שאלה:
האם צריך להשרות אורז
תשובה קצרה:
כדאי להשרות אורז לבן לפני הבישול כחצי שעה עד שעה.
תשובה מפורטת:
כדאי להשרות את האורז בקערה מלאה במים קרים בגובה כ- 3 ס"מ מעל לאורז. לפני ההשרייה כדאי לשטוף את האורז היטב – עד שהמים צלולים לגמרי (כדי לשטוף את העמילן):
מניחים את האורז בקערה, ממלאים את הקערה במים, מערבלים עם היד עד שהמים נעשים לבנים, שופכים את המים וממלאים במים חדשים. חוזרים על התהליך עד שהמים צלולים לגמרי גם אחרי העירבול הידני.
אגב, אורז מלא צריך להשרות לפחות שעתיים, אפשר גם 3 שעות.
הסבר:
כאשר משרים את האורז הוא מתנפח קצת ומתרכך.
לאחר הבישול הוא יותר רך ויותר שמנמן (נפוח).
מתכון מתאים:
הערות:
הרכות, הגודל והצורה של האורז לאחר הבישול תלויים בעיקר בסוג האורז.