פורסם ב אוכל שילדים אוהבים, ארוחת ערב, בראנץ, מאפים, מתכונים למתחילים, מתכונים לשבת בבוקר, שבועות

מתכון לפנקייק

אין כמו פנקייק בשבת בבוקר (או ביום חול לארוחת ערב או בצהרי יום חופש או כשחולים או בחורף שקר או בקיץ שחם או כשהילדים מביאים חברים [גם הגדולים..] או סתם כי מתחשק) מתכון פשוט עם תמונות לפנקייק טעים שגם ילדים יכולים להכין


איך מכינים פנקייק? מתכון לפנקייק לילדים

איך מכינים פנקייק מושלם ב-5 דקות? מערבבים את החומרים, מניחים מחבת על האש, ומתחילים לטגן 🙂

בענין החמאה – אוהדים מושבעים (ואמריקאים) יאמרו שחייבים חמאה. אם לא מתאים לכם – החליפו בשמן קנולה (כרשום בחומרים). רוב הילדים לא ירגישו בהבדל..

רוויון – אפשר להחליף את החלב ברוויון אבל אז אל תוותרו על ¼ כפית סודה לשתיה שבמתכון. הרוויון אומנם משפיע על המרקם הסופי של הפנקייק אבל בבדיקה שעשיתי, לרוב הטועמים לא היתה דעה בענין (הכל טעים, אמא, תפסיקי לשאול..)

מה כדאי לשים על הפנקייק? הילדים הכי אוהבים סירופ מייפל או שוקולד נוטלה. ריבה חמצמצה או רוטב תפוזים יגרמו גם למבוגרים להתנפל על הפנקייקס.

פנקייק עם ריבת תותים תוצרת בית..

ליחצו כאן לראות מתכון לריבת תותים!
פנקייק עם ריבת תותים תוצרת בית

פנקייק עם שוקולד..

פנקייק עם שוקולד

איך מכינים

החומרים הדרושים

חומרים
ל- 5-6 פאנקייקס גדולים
 1 כוס קמח רגיל (140 גרם)
 1 כוס חלב
 1 ביצה L
 2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם)
 ¼ כפית סודה לשתיה (לא חובה)
 2 כפות סוכר (רצוי סוכר דמררה)
 ½ כפית מלח שולחן
 1 כף שמן קנולה
 30 גרם חמאה (או 2 כפות שמן)
 מעט שמן לטיגון

תוספות אופציונאליות לבצק
 ½ כפית תמצית וניל (מומלץ!)
 גרידה מלימון אחד

להגשה
 סירופ מייפל
 שוקולד למריחה (כמו נוטלה או ממרח שוקולד דומה)
 ריבה (כגון קונפיטורת תותים טובה) (מתכון לריבת תותים פשוט מושלמת!)
 רוטב תפוזים (מתכון מצורף)

אבקת אפייה
 במקום קמח רגיל + אבקת אפייה + סודה לשתיה אפשר להשתמש בקמח תופח

פנקייק פרווה
 במקום חמאה שימו שמן (במקום 30 גרם חמאה שמים 2 כפות שמן)

אופן הכנה

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←

מתכון לפנקייק

⇓ הסבר קצר
1.    ממיסים את החמאה: שמים בקערית במיקרו ל- 20 שניות. מוציאים ומערבבים. אם החמאה לא נמסה לגמרי מחזירים לעוד 10 שניות. משאירים להתקרר.

2.    מנפיים את הקמח לקערה (מעבירים אותו דרך מסננת). מוסיפים אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וסוכר. מערבבים היטב עם כף.

3.    בקערה אחרת, גדולה, שמים ביצה, ומוסיפים חלב (או רוויון). טורפים היטב. מוסיפים את השמן והחמאה המומסת (שהתקררה) וטורפים היטב עד לאיחוד (כ- 10 שניות).

4.    מוסיפים את הקמח לנוזלים ב- 3 חלקים: מוסיפים שליש מהקמח, טורפים כמה שניות ומוסיפים עוד שליש, וכך עד שמסיימים. העירבוב צריך להיות יסודי אך קצרצר!

5.    מחממים מחבת על להבה גדולה. מוסיפים טיפונת שמן ומחכים עוד כמה שניות.

6.    יוצקים מן התערובת למרכז המחבת ומטים מעט את המחבת – אין צורך שהתערובת תכסה את כל שטח המחבת – טוב יותר להשאיר שוליים ריקים מסביב.
לפנקייק דק שימו חצי מצקת. לפנקייק עבה שימו שני-שליש מצקת.

7.    אחרי חצי דקה מנמיכים את הלהבה. מטגנים עד שמופיעות בועות גדולות – הופכים בעזרת מרית גדולה, ומטגנים מן הצד השני עד לצבע מוזהב (ראו בתמונות).
זמן הטיגון – כדקה וחצי לצד הראשון, וכחצי דקה נוספת לצד השני.

לקרוא עוד ליחצו:
רוטב תפוזים

מתכון לרוטב תפוזים חמוץ-מתוק שמשדרג את הפנקייק ל..
קרפ צרפתי:

חומרים
⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים טרי
⅓ כוס (55 גרם) סוכר חום
3 כפות ברנדי
4 כפות קונפיטורה משמש

איך מכינים
• בסיר קטן מניחים את כל חומרי הציפוי למעט הברנדי.
• מחממים על אש בינונית תוך כדי עירבוב עד לרתיחה עדינה.
• מנמיכים אש, ומבשלים 4-5 דקות.
• מכבים את האש, ומוסיפים את הברנדי.

מגישים חם!
אביזרים

כלים ומכשירים מומלצים

» מחבת נון-סטיק בקוטר 20-22 ס"מ
» מרית גדולה וטובה
» מצקת (רצוי מאד)
» 2 קערות לעירבוב
» מקצפה ידנית (לא חובה, אפשר מזלג)
» נפת קמח או מסננת די עדינה (לא חובה)

הערות
• בכל פנקייק חדש מתחילים את הטיגון עם אש חזקה ומנמיכים אחרי חצי דקה.
• שימון – אחרי כל פנקייק או שניים, לפי הצורך, הוסיפו טיפה קטנה של שמן למחבת, והמתינו כמה שניות.

אבקת אפייה

במקום קמח רגיל + אבקת אפייה + סודה לשתיה אפשר להשתמש בכוס קמח תופח. הפנקייקס יצאו קצת פחות תפוחים ואוריריים אבל לגמרי מעולים.

ליחצו לראות כל המתכון בתמונות, שלב אחר שלב ←
איך וכמה..

• זמן הכנה: כ- 5 דקות + זמן הטיגון
• איכסון: במקרר, בקופסא אטומה, עד יומיים
• הכמות במתכון: 6 פנקייקס עבים בקוטר 15 ס"מ או 14 פנקייקס עבים בקוטר 10 ס"מ
• כדאי להכין במחבת מתאים: לא גדול מדי, לא עמוק מדי ועם ציפוי (non stick pans)
• קוטר מחבת נוח לפנקייקס גדולים: 20-22 ס"מ

טיפים

• לאכול מיד: הכי כיף להעיף את הפנקייק מהמחבת ישירות לצלחת!
אז תושיבו את כולם לשולחן לפני תחילת הטיגון 🙂
• אם מכינים כמות גדולה מראש (ולא מגישים מיד את הפנקייקס), שומרים בתנור חם (120°), בכלי מתאים עם מכסה, או בתבנית מכוסים בנייר אלומיניום

ריבת תותים ביתית
ריבת תותים ביתית – מעולה עם פנקייק

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: