פורסם ב בראנץ, מדריכים, מתכונים לשבת בבוקר, ריבות

ריבת תפוזים

ריבת תפוזים עם קליפות תוצרת בית היא ריבה מיוחדת, נועזת אפילו 🙂 מעדן מריר-מתוק-חמצמץ, עוקצני משהו, ממכר דווקא כי הוא לא רק מתוק. התפוזים האלה הם אחד הדברים המעטים שאני זוכרת מסבתא שלי בירושלים, שבישלה פלחי תפוזים מקופלים וקשורים בחוט והגישה את זה בתור קינוח.. זה היה מדהים אבל המון עבודה.. הגירסה כאן היא מקוצרת, ומאד קלה, אבל מזכירה במשהו את המעדן ההוא


איך מכינים ריבת תפוזים ביתית – מעדן תפוזים עם קליפה

3 מרכיבים בלבד – תפוזים, סוכר, ולימון – ושעה וחצי בישול.

האם כדאי להוסיף פקטין?

אין צורך להוסיף פקטין לריבת תפוזים עם קליפות. גם בתוספת נוזלים – עד לסיום הבישול הכל מסתדר והריבה יוצאת סמיכה מאד. חשוב לא לבשל יותר מדי כדי לא לקבל ריבה קשה מדי.

איזה סיר?

סיר עם תחתית עבה, עדיף נון-סטיק, עמוק (ולא רחב) בגודל בינוני (3-4 ליטר). חשוב שהסיר לא יהיה קטן מדי: בזמן הבישול, הסוכר יש לו נטייה לעלות גבוה למעלה. בסיר עמוק ולא קטן מדי הסוכר לא יגלוש החוצה.

ראו תמונות, שלב אחר שלב

ריבת תפוזים מקלפים ומרתיחים כדי שתצא ממש מרמלדה חותכים את התפוזים לפלחים חותכים חלק התפוזים קטן מרתיחים מים עם סוכר ריבת תפוזים מוסיפים לסיר תפוזים ולימוןריבת תפוזים מבשלים כשעה וחציריבת תפוזים מתבשלתריבת תפוזים לא לבשל יותר מדי

איך מכינים

החומרים הדרושים

6 תפוזים (1.3-1.5 ק"ג תפוזים)
1.1 ק"ג סוכר לבן (חבילה סוכר + ½ כוס)
1 לימון שלם
¼1 כוס מים

הערות
תפוזים - יפים, טריים, עם קליפה די דקה
סוכר - לריבה יותר מתוקה הוסיפו 100 גרם

אופן הכנה

⇓ הסבר
1.    מקרצפים את התפוזים ושוטפים היטב (כדי להסיר דונג)

2.    מקלפים את התפוזים עם זסטר דק ככל האפשר

3.    מכניסים לסיר, מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ- 3 דקות אחרי הרתיחה. מסננים את המים, ומקררים.

4.    קוטמים מלמעלה וחותכים (ראו בתמונות):
• 4 תפוזים חותכים לפלחים (סירות): חותכים לחצי לאורך, וכל חצי ל- 6-7 סירות
• תפוז אחד חותכים לפרוסות: חותכים לחצי לאורך, וכל חצי לפרוסות בעובי חצי ס"מ
• תפוז אחד חותכים לקוביות
• מוציאים חרצנים

5.    מקרצפים היטב את הלימון ופורסים לפרוסות די דקות.

6.    מעמידים סיר על אש גבוהה, מוסיפים מים וסוכר. מביאים לרתיחה, מערבבים מעט עד שהסוכר נמס לגמרי ו"נעלם" במים.

7.    מוסיפים את התפוזים והלימון לסיר ומביאים שוב לרתיחה.
מנמיכים את האש, ומבשלים כשעה וחצי (ללא מיכסה)
לאט לאט הצבע משתנה, והנוזלים נספגים ומתעבים.

שתי הערות:
• במהלך הבישול נוצר קצף – אין צורך להתאמץ להוציא אותו
• אחרי שעה ורבע מתחילת הבישול מומלץ לעמוד קרוב, ולבדוק מדי פעם
• הריבה הזו מסמיכה מאד לאחר קירור, לכן כדאי לא לבשל יותר מדי (תכבו את האש כאשר הנוזלים שנותרו נראים עדיין נוזלייים מדי..)

8.    סיום:
• אפשר לראות בעין שהנוזלים נספגו ברובם – לאחר שהריבה תתקרר הנוזלים שנותרו יהפכו הרבה יותר סמיכים ממה שנראה כרגע
• ואפשר גם לבצע את מבחן הצלחת (הסבר מיד בהמשך).
מכבים את האש, משאירים את הסיר על הכיריים, (מוציאים ליבה אם הוספתם) ומקררים.

9.    מעבירים לצנצנות מעוקרות או למיכלי פלסטיק קטנים.

מבחן הצלחת

• מכניסים צלחת קטנה ושטוחה לפריזר לחצי שעה.
• כאשר הריבה נראית מוכנה מוציאים את הצלחת מהפריזר, מניחים חצי כפית מנוזלי הריבה על הצלחת, ומחכים 3 שניות.
• חוצים את הריבה לשניים (בעזרת הידית של הכפית) כך שייווצר רווח של חצי ס"מ.
• אם הריבה נשארת חצויה ולא נוזלת ומכסה את הרווח שיצרנו – סימן שהריבה מוכנה.

צנצנות מעוקרות

• מרתיחים צנצנות זכוכית נקיות ופתוחות ואת המכסים שלהן בתוך סיר גדול במשך כמה דקות.
• מכבים את האש, ומוציאים בזהירות עם מלקחיים.
• ממלאים את הצנצנות בריבה, סוגרים היטב, הופכים אותן על הראש, מניחים על קרש עץ ומקררים.
• אם הצנצנות עוקרו היטב אפשר לשמור מחוץ למקרר לתקופה ארוכה.
• לאחר שפותחים את הצנצנת יש לשמור במקרר – עדיף לא יותר משבוע.

הקפאה במיכלי פלסטיק

בשיטה זו אפשר להקפיא בקלות וכך הריבה נשמרת טריה לגמרי:
• מעבירים את הריבה – לאחר שהתקררה לגמרי – למיכלי פלסטיק קטנים (אני משתמשת בקופסאות חד פעמיות קטנות. אפשר לשטוף ולהשתמש שוב ושוב)
• מקפיאים מייד
• כשרוצים לאכול מפשירים כ- 20 דקות
• אחרי הפשרה שומרים במקרר עד 5-6 ימים

אביזרים
» סיר 3 ליטר, רצוי נון-סטיק, עם תחתית עבה
» כ- 4 צנצנות זכוכית עם מכסה או קופסאות פלסטיק חד פעמיות קטנות (12-20 תלוי בגודל וכמה ממלאים)

טיפים

• הריבה יוצאת מרירה מעט ועוקצנית. אם רוצים ריבת תפוזים פחות מרירה אפשר לחזור על שלב ההרתחה הראשוני פעמיים
• הקפאה בקופסאות קטנות מאפשרת להנות מריבה טרייה וטעימה כל הזמן.. מומלץ!!

בהצלחה!

אהבתם?

תנו לנו כוכבים (חדש!)

דירוג ממוצע: 0 / 5. דירגו אותנו עד כה: 0

היו הראשונים לדרג!

אהבתם? שאלות? הצעות? כיתבו לי כאן: