פורסם ב בראנץ, עוגות בחושות, עוגות פירות, קאפקייקס, קינוחים קלים

עוגת בננות

עוגת בננות עשירה ועסיסית, עם קוקוס, לחה ונימוחה, הכי בית שיש.. טעימה חמה מהתנור, או קרה למחרת מהמקרר. ילדים פשוט משתגעים עליה, וגם המבוגרים! והבונוס: מערבבים הכל בקערה – ללא מיקסר – רבע שעה והעוגה בתנור. יותר קל מזה אין! ואפשר לעשות מזה גם מאפינס בננה נהדר!


עוגת בננות בחושה עם קוקוס / מאפינס בננה:
טעים, קל, ולא צריך אפילו מיקסר

זו עוגה שתמיד מתאימה – באמצע השבוע וגם ביום שישי, בחורף וגם בקיץ, לילדים ומבוגרים. העוגה יוצאת לחה ועסיסית, בטעם עשיר, כשהקוקוס מוסיף טויסט מיוחד (אל תחששו, גם מי שממש לא אוהב קוקוס יאהב את העוגה הזו. בדוק).

מומלץ להשתמש בבננות ממש בשלות וגדולות. בעונת החורף כשהבננות טעימות במיוחד העוגה יוצאת פשוט מעדן!

אפשר לאפות בתבנית אינגלישקייק או בתבנית שקעים

אני מכינה 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אינגליש קייק אחת ועוד 18 מאפינס (קאפקייקס) בגודל בינוני.

עוגת בננות / מאפינס בננה – מכינים מאותה תערובת

פרוסה של עוגת בננות וקוקוס מאפינס בננה (קאפקייקס בננות)

ראו תמונות איך מכינים (שלב אחר שלב) אחרי ההסבר

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים ל- 2 תבניות אינגליש קייק (באורך 31 ס"מ)
או תבנית אינגליש קייק + 18 קאפקייקס (בגודל רגיל)

לעוגה
 4 ביצים L
 1 כוס+2 כפות (220 גרם) סוכר לבן
 ⅓ כוס דחוסה (80 גרם) סוכר חום כהה
 200 מ"ל שמן קנולה (כוס חד פעמית רגילה מלאה לגמרי)
 2 כוסות פחות כף (270 גרם) קמח רגיל
 ½1 שקיות (15 גרם) אבקת אפייה (5 כפיות מדידה שטוחות)
 1 כוס + 1 כף (85 גרם) קוקוס
 4 כפות (¼ כוס / 60 מ"ל) רום
 ½1 כפיות תמצית וניל

לבננות
 4 בננות גדולות ובשלות
 (אם הבננות לא מספיק מתוקות, הוסיו כף סוכר)

לאפייה
 תרסיס שמן לשימון התבניות
 50 גרם שבבי שקדים מולבנים (לא חובה, אבל רצוי)

הערה
סה"כ סוכר 300 גרם, ½1 כוס

תוספות
אפשר להוסיף לבלילה תוספות (2 חופנים) כגון:
שוקולד צ'יפס לבן או חום, חתיכות פקאן או אגוז מלך וכדומה
(זה די מיותר לדעתי. אולי במאפינס, ולמי שחייב שוקולד)

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    מחממים תנור אפייה ל- 170° [צלזיוס].

2.    משמנים את התבניות.

3.    מועכים את הבננות היטב עם מזלג גדול (הכי נוח על צלחת גדולה).

4.    לקערת החומרים היבשים:
מנפים את הקמח, מוסיפים אפקת אפייה, וקוקוס ומערבבים היטב עם כף.

5.    לקערת החומרים הרטובים:
מניחים את הביצים, מוסיפים סוכר (2 הסוגים) וטורפים היטב עם מטריפה ידנית, עד להמסה מלאה של הסוכר בביצים.

6.    מוסיפים לביצים שמן ורום וטורפים שוב היטב, עד לקבלת עיסה אחידה.

7.    מוסיפים את הבננות לקערת הביצים וטורפים היטב.

