ריבת תפוזים עם קליפות תוצרת בית היא ריבה מיוחדת, נועזת אפילו 🙂 מעדן מריר-מתוק-חמצמץ, עוקצני משהו, ממכר דווקא כי הוא לא רק מתוק. התפוזים האלה הם אחד הדברים המעטים שאני זוכרת מסבתא שלי בירושלים, שבישלה פלחי תפוזים מקופלים וקשורים בחוט והגישה את זה בתור קינוח.. זה היה מדהים אבל המון עבודה.. הגירסה כאן היא מקוצרת, ומאד קלה, אבל מזכירה במשהו את המעדן ההוא
איך מכינים ריבת תפוזים ביתית – מעדן תפוזים עם קליפה
3 מרכיבים בלבד – תפוזים, סוכר, ולימון – ושעה וחצי בישול.
האם כדאי להוסיף פקטין?
אין צורך להוסיף פקטין לריבת תפוזים עם קליפות. גם בתוספת נוזלים – עד לסיום הבישול הכל מסתדר והריבה יוצאת סמיכה מאד. חשוב לא לבשל יותר מדי כדי לא לקבל ריבה קשה מדי.
איזה סיר?
סיר עם תחתית עבה, עדיף נון-סטיק, עמוק (ולא רחב) בגודל בינוני (3-4 ליטר). חשוב שהסיר לא יהיה קטן מדי: בזמן הבישול, הסוכר יש לו נטייה לעלות גבוה למעלה. בסיר עמוק ולא קטן מדי הסוכר לא יגלוש החוצה.
ראו תמונות, שלב אחר שלב
איך מכינים
החומרים הדרושים
6 תפוזים (1.3-1.5 ק"ג תפוזים) 1.1 ק"ג סוכר לבן (חבילה סוכר + ½ כוס) 1 לימון שלם ¼1 כוס מים הערות תפוזים - יפים, טריים, עם קליפה די דקה סוכר - לריבה יותר מתוקה הוסיפו 100 גרם
אופן הכנה
טיפים
• הריבה יוצאת מרירה מעט ועוקצנית. אם רוצים ריבת תפוזים פחות מרירה אפשר לחזור על שלב ההרתחה הראשוני פעמיים
• הקפאה בקופסאות קטנות מאפשרת להנות מריבה טרייה וטעימה כל הזמן.. מומלץ!!