגודל התפוד)
• מקרר: נשמר מצויין במקרר יומיים-שלושה. מוציאים מנה אחת ומחממים
• חימום: רק במיקרוגל (כדאי לחמם מנות קטנות)
• הכמות במתכון: 6 מנות

טיפים

• אל תבשלו את הבטטה יותר מדי!
• בסיום הבישול כדאי לקרר את תפוחי האדמה במקרר, אפילו רק לחצי שעה – קל יותר לקלף אחרי קירור.

מועך תפוי אדמה מומלץ

לאחר חיפושים של שנים אחרי המועך המושלם מצאתי! הוא מעולה, אבל מאד יקר בארץ. והנה פתאום אפשר למצוא אותו במחיר סביר באמזון 🙂

מועך תפוחי אדמה מומלץ מאמזון!
מועך להכנת פירה של קיצ'ן אייד

מועך מצויין של KitchenAid במחיר מעולה (9-10 דולר ביום טוב. אם זה יקר יותר חכו כמה ימים). שימו לב לצבע – יש הבדלים במחיר בין הצבעים.

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: