מרק עדשים כתומות עשיר ומשביע, ממש נזיד עדשים.. הירקות המטוגנים נותנים לעדשים טעם נהדר – אין צורך בתוספת תבלינים! והגריסים מוסיפים סמיכות והופכים את המרק ממש לארוחה קטנה. מומלץ בחורף (וגם ביתר עונות השנה 🙂 )
מרק עדשים כתומות: עדשים, ירקות, וגריסי פנינה
אחד המרקים הכי מבוקשים אצלנו – כולל ילדים ומבוגרים. טעים ללא תוספת, או עם לחם טוב וחמאה, או עם פסטה; כמנה ראשונה או כארוחה קטנה.
אחרי לילה במקרר הוא הופך עוד יותר סמיך. אפשר להוסיף חצי כוס מים רותחים לסיר, או מעט מים לצלחת, לפני חימום במיקרו, או להשאיר ככה..
הערה לגבי שיטת ההכנה: אפשר לקלף ולחתוך את כל הירקות מראש או לעשות את זה בשלבים, תוך כדי טיגון ובישול. יש מספיק זמן – אך מומלץ לעבוד עם להבה גדולה ואש נמוכה כדי למנוע חריכה..
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
חומרים העדשים 1 חבילה עדשים כתומות (500 גרם, ½2 כוסות) ½ כוס גריסי פנינה (כדאי עדשים וגריסים אורגניים) הירקות 3 בצלים יבשים, רצוי אחד אדום 6 גזרים (כ- 600 גרם) 2 גבעולי סלרי כולל מעט עלים 2 כרישות (כדאי גדולות) 1 שורש פטרוזיליה (לא חובה) 5 שיני שום צרור פטרוזיליה למרק 5 כפות שמן זית 35 גרם חמאה (לא חובה) 2 כפות רסק עגבניות ½3 כפיות מלח בישול (½ כפית פלפל שחור או צ'ילי אם אוהבים) 3 ליטר מים רותחים (12 כוסות מדידה) הערות • כדאי עדשים אורגניות שלמות ולא שבורות • אחרי לילה במקרר המרק הופך מאד סמיך. אפשר להוסיף כחצי כוס מים, לפי הטעם
אופן הכנה
לקרוא עוד על המתכון ליחצו:
איך וכמה..
• זמן הכנה כולל זמן הבישול: כשעה וחצי
• איחסון: 5-6 ימים במקרר
• אפשר להקפיא!