8.    מוסיפים את הקמח עם הקוקוס לקערת הביצים ב- 3 חלקים וטורפים הכי מעט שאפשר.
(מוסיפים שליש וטורפים ממש מעט, מוסיפים עוד שליש, ועוד עירבוב קצר, וואז שליש אחרון ועירבוב רק עד שהתערובת אחידה והקמח כולו אוחד לתוך הביצים)

תוספות: אם רוצים להכניס לתערובת תוספות זה הזמן: מערבבים פנימה (עירבוב קצר) חתיכות אגוזי מלך או שוקולד צ'יפס וכדומה.

9.    יוצקים את התערובת לתבניות. מנערים ליישור ומפזרים מעל את השקדים.

10.  אפייה:

• מכניסים לשליש התחתון של התנור, למשך 45-48 דקות.
• בודקים אחרי 45 דקות: קיסם כמעט יבש עם מעט פירורים לחים עליו, עוגה קפיצית למגע. חשוב לא לאפות יותר מדי!!

אפיית מאפינס: אופים 25-27 דקות בלבד!

• מוציאים מיד ומקררים על השיש.
• אם רוצים להוציא מהתבנית מחכים שהעוגה תתקרר לגמרי.
• שומרים במקרר.

הגשה

אפשר לאכול פושר, או קר מהמקרר.
אפשר לפזר אבקת סוכר אם הבננות לא מספיק מתוקות.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

עוגת בננות - מועכים בננה עוגת בננות - משמנים תבניתעוגת בננות - מנפים קמחעוגת בננות - מוסיפים קוקוס עוגת בננות - קערת רטוביםעוגת בננות - טורפים היטבעוגת בננות - מוסיפים בננות עוגת בננות - מוסיפים קמחעוגת בננות - מערבבים מינימוםעוגת בננות - תוספות עוגת בננות - ממלאים תבניותאינגליש וקאפקייקס בננות וקוקוס

לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» 2 תבניות אינגליש קייק לתנור: מומלץ פיירקס או מתכת
או תבנית אינגליש קייק אחת + 18 קאפקייקס
• תבנית אינגליש קייק סטנדרטית: באורך 31 ס"מ X רוחב 10 ס"מ X גובה 7 ס"מ
• קאפקייקס בגודל רגיל (מידה 4-5): תבנית שקעים עם 18 עטרות נייר (מנג'טים) לאפייה
» 2 קערות בינוניות
» צלחת ומזלג גדול למעיכת הבננות
» מסננת עדינה לניפוי הקמח (רצוי)
» מטריפה (ידנית) (אם אין אפשר גם מזלג גדול)

הערות
• קוקוס – לא כדאי לוותר!
• קמח – כדאי להשתמש בקמח ייעודי לעוגות בחושות (כגון שטיבל מס.5)

הקפאה

• לאחר שהעוגה התקררה לגמרי בתוך התבנית, מוציאים בעדינות – משחחרים עם סכין בצדדים והופכים..
• עוטפים בנייר אפייה, ניילון נצמד ושקית ניילון. סוגרים היטב. אפשר להקפיא לזמן ארוך.
• הפשרה – משאירים ארוז בניילון ומפשירים על השייש כשעתיים. לאחר הפשרה שומרים במקרר

איך וכמה..

• זמן הכנה: 15 דקות
• זמן אפייה: כ- 45 דקות (27 דקות למאפינס)
• נשמר 5 ימים במקרר
• נשמר מעולה בהקפאה
• כדאי לאפות בתבנית פיירקס או מתכת

עוגה חמה או קרה? מיד או למחרת?

העוגה טעימה מאד כשהיא עדיין חמימה, כשעה-שעתיים אחרי האפייה, וטעימה מאד – אך שונה לגמרי – למחרת, קרה מהמקרר.

טיפ

• אני מכינה 2 תבניות אינגליש קייק ואחת מהן מקפיאה מיד לאחר שהעוגה מתקררת.
• אפשר לחלק לשני חצאים, לארוז בנפרד ולהקפיא – מתאים לתת לסטודנט 🙂
• ואפשר לאפות בתבנית שקעים (עם או בלי תוספות – בתמונה עם שוקולד צ'יפס לבן)

מאפינס בננה וקוקוסמאפינס בננה עם שוקולד צ'יפס לבן

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: