פירה בטטה טעים וקל – הוסיפו בטטה לפירה תפוחי אדמה פשוט וקיבלתם שידרוג משמעותי לרמה של פירה כמו במסעדה. נכון, אחרי שהילדים טועמים פעם אחת – הם אולי לא יסכימו לחזור לפירה רגיל, אבל זה באמת החסרון היחיד..
פירה בטטה טעים במיוחד (שילדים אוהבים): שידרוג ענק לפירה הסטנדרטי
השקעה ממש לא גדולה – בטטה ובישול קצר שלה – ויש לכם פירה 5 כוכבים, כמו במסעדה.. את תפוחי האדמה אפשר לבשל גם מראש ולשמור במקרר. את הבטטה בשלו ממש לפני ההגשה, חברו והגישו.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים לפירה (כ- 6 מנות) 1 ק"ג תפוחי אדמה לאפייה (זן מומלץ: גורמה של הדוד משה) 350 גרם בטטה (בטטה אחת בינונית) 50-60 גרם חמאה, לפי הטעם ½ כפית מלח בישול 1 כפית מלח שולחן (לפי הטעם)
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
איך וכמה..
• זמן הכנה: 20 דקות
• זמן בישול: 30-50 דקות (תלוי בגודל התפוד)
• מקרר: נשמר מצויין במקרר יומיים-שלושה. מוציאים מנה אחת ומחממים
• חימום: רק במיקרוגל (כדאי לחמם מנות קטנות)
• הכמות במתכון: 6 מנות
טיפים
• אל תבשלו את הבטטה יותר מדי!
• בסיום הבישול כדאי לקרר את תפוחי האדמה במקרר, אפילו רק לחצי שעה – קל יותר לקלף אחרי קירור.
מועך תפוי אדמה מומלץ
לאחר חיפושים של שנים אחרי המועך המושלם מצאתי! הוא מעולה, אבל מאד יקר בארץ. והנה פתאום אפשר למצוא אותו במחיר סביר באמזון 🙂
מועך מצויין של KitchenAid במחיר מעולה (9-10 דולר ביום טוב. אם זה יקר יותר חכו כמה ימים). שימו לב לצבע – יש הבדלים במחיר בין הצבעים.