עוגת בננות עשירה ועסיסית, עם קוקוס, לחה ונימוחה, הכי בית שיש.. טעימה חמה מהתנור, או קרה למחרת מהמקרר. ילדים פשוט משתגעים עליה, וגם המבוגרים! והבונוס: מערבבים הכל בקערה – ללא מיקסר – רבע שעה והעוגה בתנור. יותר קל מזה אין! ואפשר לעשות מזה גם מאפינס בננה נהדר!
עוגת בננות בחושה עם קוקוס / מאפינס בננה:
טעים, קל, ולא צריך אפילו מיקסר
זו עוגה שתמיד מתאימה – באמצע השבוע וגם ביום שישי, בחורף וגם בקיץ, לילדים ומבוגרים. העוגה יוצאת לחה ועסיסית, בטעם עשיר, כשהקוקוס מוסיף טויסט מיוחד (אל תחששו, גם מי שממש לא אוהב קוקוס יאהב את העוגה הזו. בדוק).
מומלץ להשתמש בבננות ממש בשלות וגדולות. בעונת החורף כשהבננות טעימות במיוחד העוגה יוצאת פשוט מעדן!
אפשר לאפות בתבנית אינגלישקייק או בתבנית שקעים
אני מכינה 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אינגליש קייק אחת ועוד 18 מאפינס (קאפקייקס) בגודל בינוני.
עוגת בננות / מאפינס בננה – מכינים מאותה תערובת
ראו תמונות איך מכינים (שלב אחר שלב) אחרי ההסבר
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים ל- 2 תבניות אינגליש קייק (באורך 31 ס"מ) או תבנית אינגליש קייק + 18 קאפקייקס (בגודל רגיל) לעוגה 4 ביצים L 1 כוס+2 כפות (220 גרם) סוכר לבן ⅓ כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום כהה 200 מ"ל שמן קנולה (כוס חד פעמית רגילה מלאה לגמרי) 2 כוסות פחות כף (270 גרם) קמח רגיל ½1 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה (5 כפיות מדידה שטוחות) 1 כוס + 1 כף (85 גרם) קוקוס 4 כפות (¼ כוס / 60 מ"ל) רום ½1 כפיות תמצית וניל לבננות 4 בננות גדולות ובשלות (אם הבננות לא מספיק מתוקות, הוסיו כף סוכר) לאפייה תרסיס שמן לשימון התבניות 50 גרם שבבי שקדים מולבנים (לא חובה, אבל רצוי) הערה סה"כ סוכר 300 גרם, ½1 כוס תוספות אפשר להוסיף לבלילה תוספות (2 חופנים) כגון: שוקולד צ'יפס לבן או חום, חתיכות פקאן או אגוז מלך וכדומה (זה די מיותר לדעתי. אולי במאפינס, ולמי שחייב שוקולד)
אופן הכנה
ראו תמונות, שלב אחר שלב
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
איך וכמה..
• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן אפייה: כ- 45 דקות (27 דקות למאפינס)
• נשמר 5 ימים במקרר
• נשמר מעולה בהקפאה
• כדאי לאפות בתבנית פיירקס או מתכת
עוגה חמה או קרה? מיד או למחרת?
העוגה טעימה מאד כשהיא עדיין חמימה, כשעה-שעתיים אחרי האפייה, וטעימה מאד – אך שונה לגמרי – למחרת, קרה מהמקרר.
טיפ
• אני מכינה 2 תבניות אינגליש קייק ואחת מהן מקפיאה מיד לאחר שהעוגה מתקררת.
• אפשר לחלק לשני חצאים, לארוז בנפרד ולהקפיא – מתאים לתת לסטודנט 🙂
• ואפשר לאפות בתבנית שקעים (עם או בלי תוספות – בתמונה עם שוקולד צ'יפס לבן)